Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Sorento / Re: Покупка на ново Соренто
« Последна публикация от Mitko8 - Март 08, 2026, 09:10:31 pm »
Махнете автохолда при паркиране и тя сама ще тръгва, без да подскача
Аз autohold-а не съм го включвал. Веднъж го пуснах за проба и колата подскача като натисна газта. Не ми хареса и много бързо го изключих.
Сега само като пусна спирачката и тя тръгва бързо, без да подавам газ
2
Sorento / филтър на автоматична скоростна кутия
« Последна публикация от митко 74 - Март 08, 2026, 07:42:32 pm »
Колеги здравейте. Да попитам на колко километра се сменя филтъра на скоростната кутия.карам соренто 2012 година дизел.ще се радвама да разбера ..
3
« Последна публикация от justalittlesign - Март 05, 2026, 09:55:02 pm »
След навъртени малко километра на моето Соренто 2.2 дизел и 8степенна DCT кутия 2021г., мога да изкажа впечатления 
Изключително удобна е. От Варна до Боровец с една почивка стигнах свеж като репичка. На връщане с болен кръст - въобще не усетих пътя пак с една почивка - седалката е много удобна. Жена ми се вози отзад до бебешкото столче и казва че седалката била много удобна.
Зададох 130 на темпомат и ми даде разход 8,5 нафта. Случвало се е да я карам с 80 и ми дава 6 разход
Преди да тръгнем за Боровец я закарах в представителството на Хюндай и там ми смениха маслото на съединителите (наричат този кръг "Логиката").
Уж направиха адаптация на кутията т.е. тя забравя как е карана до момента и започва да се държи заводско. След адаптацията я карах като баба с артрит. Това не е спортен автомобил и обичам да карам леко и плавно и искам колата така да се държи. Но не знам кутията ли е такава - нещо не ми харесва. 

Първо много рязко сменя скоростите, особено като е студена на - все едно рязко си махаш крака от съединителя, особено на ниските 2ра, 3та, не съм сигурен за 4та. На следващите не сеусеща.
И второ рязко тръгва. На първа без газ максималната скорост е 9 км. но по-енергично ги ускорява. Това много е кофти в задръстване, където трябва да мръднеш 20-30 см. в трафика. И също там където паркирвам, трябва да се движа със скоростта на охлюв, защото правя завой на 90 градуса и минавам буквално на един пръст от съседната кола и ъгъла на сградата. А колата при всяко отпускане на спирачката иска да "хукне" и се получава постоянно едно подскачане.
Много автоматици съм карал включително спортни - Ферари, няколко поршета сред тях и  911, Корвет С8 и др., но такова нещо не съм видял, дори и спортните бяха по-нежни и плавни.
Скоро си карах малко старата 20 ходишна шкодичка с 6 степенно DSG - е няма такива работи. Кутията е по-плавна от 4 годишната Киа.
Но колата е на 126 хил. км. навъртени за 4 години. т.е. по 30 хил. на година. Та би трябвало да е карана на дълги разстояния, магистрали... Това са малко километри за кутия. Няма теглич да кажеш е теглила каравани. Като ми сменяха маслото на зъбчатките, момчетата казаха, че било напълно бистро и магнитната пробка била абсолютно чиста т.е. скоро било сменяно т.е. подържана е, вероятно по гаранция в Корея
Явно кутията е такава и ще трябва да се примиря с тая работа.
Като изключим рязкото превключване като е студена и енергичното тръгване (което ми затруднява паркирването) - колата е страхотна. Направо съм влюбен в нея и за миг не съжалявам, че я взех.
Махнете автохолда при паркиране и тя сама ще тръгва, без да подскача
4
Sportage / Re: Цени и обслужване на Sportage
« Последна публикация от justalittlesign - Март 05, 2026, 09:52:37 pm »
Здравейте, търся таблица с цените на обслужването на Кия спортидж V. До скоро я преглежсах на сайта, но сега не мога да я открия. Моята кия е бензин 1,6T MHEV 2WD Aut- 2022.
Благодаря ви.

През Гугъл излиза https://kia.bg/files/richeditor/maintenance/nq5-fl-2026.pdf
5
Sportage / Re: Цени и обслужване на Sportage
« Последна публикация от eman - Март 05, 2026, 09:41:57 am »
Здравейте, търся таблица с цените на обслужването на Кия спортидж V. До скоро я преглежсах на сайта, но сега не мога да я открия. Моята кия е бензин 1,6T MHEV 2WD Aut- 2022.
Благодаря ви.
6
« Последна публикация от Mitko8 - Март 05, 2026, 12:12:53 am »
След навъртени малко километра на моето Соренто 2.2 дизел и 8степенна DCT кутия 2021г., мога да изкажа впечатления 
Изключително удобна е. От Варна до Боровец с една почивка стигнах свеж като репичка. На връщане с болен кръст - въобще не усетих пътя пак с една почивка - седалката е много удобна. Жена ми се вози отзад до бебешкото столче и казва че седалката била много удобна.
Зададох 130 на темпомат и ми даде разход 8,5 нафта. Случвало се е да я карам с 80 и ми дава 6 разход
Преди да тръгнем за Боровец я закарах в представителството на Хюндай и там ми смениха маслото на съединителите (наричат този кръг "Логиката").
Уж направиха адаптация на кутията т.е. тя забравя как е карана до момента и започва да се държи заводско. След адаптацията я карах като баба с артрит. Това не е спортен автомобил и обичам да карам леко и плавно и искам колата така да се държи. Но не знам кутията ли е такава - нещо не ми харесва. 

Първо много рязко сменя скоростите, особено като е студена на - все едно рязко си махаш крака от съединителя, особено на ниските 2ра, 3та, не съм сигурен за 4та. На следващите не сеусеща.
И второ рязко тръгва. На първа без газ максималната скорост е 9 км. но по-енергично ги ускорява. Това много е кофти в задръстване, където трябва да мръднеш 20-30 см. в трафика. И също там където паркирвам, трябва да се движа със скоростта на охлюв, защото правя завой на 90 градуса и минавам буквално на един пръст от съседната кола и ъгъла на сградата. А колата при всяко отпускане на спирачката иска да "хукне" и се получава постоянно едно подскачане.
Много автоматици съм карал включително спортни - Ферари, няколко поршета сред тях и  911, Корвет С8 и др., но такова нещо не съм видял, дори и спортните бяха по-нежни и плавни.
Скоро си карах малко старата 20 ходишна шкодичка с 6 степенно DSG - е няма такива работи. Кутията е по-плавна от 4 годишната Киа.
Но колата е на 126 хил. км. навъртени за 4 години. т.е. по 30 хил. на година. Та би трябвало да е карана на дълги разстояния, магистрали... Това са малко километри за кутия. Няма теглич да кажеш е теглила каравани. Като ми сменяха маслото на зъбчатките, момчетата казаха, че било напълно бистро и магнитната пробка била абсолютно чиста т.е. скоро било сменяно т.е. подържана е, вероятно по гаранция в Корея
Явно кутията е такава и ще трябва да се примиря с тая работа.
Като изключим рязкото превключване като е студена и енергичното тръгване (което ми затруднява паркирването) - колата е страхотна. Направо съм влюбен в нея и за миг не съжалявам, че я взех.
7
Sorento / Соренто проблем.
« Последна публикация от delpx - Март 04, 2026, 04:50:32 pm »
Здравейте колеги.
Карам соренто 2005 2.4 бензин.
Днес минах на технически преглед.
Когато задните гуми се качиха на валците обаче , на свободна , без ръчна , без спирачка , без да са включени бавни,  валците завъртат гумите около половин оборот и спират.
Това нормално ли е или е някакъв проблем и от какво може да е ?
В движение всичко изглежда нормално , пускам я по инерция върви си.
Човека в пункта каза че не е виждал такова нещо и пита дали имала шпер и дали е правено нещо по задния мост.

Благодаря ви за помоща.
8
Продава / Continental TS 870 P 215/65 R17 99H
« Последна публикация от Пепи - Март 02, 2026, 11:30:59 am »
Продавам четири зимни гуми карани на нова кола, съхранявани педантично и без никакви забележки. Малко използвани с дълбочина на протектора около 7мм, произведени в края на 2022 г. Continental TS 870 P. 215/65 R17 99H. Цена 300 евро. Намират се в град Плевен. Поздрави.
https://www.olx.bg/d/ad/continental-ts-870-p-zimni-gumi-kontinental-17-tsola-215-65-CID1243-ID9XDoW.html?bs=olx_pro_listing
9
Sorento / Re: Проблем с круиза - Соренто 2006 г., 2,5 дизел
« Последна публикация от hristian37 - Март 01, 2026, 05:30:16 pm »
проблемът е отстранен с друг бутон - смених го - до сега съм минал 300 км и проблеми и грешки няма. По магистралата си го пуснах и си работи. разглобих старото копче, вътре има съпротивелние, което е здраво и по цветните му пръстени дава точното съпротивелние, защо не работи, незнам.... 
10
Ето как стана (преди изобщо нямаше фарове за мъгла) - сега има и светят и се включват и изключват от лоста за светлините - секцията за задни фарове за мъгла.
Страници: [1] 2 3 ... 10