Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Sportage / Re: Загуба на ток в движение , отказ да запали
« Последна публикация от Бат Герги - Февруари 10, 2026, 08:57:27 pm »
Ок нещо с компресора най вероятно. Абе без аварийно ти пожелавам
2
« Последна публикация от gendo - Февруари 10, 2026, 07:26:26 pm »
Не не е при бушоните клемата а при климатика някаква помпа каза или компресор или незнам си кво. Като отвориш капака в ляво до радиатора ми я показа пред двигателя и ни иско долу
3
« Последна публикация от Бат Герги - Февруари 10, 2026, 06:59:18 pm »
По твоите обяснения нищо не  съм познал 🙂. Само не знам каква е тая помпа на климатика единствената помпа в тази кола е тази в резервоара. Но щом си оправил нещата радвам се.Тази нагорялата клема къде е в бушоните при мотора ли да стане по ясно на хората ?
4
« Последна публикация от gendo - Февруари 10, 2026, 06:53:23 pm »
Взех я от сервиз . МИЛА СЕРВИЗ КАЗАНЛЪК НЗА ЕЛЕКТРО ИНСТАЛАЦИИ ПРОСТО СА ТИПА НА ТОПА ДА ГИ ПОХВАЛЯ !
Та ....когато са ми продавали колата преди 3 години са запоили един кабел вместо да му сложат нова обувка за 50ст. Нагаря обвивката чак ми я показа опърлена гума. Кабела е на някаква помпа за климатика до колкото разбрах.
Не давала маса и давало на късо нещо с допиране до други кабели . Та явно позна какво е браво просто не знаех къде да пипам а и честно казано нямаше да се сетя да търся хлабава връзка или прекъснат кабел там на тази помпа. Защо стана по време когато оправях парното и защо не запали когато давах маса от минус на акумулатора до болт на купето. Дано поне на някой е помогнало това . Да търси проблем с кабели
5
Ceed, ProCeed, Ceed SW / Re: Гуми за хсийд 1.4 бен8
« Последна публикация от mitak67 - Февруари 09, 2026, 11:47:44 pm »
Благодаря!!!
6
« Последна публикация от Бат Герги - Февруари 09, 2026, 08:50:48 am »
Щом светва и угасва значи там е наред с тия диоди . Напълно сигурен ли си в уреда с които мериш. Може да пробваш да разкачиш релето и транзистора на които са за управлението на вентилатора в купето да видиш ще има ли някакво подобрение със зареждането да не би там нещо да не е в ред. Нали там бута последно . Тепературата на таблото е от датчика на антифриза той играе роля и за впъскването на горивото . Виж какво отчита като теперарува в диагностиката. Абе има нещо нередно някъде дали с окабеляване дали от това че не зарежда  ама  въобще не мога да те насоча точно какво да провериш. Но започни с алтернатора и тия два елемента на вентилатора в купето 
7
« Последна публикация от gendo - Февруари 09, 2026, 08:48:20 am »
На контакт свети после угася. Тази сутрин пак запали без проблем.От 3 г я имам . Запали без проблем днес сутринта карах я 5 км. Няма загуба на мощност . Няма светещи лампи. Привидно всичко е ОКю Минах 5км но стрелката за температурата та остана на нула   на C.Когато взех жената каза има странен звук колата , аз не го усетих но някка си каза двигателя работи странно . Сложих ръка на въздуха съвсем леко бе загорял.може би е студено и км с малко но да лели на дъното стрелката сигурно е показателно . Ще търся да я видят
8
Ceed, ProCeed, Ceed SW / Re: Гуми за хсийд 1.4 бен8
« Последна публикация от mancho - Февруари 09, 2026, 08:26:20 am »
Здравей, колега, ако джантите са оригинални (6.5Jx16 ET40), могат да се сложат гуми широки до 215. Така че, моята препоръка би била 215/60/16 - много по-добре от 205/65/16.
9
« Последна публикация от Бат Герги - Февруари 09, 2026, 07:50:55 am »
Така си е трябва да свети щом не зарежда . Но първо тая кола от скоро ли я имаш или е отдавна. Забелязал ли си да светва лампата когато дадеш на контакт, Че имам едно на ум за тия неща. Приятел бяха му преправили ситемата от релерегулатора в автокъща където я беше закупил защото имало пробем с алтернатора  бяха пуснали един кабел направо от алтернатора до таблото и така лампата никога не севетваше  че има неизправност в ситемата Това го разбра когато свали таблото да търси защо не свети лампата . А тя по оригиналната схема е вързана  през диод и резистор . Ама те не са разбрали че диода е повреден и аиде да пуснем едно ново кабелче. При теб е подобна схемата  ако има неизправност в диода  може и да не свети лампата( ако диода е на късо)  може и да мига постоянно ако има лош контакт . Така че имай го на предвид това. Може и крушката в таблото да е изгоряла. Според мен отиди в сервиз да проверят генератора на стенд. След това ако всичко е наред с него ще трябва да провериш и тия неща с диодите и резистора. Едното е запоен на платката вътре в бушоните в купето  другото е монтирано от вън но ще трябва да му потърся точното място. Но на първо време виж светва ли лампата като дадеш на контакт. Това мога да ти дам като информация  и предположения от какво може да се получава така.
10
Sportage / Re: От къде се изчиства индикацията за мека гума
« Последна публикация от justalittlesign - Февруари 08, 2026, 10:28:50 pm »
Понякога трябва малко повече от 1-2 км.  да покарате
Страници: [1] 2 3 ... 10