КИА Клуб България- фен форум на КИА

Модели автомобили => Ceed, ProCeed, Ceed SW => Темата е започната от: Gavasoff в Декември 23, 2008, 09:18:30 am

Титла: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Gavasoff в Декември 23, 2008, 09:18:30 am
Здравейте,
от седмица съм щастлив собственик на 1.6 Sporty Wagon. Радостта ми, обаче бързо се помрачи, когато се оказа, че не мога да регистрирам колата в КАТ Сливен, защото имало някакво ново разпореждане да не се регистрират автомобили с 3+1 места като N1 (лекотоварни) и не ми признаха Декларацията за притежание на Сертификат за съответствие. От Киа Мотърс ме увериха, че става въпрос за някакво временно недоразумение, по което се работи и в рамките на няколко дни се очаква положително решение. Е да, но когато човек изсипе една торба пари за нова кола очаква всичко да бъде наред и иска нещата да се уредят гладко и безпроблемно.
Има ли някой по-подробна информация по случая, има ли и други с такъв проблем и има ли някой от вас, който вече е регистрирал такъв автомобил като N1 3+1 места.
Благодаря ви предварително и ви желая весели празници. Моите ще имат леко горчив вкус... :(
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Митето в Декември 23, 2008, 09:25:38 am
добре де,защо не я остви от киа да ти минат кат и направо да си я вземеш с номерата krivogled
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Gavasoff в Декември 23, 2008, 09:27:37 am
...защото я купих от Стара Загора и я докарах на ход до Сливен с временни номера. В Сливен няма дилър на Киа... :(
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Svetko в Декември 23, 2008, 12:40:33 pm
много интересно "ново разпореждане".....попитай в някой друг КАТ....да не би Сливенлии да се ебават
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Gavasoff в Декември 23, 2008, 01:07:55 pm
Тази сутрин говорих с г-н Хари Иванчев, беше много любезен и ми обясни, че поради някаква причина целият масив в КАТ, относно категория N1, се е сринал и сега като чукнат да видят модела им излиза, че в България няма регистрирани такива коли. Представители на Киа в момента водели преговори в Технотест за да им признаят наново сертификата за типово одобрение. Явно КАТ играе с Технотест, за да кара хората да дават пари за глупости.
Инак, че капитан Стойков в КАТ Сливен серийно трови живота на хората, не е тайна. Притеснявам се, че дори ако се оправят нещата със сертификата, ще имам проблем с него, на местно ниво. Ще отида да си регистрирам колата с адвокат. Не може да имаш всички необходими документи, които изисква наредба I-45, и да се намери някой, който да те гледа в очите и да ти казва че нямаш еди какво си. Все пак става въпрос за автомобил, който се произвежда в ЕС, продава се в ЕС, има всички необходими сертификати, купуваш го от официалния вносител за страната, който ти дава Декларация за съответствие и всичко останало. КАТ не е орган, който тълкува наредбите и документите, а който ги изпълнява. В случая мисля, че проблемът е изцяло техен и че нямат никакво законно основание да не ми регистрират колата. Разбира се, ако проблемът наистина е в тяхната система...
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Svetko в Декември 23, 2008, 02:00:16 pm
смятам 4е си напълно прав.....преебан ама прав....дано поне новогодишно да подкараш хавтомобиля
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: veno в Декември 23, 2008, 02:59:05 pm
аз взех моята миналата седмица от КИА София регестрирана като 3+1 товарна
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Gavasoff в Декември 23, 2008, 02:59:46 pm
дано поне новогодишно да подкараш хавтомобиля

