Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгубил си
активационния е-мейл
?
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:
Честита нова 2012 година на всички фенове
Начало
Forum
Помощ
Вход
»
Модели автомобили
»
Clarus
»
Грижи за Кларуса
« назад
напред »
Формат за разпечатване
Страници:
1
2
3
[
4
]
Автор
Тема: Грижи за Кларуса (Прочетена 2470 пъти)
gugulin
Новак
Публикации: 40
Re: Грижи за Кларуса
«
Отговор #45 -:
Ноември 27, 2010, 10:37:18 am »
Здравейте, имате ли идея от къде да си намеря филтър за климатика, тъй като в София съм питал в почти всички магазини за корейски части и никъде няма или поне да ме насочите , дали става от друга Киа
Активен
ivannlbc
Разбирач ;)
Публикации: 277
«
Отговор #46 -:
Ноември 27, 2010, 02:17:05 pm »
Не може да няма филтри в София. На мен са ми пращали по куриер.
Иначе в Пловдив има едно магазинче, където можеш да си поръчаш. Скайпа им е:
sisi_global_auto,
tel. 032/632582, 0888531129
Имай предвид, че съм пробвал няколко филтъра за Кларус, на които на опаковката си пише CLARUS, но не паснаха. Или пластмасовата рамка се оказваше по-дебела, или достатъчно тънка, но по-дълга. Явно на различните модели са монтирали различни видове филтри, което е тъпо, но...това е положението. Пожелавам ти късмет!
Активен
KIA Clarus SLX combi 116 hp 1,8 l 1998
ivannlbc
Разбирач ;)
«
Отговор #47 -:
Декември 01, 2010, 08:27:45 pm »
Ето как стои мрежата за багажник на Кларуса:
Активен
ivannlbc
Разбирач ;)
«
Отговор #48 -:
Януари 23, 2011, 02:13:05 pm »
Оня ден сложих бензин на Шел 100 октана и почна да бръмчи като състезателна кола. Оказа се първото гърне, с оплетка дето е. Един майстор го резна, завари ново на негово място и пак е като нова. Дали работи двигателя се ориентирам по оборотомера.
Активен
Bruta67
Новак
Публикации: 4
«
Отговор #49 -:
Април 06, 2011, 11:48:27 am »
Здравейте, имам Clarus 1.8i 1997 (стария модел) и искам да ви се похваля какви неща направих за нея:
Естествено я ударих, отпред, резултата беше осукана броня, счупен ляв фар, леко изкривен капак, спукан радиатор на климатика.... и оттам започнах с ремонтите:
1. ФАРОВЕ: фар на старо - 70кинта, понеже фаровете са доста слаби (мисля че и вие имате този проблем) - разглобих ги, свалих рефлекторите и ги изпратих в Стрелча за ново покритие. Резултата е уникален. На рефлектор - 20лв. Куриерската услуга струваше 20 кинта в двете посоки.
2. Лепене на радиатора за климатика и пълнене - 120кинта.
3. БРОНЯ - майстора я изправи...и едвам я сложи. Но сега седи добре. Не ви препоръчвам да си правите старата броня. Пича от Видин дава предната броня за 150лв, майстора ми взе 100 за изправяне.
4. Повдигане на предница - беше много ниска, сложих гумени подложки под предните пружини, отново майстора се измъчи, но в момента кларусчето е адски по-високо от преди, особено с новите летни гуми 195/65/14.
5. В момента чакам маркуча на оборотомера, който търся от една година, скъсан е и колата 'трепери' доста гадно. Маркуча се намира адски трудно, обаче го чакам тази седмица...след година чакане. Ако някой има същия проблем може да ми пише да му дам координати на фирмата, която ще го достави.
6. Също така имам проблеми с автоматичното заключване на вратите...ужасен проблем, електричарите не успяха да го поправят и сега ако си забравя ключовете вътре - ДГД..... било в електрониката, друг ми каза че била няква хидравлична помпичка.... след 3седмичен престой в гаража недочаках и си я взех...нема се заключва
и за накрая да кажа: калрусчето си е супер вече, а кат видя някой друг кларус ми става мн кеф. Наздраве CLARUS притежатели
Активен
ivannlbc
Разбирач ;)
«
Отговор #50 -:
Април 06, 2011, 02:10:05 pm »
Дай, колега, координати на тия в Стрелча, за да си подновя и аз фаровете. Тъй като са ми наблизо ми е достатъчно телефон или улица и номер (може и GPS-координати примерно). Аз ще ида на място направо с колата.
Проблемът със заключването го имам и аз. При затваряне на шофьорската врата се самозаключват всички врати. Не винаги го прави, но трябва да се внимава да не се забравят ключовете вътре. Вече свикнах да си вадя ключа винаги, когато излизам от колата и да ми е все в джоба.
Активен
ivannlbc
Разбирач ;)
«
Отговор #51 -:
Април 06, 2011, 02:39:51 pm »
Намерих я чрез бате Гугъл. Фирмата се казва ЕВЕРТ - ЛАК ЕООД:
http://www.ewertlak.com/
03532/ 22 61
Тел./ Факс: 03532/ 21 00
GSM 0889 791 271
Правят и други интересни работи.
Активен
ivannlbc
Разбирач ;)
«
Отговор #52 -:
Юни 04, 2011, 10:03:37 pm »
Тъй като пак почна да бръмчи повечко колата и се отбих набързо през един майстор на ауспуси. Последва сваляне на гърнето и лека заварка на тръбата, която го държи. След 15 минути в бокса и 10 лв назад сега пак ми е доста тиха колата при движение. Шума от гумите е по-силен от този на двигателя. Досега не съм го споменавал, но наистина и други хора са ми казвали, че е учудващо тихо в купето, в сравнение с други марки коли на подобна възраст.
Обаче сега като почнах и гърне да ремонтирам, това означава, че ще мине известно време и ще трябва да мисля генерално решение на бъдещия проблеееемммммм.
Активен
Формат за разпечатване
Страници:
1
2
3
[
4
]
« назад
напред »