Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгубил си
активационния е-мейл
?
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:
Добре Дошли във Форума
Начало
Forum
Помощ
Вход
»
Модели автомобили
»
Clarus
»
Kia Clarus '00 - моля за помощ
« назад
напред »
Формат за разпечатване
Страници: [
1
]
Автор
Тема: Kia Clarus '00 - моля за помощ (Прочетена 7839 пъти)
martin_mrv
Новак
Публикации: 13
Kia Clarus '00 - моля за помощ
«
-:
Октомври 16, 2009, 11:56:21 pm »
Добър ден на всички, не намерих никаде другаде подобна тема и затова реших да подхвана нова. Имам Киа Кларус 2000г. 2.0 16v (колата е на ГАЗ) от нова я имам досега никакви проблеми ОБАЧЕ .... преди няколко месеца се появи тракане на 3,4,5 скорост само при подаване на газ. Клкото по-бързо караш толкова повече трака. Понякога изчезва и после се появява от нищото при подаване на газ. Като си махнеш крака от газта спира на секундата дори колата да е на някоя от горепосочените скорости (3,4,5). Ходих на сервиз източиха маслото на скоростната кутия казаха, че е перфектно. Гледаха и компютъра казаха, че и там нямало прблеми. Преди два дена тракането почна да се появява и на 2-ра скорост при завой (при по-рязки завивания и се появява само при подаване на газ), като изправия волана се оправя и не трака. На 1-ша скорост нищо, та ако щеш и с 40 да я караш в завой не грам не гъква. При даване на газ на място на нулева, също не трака, а си вдига обороти съвсем нормално
Маслото на двигателя го смених лятото, а колата е на 67 000 км. като съм правил всичко написано в сервизната книжка.
Моля помагайте.
Активен
ivannlbc
Експерт
Публикации: 464
Re: Kia Clarus '00 - моля за помощ
«
Отговор #1 -:
Октомври 17, 2009, 10:00:55 am »
Дай да помислим...с двигателя не може да е проблема. Би трябвало да е нещо свързано със скоростите. Скоростна кутия, диференциал...де да знам.Там някъде ще да е. Само със смяна на масло няма да се отървеш. Да не би да има счупен зъб някъде из скоростната кутия ииии...бе де да знам.
Активен
KIA Clarus SLX combi 116 hp 1,8 l
martin_mrv
Новак
«
Отговор #2 -:
Октомври 17, 2009, 04:27:42 pm »
Аз все си мислех, че ако ще е нещо по скоростите ще го прави непрекъснато, а не само при подаване на газ. Аз съм като треснат от гръм. Колата набира спира на скорост, както си беше от първия ден след като я купихме. Не смъ я удрял отдолу никога, не се кара като за последно. От време на време да покажем на немците че и ние сме от силните и толкова.
А малсото на скоростите го източиха за да видят, дали нещо не е счупено в скоростната кутия. И според механиците от "Колос" (
http://www.kolos-ms.com/bg/pg/koreiski-avtochasti-chasti-originalni-serviz-hyundai-gm-daewoo-kia-sangyong-4
) ми казаха, че магнита в скоростната кутия не е хванал абсолютно нищо.
Активен
tashunko71
Новак
Публикации: 10
«
Отговор #3 -:
Октомври 17, 2009, 10:54:37 pm »
Здравейте от мен. Това тракане само като подадеш газ ли се появява и като отпуснеш газта го няма така ли? Аз имах подобен поблем! Подавам газ и чука страхотно! скъсан маншон и не смемен на време карето се разбива! Виж си каретата и маншоните!
Активен
martin_mrv
Новак
«
Отговор #4 -:
Октомври 18, 2009, 02:28:34 am »
Благодаря много за информацията !!!! Само при подаване на газ става обаче при определени скорости (3,4,5), без значение с колко километра карам. Сега почна и на 2-ра при рязки завои. Като каза за маншоните сменихме преден десен, че беше скъсан. Колко време обаче е бил скъсан идея нямам. Но това ще да е друго няма, маншона е нов остава да е карето.