Благодаря ти за пожеланията! Аз и сега си го карам с транзитните номера, но това, "новогодишното" май няма да стане. Преди малко говорих с някой от Киа, който ме "успокои", че при мен проблемът е с 1 кола, пък на него му тежели 100. Е да, ама аз дадох накуп 29000 лева миналата седмица и сега само мога да си мечтая да си взема "европейските" номера. Пък човекът от Киа ще си изкара безгрижно Коледа и Нова Година и няма да тръпне в очакване на 5 Януари, за да се надява, че тогава нещата ще се оправят. Освен това проблемът май не е в системата на КАТ, а в сертификата, защото в момента хора от Киа били в Технотест, за да оправят проблема. На всичкото отгоре "май" оттук нататък, ако изобщо възобновят тази регистрация, тя щяла да се извършва само в София. Ами като фирмата ми е регистрирана в Сливен? Какво правим? Законите са едни за София, а други в Сливен, така ли? Нали в рамките на целия Европейски съюз трябва да е едно и също? Не знам дали мога да я регистрирам поне като лека, защото нямам сертификат за такава, пък и няма да мога да си ползвам ДДС-то за фирмата. Не мога да я регистрирам и като товарна, заради проблема по-горе. Единственият начин, според КАТ-Сливен, е Технотест в Шумен, махам седалките, слагам решетки и я правя 1+1. Е да, ама аз ако исках да си купя баничарка щях да дам 15000 за някоя Шкода или Дачия, а не два пъти повече за Киа. Освен това като си сложа отново седалките и си кача детето отзад, кой ще ми плаща всеки път актовете, че возя повече от двама души...
Уф, пак се ядосах... >:(
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Gavasoff в Декември 23, 2008, 03:02:22 pm
аз взех моята миналата седмица от КИА София регестрирана като 3+1 товарна

Хванал си последния влак, честито! Аз нямах този късмет.
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: tosco в Декември 23, 2008, 03:25:10 pm
Другарю Gafasoff, не се нерви толкоз, все пак караш КИА bravo bravo bravo
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Svetko в Декември 23, 2008, 04:24:47 pm
Другарю Gafasoff, не се нерви толкоз, все пак караш КИА bravo bravo bravo


Колегата именно заради това се нерви....че кара Киа...ако не си про4ел...."Освен това проблемът май не е в системата на КАТ, а в сертификата, защото в момента хора от Киа били в Технотест, за да оправят проблема"
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Gavasoff в Декември 23, 2008, 05:15:56 pm
Последната информация е, че ДНСП, сега  ППООРП, едностранно са изтеглили всички сертификати за регистрация на МПС тип N1. Сещате се, че едно споразумение не може да бъде оттеглено ей така, защото на някой жена му не му е пуснала предишната вечер. Обещанията са, че до Нова година ще има решение, каквото и да е то. Не ми остана нищо друго, освен да чакам и да псувам българската ни оправия.
Колкото до колата, знам, че колегата Светко много е патил, но аз засега не мога да кажа нищо лошо. Вярно, че съм минал само 300 км, но впечатленията ми са страхотни. Дано поне тук всичко да е наред, все пак колата няма нищо общо с българските институции... silen
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Svetko в Декември 23, 2008, 05:33:07 pm
 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Gavasoff в Декември 29, 2008, 03:28:01 pm
Нова информация от кухнята: Чакаме да минат празниците (то беше ясно) и се надяваме на 5-6 януари догодина да се вземе решение. Е, всичко това си има и хубава страна - някой ден, живот и здраве, когато си регистрирам колата, ще се води 2009...  ;D
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: batkata1 в Януари 10, 2009, 10:29:24 am
Колега има ли развитие по ишуто с регистрацията и ползването на данъчен кредит, че скоро и на мойта глава ще дойде :)
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Gavasoff в Януари 10, 2009, 02:03:35 pm
Няма развитие! Последното, което ми казаха е, че поне се е разбрало какви документи трябва да се представят пред ДНСП, за да се възобнови сертификата, и сега ги набират наново. В момента се чакали някакви "евротабели" от Словакия, които ще се монтират на всички такива коли, за да им бъде разрешено да се регистрират. Това щяло да отнеме още 1-2 седмици. Междувременно след няколко дни (на 18.01) ми изтичат транзитните номера и трябва да ходя да ги подновявам, ако изобщо ми ги подновят. Срещу заплащане, разбира се, което никой няма да ми поеме. Ако това не стане, нищо чудно да изпадна в ситуация или да ходя в Технотест и да си правя колата на баничарка, или да я затворя в гаража за неопределено време, защото никой не знае конкретни срокове. Ако проблемът се проточи още 1 месец, ще изпусна и двумесечния срок, в който колата трябва да се обяви в данъчното. Ако това не стане най-малкото нещо е глоба, а най-голямото - при евентуална данъчна проверка да не ми признаят ДДС-то на фактурата и да трябва да го внасям. Не знам кой е виновен за цялата тази каша, ДНСП ли, КИА ли, но със сигурност моята вина беше, че имах "неблагоразумието" да платя колата в брой и сега да търпя последствията от това. Ако беше на лизинг КИА щяха да ме гонят да си удължават транзитните номера, да се занимават с глупости, пък аз само щях да им гледам сеира и да си карам без да ми пука. Принципно никога не се хвърлям в неща със съмнителен келепир, но в случая реших, че мога да имам доверие на КИА и наистина лека кола може да бъде регистрирана като товарна, и да ти мине за разход на фирмата. Писах жалби до ДНСП, до КЗП, до разни телевизии, явно на никой не го интересува, освен мен. Проблемът на давещия се си е на самия давещ. Въобще, нещата не се развиват никак добре.
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: batkata1 в Януари 10, 2009, 03:08:24 pm
За съжаление проблема е един единствен, Живеем в България! Тук всичко е възможно и вече нищо не може да ме учуди.
Много хора биха казали "Гледай го пък този с тези изтъркани фрази щом не му изнася да са изнася".
Един приятел казва "Живеем тук защото може би сме малко мазохисти" crazy

Аз много мислех дали да ходя аз да я регистрирам лично и реших че за 180 лв не си заслужава загубата на време и нерви. За съжаление при теб нещата са били по-друг начин пък и сигурно си бил доста ентусиазиран да се качиш на девствена колица  rofl (както всеки от нас).
Аз се обаждах на моето диларче и той ми вика "...ако не стане 3+1 минаваме на 1+1". Това хич не е офсета при положение че ще е семеен автомобил в моя случай.

Интересно ми е дали можем да ги съдим за това, не съм направил консултация с адвоката ми все още.....
Но има време до края на месеца :)

За последното нещо си много прав, че проблема си е на давещия се. Това си една от най-любимите ми чети на Българина.
Преди седмица ми обраха апартамента, пищят аларми никои за нищо не ни потърси. Всички са се капсулирали и са се прибрали на дълбоко в черупките си:)

Горе главата и не се предавай -  трябва да обезглавим Простотията от България  yahoo
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Pro style в Януари 10, 2009, 03:44:20 pm
Братле какво да кажа, ти си тежък случай...но си мисля, че хората от Киа са оплескали и те нещата. То бива ама да им дадеш парите кеш в момента и да не можеш да си ползваш колата, да не говорим за ДДС - то (там пък вече и друг филма)...НЯМАМ ДУМИ :o devil
Това с плащането кеш въобще не води до някакви предимства, напротив допълнителни проблеми и глаболия. Аз моята като я платих кеш тия пичове от Киа (дори ги помолих няколко пъти съвсем учтиво с оглед на лошото ми здравословно състояние - опериран с две патерици), въобще не си направиха труда поне транзитни номера да ми вземат. Какво се получава плащаш колата, ама неможеш да си я вземеш защото няма никакви номера...срамота едни транзитки са 30-тина лв.
Абе просто нямам думи...аз мислех още една Кия да взема, ама ще ме прощават останах разочарован точно тогава, когато трябваше да бъда щастлив от това, че съм си купил нов автомобил...пък и всеки от нас забелязва ежедневно някакъв малък проблем или дефект по колата си!? Това е.............................
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Gavasoff в Януари 10, 2009, 07:08:16 pm
При мен това също беше идеята - да е семейна кола, която да мине за разход на фирмата. На тези, които ще кажат "е ти искаш да е... дявола във въздуха", ще кажа, че и фирмата ми е семейна с общо 5-има служители и един такъв автомобил би могъл да бъде използван и като чисто пътнически, за да карам хората на работа, вместо да им плащам пътни. Естествено, ще я използвам и за товарни нужди. Инак на фирмата имам Пежо Боксер, което ясно че минава за разход, защото откъдето и да го погледнеш си е бус, демек - товарен. Просто преди 2 месеца един циганин смля старата ни Шкода Октавия (по 100% негова вина) и за жена ми и мен това беше вариант да се сдобием с кола в границите на разумното.
Ходихме до най-различни представители, навсякъде ни предлагаха вариант да ни преоборудват колите като 1+1, след това да си сложим обратно седалките и да треперим да не ни спират. Един познат ми каза, че за такова нещо са му писали акт за 600 лв и са искали да му спрат колата от движение. Ето защо вариантите за нас бяха Хюндай I30, или Киа Сийд, които твърдяха, че колите им се регистрират като N1 без преоборудване и си запазват седалките. Мислехме и за варинат Опел Зафира, но той първо е по-скъп и второ за всяка една, дори малка екстричка, искат да се доплаща.
Това, което ме удивлява е, защо, аджеба, една кола трябва да бъде 1+1, за да е товарна. Ето, Пежото Боксер е 2+1. Къде, в кой закон е записано: Категория N1 са МПС за превоз на товари с до 4 места за сядане, или нещо такова. Още един пример - Шкода Румстър е 4+1 и е товарна...
Та в този ред на мисли, защо Киата трябва да е 1+1, според КАТ? За да мина Технотест, че и оттам да вземат пари ли? Ами след като производителя дава сертификат, че е товарна, защо не го признават? А защо допреди месец са го признавали, а сега не? КАТ не е институция, която трябва да тълкува наредбите, а да ги изпълнява...
Колкото до съденето, и аз не съм се консултирал с адвокат, но в края на краищата аз имам предварителен договор за поръчка на автомобил, последван от договор за покупко-продажба, където изрично пише, че ще си купувам KIA Ceed - товарен. Според Декларацията за притежание на сертификат за типово одобрение, която се дава от Вносителя, колата ми е N1 3+1 места. Тоест, аз имам всички документи, които ми дават правото да я регистрирам като такава. Това са и документите, които се изисват от Наредба I-45 за първоначална регистрация.
Щом като ми се отказва такава регистрация при наличие на изрядни документи, най-малкото, което мога да направя е да заведа иск срещу КАТ-Сливен, за това, че ми отказва регистрацията без ясна аргументация (всъщност, аргументите ги получих от КИА, а не от КАТ). В България има доста автомобили, регистрирани по този начин и след като няма нова наредба, или нов текст в старата, който да променя съществуваща клауза, няма юридическа причина това да ми бъде отказано. В същото време мога да заведа иск и срещу КИА България затова, че ми продават кола, която не отговаря на изискванията на КАТ, както и за пропуснати ползи (че не съм успял да изляза в чужбина за сключването на важна бизнес сделка, например). Исковете трябва да са за различни неща, защото по закон не можеш да съдиш двама души за едно и също нещо. Оттам нататък, ако вината не е в КИА, което вече не знам дали наистина е така, те да си заведат иск към ДНСП, които пък едностранно са прекратили действието на сертификата, който самите те са одобрили.
При всички случаи, ако проблемът ми не се реши в рамките на още един месец, ще предприема всички мерки, за да си защитя интересите. Знам, че ще ми бъде много трудно, защото и съдебната ни система е такава, както всичко останало в държавата, но няма да оставя нещата така.
Остава да се надявам всичко да се размине без дела, глоби и подобни простотии, защото практиката доказва, че най-доброто решение на един спор е споразумението.
Инак, благодаря за подкрепата на всички, които имат търпението да ми четат дългите постове, но всеки път като захвана тази тема, се вбесявам...
Стискайте палци...
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Митето в Януари 10, 2009, 08:03:19 pm
Еми,да се надявам всичко да приключи добре
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Gavasoff в Януари 12, 2009, 09:52:31 am
Аз се обаждах на моето диларче и той ми вика "...ако не стане 3+1 минаваме на 1+1". Това хич не е офсета при положение че ще е семеен автомобил в моя случай.

А твоята ли не е регистрирана още? Кога си я купил, преди, или след 19.12.2008?
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Митето в Януари 12, 2009, 09:57:31 am
май .все още не е пристигнала неговата.

п.п.

Разбрахте ли ,че завода в жилина спрял да бачка krivogled
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: veno в Януари 12, 2009, 10:35:59 am
така ли ? да не ги е ударила и тях кризата ?
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Gavasoff в Януари 12, 2009, 10:47:21 am
Спират заради газа, нали само ние и Словакия сме на това дередже.
Сега ми е интересно дали ще има някой, който да изпрати въпросните еврономера...? dontknow
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: batkata1 в Януари 12, 2009, 11:23:21 am
Чакам я към края на месеца. Договора ми е от Октомври месец. В него е опоменато 4-ри месеца срок за доставка.
Сега като е спрял и завода може да си почакам ......

Аз се обаждах на моето диларче и той ми вика "...ако не стане 3+1 минаваме на 1+1". