Автор Тема: Грижи за Кларуса  (Прочетена 112381 пъти)

ivannlbc

• Експерт
  • Публикации: 464
Re: Грижи за Кларуса
« Отговор #60 -: Октомври 20, 2012, 11:06:48 pm »
Продължавам с дневника на Кларуса. Миналата седмица, както се прибирахме от стриптийз-бар с компанията (това е друга тема) внезапно в движение ми загасна двигателя. И няма палене. Добре че се случи в града. Оказа се датчика на коляновия вал. Чичо ви Стоян от Пазарджик го диагностицира и поднови. Сега пак сме "ток и жица". Прилагам 2 снимки на стария и новия елемент:
KIA Clarus SLX combi 116 hp 1,8 l

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #61 -: Октомври 22, 2012, 09:52:00 am »
Браво на чичо Стоян  music
Предполагам светкавично е реагирал  yahoo
п.п.
Стриптииз бар :)

ivannlbc

• Експерт
« Отговор #62 -: Април 13, 2013, 02:44:57 pm »
Последни новини:
1) Платен данък за 2013 г. - 101 лв.
2) Обути летните гуми Гиславед 195/60/15. Ще изкарат и това лято със сигурност. За другото са под въпрос.
3) Лайсната на дясна задна врата е паднала някъде в движение. Някой да предложи нова лайсна или дайте въвет с какво да запуша дупките във вратата, които зеят?

ivannlbc

• Експерт
« Отговор #63 -: Ноември 27, 2013, 06:48:26 pm »
Днес фаровете бяха подложени на обновяване. Много се радвам как се получи. Не вярвах, че ще стане толкова добре. Още не съм ги пробвал на тъмното, ама не ми се излиза сега специално в студа. Обновлението стана в сервиза на чичо ви Стоян. Супер евтино  между другото. Ето ви снимки, преди и след:
« Последна редакция: Ноември 27, 2013, 06:54:13 pm от ivannlbc »

ivannlbc

• Експерт
« Отговор #64 -: Декември 24, 2013, 05:36:26 pm »
Някой може ли да ми даде мнение за това масло и защо е толкова евтино?

http://maslata.bg/%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%BD%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE-total-quartz-9000-5w40-5w-40-5%D0%B240.html

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
« Отговор #65 -: Декември 24, 2013, 10:37:35 pm »
Аз съм го ползвал (не на КИАта) и си е идеално.

ivannlbc

• Експерт
« Отговор #66 -: Декември 29, 2013, 02:59:17 pm »
Грижите продължават:
1) Бе закрепено по-добре гърнето, така че да не потропва на ляв завой. Вече е ОК.
2) От няколко дни усещам едно придърпване на моменти, и то най-вече като ускорявам. Като че ли 1 цилиндър прекъсва за секунда и после пак работи нормално. Не е често, но е неприятно като усещане и е знак, че нещо не е наред. Това го прави както студена, така и като загрее. Аз си мисля, че е възможно да е проблем със свещ. Маслото ми е за смяна след 800 км. Ремъците са сменени скоро. Масло не гори, нито тече отнякъде. Сигурно има още много други възможности, но аз си мисля, че ще е някоя свещ. Други идеи?

ivannlbc

• Експерт
« Отговор #67 -: Януари 12, 2014, 06:57:28 pm »
Благодаря за идеите ви, бяха изчерпателни.
Оказа се кабела, който подава ток за свещите. Цепнал се е и опрял в един болт, където е давал на късо. Заменихме го при чичо ви Стоян и за удоволствието от 50 лв сега вече имам перфектно работещ двигател.
На всичкото отгоре отидох при едни газаджии, които ми смениха филтрите на газовата и я настроиха на компютъра, така че последното зареждане ми е даже с по-нисък разход. Не съм убеден напълно, че наистина гори по-малко вече, но това ще се разбере след още 2-3 зареждания.
Смея да твърдя, че имам най-поддържания Кларус в страната (поне откъм частта двигател и ходова част, защото спрях да се грижа за външността й вече).  bye

smirn0ff

• Master of KIA
  • Публикации: 1731
  • Шеф диригент
    • Inspire Communications LTD
« Отговор #68 -: Януари 13, 2014, 05:29:54 pm »
браво колега! фаровете са станали като нови, предполагам че вече светят като ден!
Hyundai Genesis 2015 3.8 V6 AWD
KIA VENGA 1.6 CVVL EX 4AT
[ex]KIA CEED 1.0 T-GDI GT LINE
KIA VENGA FL 1.6 CVVL EX 6AT
[ex]KIA OPTIMA 2.0 CVVL EX 6АТ
[ex]KIA CEED 1.6 CRDI LX 5MT

ivannlbc

• Експерт
« Отговор #69 -: Януари 13, 2014, 09:50:04 pm »
браво колега! фаровете са станали като нови, предполагам че вече светят като ден!

Много яко светят, като се има предвид, че съм им сложил крушки филипс за 60 лв.
Като си помисля колко време съм се мъчил да измисля, защо аджеба не ми е светло пред колата нощно време...
Даже бях се оплакал в една друга тема и Жорката взе да разсъждава защо ми бият фаровете настрани. Извинявай Жорка, че те подведох. При тия стъкла отпред, накъде да бият?! Накъдето си искат естествено. В момента обаче сааа :) пушка!
« Последна редакция: Януари 18, 2014, 05:21:20 pm от ivannlbc »

smirn0ff

• Master of KIA
  • Шеф диригент
« Отговор #70 -: Януари 14, 2014, 12:04:32 am »
какъв филипс си им сложил? 3 в 1?

ivannlbc

• Експерт
« Отговор #71 -: Януари 18, 2014, 05:24:29 pm »
Да, тоя филипс го дават с не знам си колко процента повече осветление пред колата, в сравнение с обикновени крушки. Прави ми впечатление, че като пусна дългите, не светват веднага, а се бавят около 1 секунда. Явно има нещо в крушката, което има нужда да се нагрее, докато светне в работен режим. На по-студено по-бавно превключва. На по-топло този интервал, за който говоря, може и да го няма.

smirn0ff

• Master of KIA
  • Шеф диригент
« Отговор #72 -: Януари 24, 2014, 04:38:09 pm »
да ти кажа, аз това не съм го забелязал

ivannlbc

• Експерт
« Отговор #73 -: Януари 25, 2014, 01:00:40 pm »
Имам усещането, че пак ще стане проблем със стартера. Като завъртя ключа, не всеки път пали от раз. Връщам и на второто завъртане запалва. Омръзна ми да се занимавам със стартери. Някой да ми даде оферта за стартер, читав, така че като го заменя, да нямам повече проблеми с паленето. Искам да е "кибрит" колата!

ivannlbc

• Експерт
« Отговор #74 -: Януари 30, 2014, 07:34:59 pm »
Момчета, не било стартера. Вчера като заваля снега и окончателно не можах да запаля. Опитва, но не може да завърти. Добре че спря един колега, подаде ми ток и запалих от раз. Тогава ми светна лампичката, че проблемът е само и единствено в акумулатора. Снощи почнах да обикалям да си купя акумулатор. Беше вече 20 ч. и погледнах в Кауфланд - нямаха нужния размер. Отбих се в ОМВ - няма. В ШЕЛ - няма. Тръгнах към ЕКО - там поне знам, че има. Имаха само МОНБАТ. Купих един 63 Ач, монтирахме го на място и колата наистина е кибрит.

Значи ето каква е била историята. Сега напаснах пъзела:
Дълго време ме удряше статично електричество когато се докосна до вратата. Мислех си че е от изкуствените дрехи, които носим. Обаче нали ви обясних, че имаше повреден кабел, който подава ток към свещите и дава на късо в едно болтче?! Бай Стоян го смени наскоро. Значи това статично електричество по купето е идвало от там. Успоредно с това акумулатора ми се е изтощавал по-бързо от нормалното и ето ти проблем с паленето, особено сега в студа. Отделно преди да сменя кабела ми изгоряха 2 зарядни устройства за телефона, дето се пъхат в запалката. Това също е бил индикатор, че нещо с токовете не е наред. Ето че сега кабела е оправен, акумулатора е нов и ново захранващо за телефона си взех. Така че всичко е ток-и-жица. Имайте предвид моя случай, когато имате същите симптоми.

Смених и чистачките. Имах БОШ за около 30 лв. Пълен боклук. Сложих си нови за 3 лв и са перфектни. Като почнат да не чистят както трябва, веднага ги хвърлям и слагам нови за 3 лв. Никога повече скъпи чистачки - просто не си струва.