Сподели някакви цифри ако може кое колко е излезнало. Благодаря предварително.
Активен
tashunko71
Новак
«
Отговор #5 -:
Октомври 18, 2009, 08:06:58 am »
Щом е бил скъсан маншона е 99.9 % сигурно че карето е заминало! Аз когато видях на моята че е скъсан маншона нямаше никакво тракане и чукане. Не го смених ведна и продължих така да карам после се появи чукането. Свалихме карето измихме го с нафта - принципно е здраво но доста охлабено. Даже и да сложиш нова грес и маншон както си направил няма да помогне ще продължи да чука! Щом вече имаш нов маншон по добре е да дадеш карето за възтановяване. Цената е около 75 лв. за възтановяване аз така направих защото също си бях купил маншон вече иначе цената за комплект каре с маншон и грес за моят мoдел 1998 1.8 16V бензин е 115-120 лв. Не знам колко са оригинални. Аз изпратих карето в София в една фирма мога да ти дам тел. и оттам ми върнаха друго вече рециклирано сложихме го и няма проблеми. Не чука нищо Маншона е силиконов за 20 лв. и като сметнеш маншон + възтановяне на каре + куриерска услуга излиза пак толкова цената.
Ако си от София е по добре може на място да го занесеш няма да плащаш за куриери
Активен
martin_mrv
Новак
«
Отговор #6 -:
Октомври 18, 2009, 11:44:52 am »
Този месец по някое време ще се заема да видя дали ще ми намерят каре. Маншона ми създаде доста грижи защото искаха да го поръчват после се оказа че имат употребяван, но здрав и него сложиха. Като го направиха и няколко дена след това колата беше ток и жица. Писле айде на море и се разтрака пак.
Малко ме притеснява, че колагата "genchev_13" е намерил каре за 350 лв. (темата му е в нашият форум е "KIA CLARUS 1996 1,8 16V бензин ПОМОЩ") и се надявам и на мене да не ми кажат някоя такава цифра. Дай някакъв телефон, ако може да ми дадат цена и от там кадето са ти казали колко ще ти струвант новите карета.
Благодаря.
Активен
tashunko71
Новак
«
Отговор #7 -:
Октомври 18, 2009, 03:50:09 pm »
Утре ще дам телефонна тези дето ги възтановяват в София и ще ти кажа как се казва фирмата където проверявах за ново каре
Активен
tashunko71
Новак
«
Отговор #8 -:
Октомври 19, 2009, 05:20:51 pm »
тел. 0888756220 - възтановяване на карета ( там правиха моето и няма проблеми засега)
www.euro07.bg
там можеш да провериш за наличие на нови карета за Киата.
Активен
tashunko71
Новак
«
Отговор #9 -:
Октомври 19, 2009, 06:54:21 pm »
Сайта е:
http://www.euro07.bg/
Активен
gugulin
Новак
Публикации: 43
«
Отговор #10 -:
Октомври 25, 2009, 09:49:07 am »
Не купувайте от Евро 007 - турски боклуци са, виж в Глобъл Ауто Пловдив
Активен
martin_mrv
Новак
«
Отговор #11 -:
Октомври 30, 2009, 05:41:25 pm »
От София съм и ще видя тука какво мога да изнамеря, идващата седмица, че тази не остана време.
Активен
martin_mrv
Новак
«
Отговор #12 -:
Ноември 04, 2009, 02:24:28 pm »
Колеги, направих карето с нов маншон и колата пее. Смениха ми и задни биалетки и сега всичко е ток и жица.
Цената на всичко с работа ми излезна 240 лева. Карето с маншона беше 145 мисля а биалетките бяха 44 лева и двете и раобта около 50 лева.
Ако някой има въпроси да пита. Биалетките са отигинални от Киа, а карето не е (на коя фирма е не мога да се сетя).
Активен
Формат за разпечатване
Страници: [
1
]
« назад
напред »
КИА Клуб България- фен форум на КИА
»
Модели автомобили
»
Clarus