Автор Тема: Киа ПРО или Меган купе?  (Прочетена 15676 пъти)

tosco

• Spammer
  • Публикации: 966
Re: Киа ПРО или Меган купе?
« Отговор #15 -: Октомври 26, 2009, 04:48:03 pm »
Zashto govorite za frensko Reno kato se pravi v Tucia, tuk samo takova karat!!!
Sorry za latinicata no niama kirilica na toz kompiu ok

mdd_bg

• Новак
  • *
  • Публикации: 13
« Отговор #16 -: Октомври 26, 2009, 06:51:49 pm »
Zashto govorite za frensko Reno kato se pravi v Tucia, tuk samo takova karat!!!
Sorry za latinicata no niama kirilica na toz kompiu ok

И новият Меган ли :o Аз знам за "Символа" и предишния Меган. МхМ още един + за сийда.

Днес ходих до шоурума "отново" и ми предлагат Сийд 2,0 Дизел с 5 врати,  високото ниво, но с железни джанти и летни гуми + допълнително - парктроник - заден (подарък), лети джанти (подарък), сгъваем ключ (подарък) и ксенон - къси +дълги (650 лв. с монтаж и ддс) за цена 30390 лева с ддс. Ксенона е Луксима с 2 години гаранция и цената му се добавя към тази на колата. Добра сделка е май. Какво ще кажете.

П.С. Отстъпката която ми правят е 15%.

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #17 -: Октомври 26, 2009, 09:19:31 pm »

smirn0ff

• Master of KIA
  • Публикации: 1731
  • Шеф диригент
    • Inspire Communications LTD
« Отговор #18 -: Октомври 27, 2009, 01:41:23 pm »
Колега, като ги гледам тия рендета, бая проблеми имат с окачването... не че сийда не прави, но според мен е по-добре, другото което е 5д е по-стабилен от про-то според мен, от към простор в купето и удобство при пътуване мисля няма база за сравнение с меган-а. Моята препоръка е да вземаш 5 вратка, и да не се занимаваш с историята "стани да седна"
:)

иначе до колкото 2,0 дизела има колеги, които го карат и те могат да споделят директни впечатления. при този модел двигател най-хубавото е 6-тата скорост  8-) продължавам да си мечтая за нея  crazy
иначе като оборудване за това което са ти предложили + цена и отстъпка мисля е добре  bravo
« Последна редакция: Октомври 27, 2009, 01:43:32 pm от smirn0ff »
Hyundai Genesis 2015 3.8 V6 AWD
KIA VENGA 1.6 CVVL EX 4AT
[ex]KIA CEED 1.0 T-GDI GT LINE
KIA VENGA FL 1.6 CVVL EX 6AT
[ex]KIA OPTIMA 2.0 CVVL EX 6АТ
[ex]KIA CEED 1.6 CRDI LX 5MT

mdd_bg

• Новак
  • *
« Отговор #19 -: Октомври 28, 2009, 12:55:39 am »
http://www.kia-bg.com/smf/index.php/topic,256.0.html  music

Аха разбрах. Абе с к'ви надценки работят тези бре?

Ако я поръчам без и си купя от този, който сепредлага в тази тема ми отпада гаранцията ... нали? Или мога да си купя и да ми го монтират?

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #20 -: Октомври 28, 2009, 08:08:07 am »
няма невъзможни неща.Само се свържи с мен като си готов music

п.п.

Относно закупуването на фейс лифта,много колеги от други авто форуми ,вече си взимат коли от съседни държави,където ходят да си правят и ТО.
Пример давам за субару в Турция,още на първият маил на мой познат към турците,цената падна с 10к лв.

Отделно ходенето за обслужване,е в пъти по-приятно отколкото тук.Същото е и с повечето марки коли.

Скоро приятел си взе алфа от Румъния,там си ходи и на обслужване crazy

nix

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 59
  • Honda CRV, Honda Jazz, ex:Cee'd SW 1.6 CRDi LX 90
« Отговор #21 -: Ноември 02, 2009, 03:48:48 pm »
Аз имах същата дилема преди да избера - Меган или Сийд. Тогава още не беше излязло комбито на мегана та с две думи:

Меган: 1.5 dCi 105 коня. 8 клапана, нормално турбо. Голяма турбо дупка, отзад доста тясно, прозорците високо и е кофти за деца. Багажника доста приличен за хечбек. Комфортна возия, добър дизайн ниското и високото оборудване отговарят точно на ниското и високото оборудване на Сийд.
Мегана има само 4 въздушни възглавници с/у 10 при сийда за ниското оборудване. И двете коли са 5 звезди EuroNcap. Голям багажник - 410 л за хечбека. (комбито е 500+) не знам купето...
Гаранция - 3 години, лизинг с лихва

Сийд: 1.6 16V VGT 90/115 коня. По пъргав мотор и по модерен. Верига вместо ремък. Значително По-малка турбо дупка. Много широк отпред, много широк отзад и огромен багажник. Изобщо просторен автомобил. Това което го различава от мегана като екстри са задните ел стъкла при ниското оборудване, но пък получаваш 10 еърбега, аз мисля че сигурноста е по важна.
Като недостатък на Сийда пред мегана бих посочил твърдата возия, но вече свикнах.

Гаранция 5+2 години, аз използвах промоция за безлихвен лизинг и това тотално наклони везните.
Седалките на Сийд са по твърди, но по широки и дълбоки, много по добре обхващат тялото. Аз съм едричък и има значение. На мегана леко ми беше тясна седалката.

Горните впечатления са ми лично от проведен сериозен тест драйв на двете коли. Дори Реното ми го докараха лично в офиса ;)

Мога да кажа също че не намирам разлика в динамиката на 1.6 CRDi 90 к.с. и 1.5 dCi 105 коня освен по голямото "замисляне" при втория.

niko79

• Новак
  • *
  • Публикации: 37
« Отговор #22 -: Ноември 06, 2009, 06:54:51 pm »
Преди няколко месеца четох случайно в интернет статия,която сравняваше колите от средният клас.Ставаше дума за Кия,Рено Меган,Мазда 3,Форд Фокус,Фолксваген Голф,Сеат Ибиза,Шкода Фабия и Сузуки SX4.Доколкото си спомням реното беше на последно място,а кията някъде по-средата,на първо беше форда,а втора маздата.Сигурно ще намериш такива тестове и те ще те ориентират,но най-сигурно е тестдрайфа.Щом няма във Варна върви в друг град тъкмо ще си направиш и разходка.Пък за Пасата не се притеснявай купи си новата кола и го остави в някоя автокъща да се продава.Аз така направих и ми го купиха за по-малко от седмица.Има и добри оферти за Кия в mobilebg,и carsbg,на по година и с 10 бона по евтини.

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #23 -: Ноември 06, 2009, 09:52:30 pm »
е то за имане има.Даже с Ванката гледаме в Германия вече се пордава и фейслифта bravo

Мислил ли си за кола извън БГ,но с гаранция ?

само за 11980 ЕУР   crazy

и комби само за 12680 EUR

http://i.ebayimg.com/20/!!r!P)rQ!20~$(KGrHqUOKjMEq5RRLe9mBK13Q5GZtw~~_27.JPG

« Последна редакция: Ноември 06, 2009, 09:57:21 pm от lilostich-Митето »

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
  • Публикации: 1870
« Отговор #24 -: Ноември 06, 2009, 10:33:24 pm »
Абе новото си е ново, ама...Старата за мен си е по-хубава...(лично мнение).

mdd_bg

• Новак
  • *
« Отговор #25 -: Ноември 06, 2009, 10:56:23 pm »
Мен пък като че ли фейслифта ми харесва повече. Реших да поизчакам да го пуснат и в БГ да го видим и него и тогава ще решаваме. Между другото тествах мегана - 1.5  дизела 105 коня, купето. Ами май киата е с по-добър двигател. Реното нещо се замисляше. Жена ми хареса повече мегана заради екстериора и качеството на материалите вътре , но пък на мен не ми харесва факта, че трябва да платя близо 8000 лева повече. crazy

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #26 -: Ноември 06, 2009, 11:05:03 pm »
хахаха,женска им работа rofl

Фейслифта тук,ще го чакаш повечко.Все пак,няма да пуснат ,преди да са поизчистили оригиналът crazy

Ама така си казват.На мен лично,в тази криза ме съмнява да не го пуснат ,примерно от януари догодина :)

Търпение му е майката

п.п.

Много тесен тоя меган бре,отзад неможех да си вържа връзките devil

mdd_bg

• Новак
  • *
« Отговор #27 -: Ноември 07, 2009, 02:14:04 am »
тесен и видимост няма хубава. Но пък се заглеждат хората по светофарите. Жена ми ме бута и вика... Гледай го този кво зяпа. Що не тръгва като е зелено.
Кво да и отговоря??? казах и , че нея гледа и че и в киата ще я заглеждат. ОООО щастие доволна остана. ;D

n.markovski

• Новак
  • *
  • Публикации: 5
« Отговор #28 -: Ноември 09, 2009, 08:40:01 pm »
тесен и видимост няма хубава. Но пък се заглеждат хората по светофарите. Жена ми ме бута и вика... Гледай го този кво зяпа. Що не тръгва като е зелено.
Кво да и отговоря??? казах и , че нея гледа и че и в киата ще я заглеждат. ОООО щастие доволна остана. ;D
[/quote

колега не се чуди , аз съм първия собственик на кия сийд , който я купи по нета , без да вижда колата , на 10000 к 1.6 бензин , купих я от Варна, без проблеми за сега , обслужването ще ми е в Пловдив , не съжалявам , дизела е хубаво нещо , зависи колко ще я караш на година , не се занимавай със стари технологии , след като ще даваш пари  дай ги  за нещо ново , когато плащах кията ме возиха във Варна на 1.6 дизел , останах впечатлен на турбото с променлив ъгъл на лопатките  , впечатляващо изтегляне по сфетофари , е не че с бензина не правя стартове по светофарите в Пловдив успех и пиши за решението си , не държим да дойдеш в семейството на кия но все пак от колегиалност ;D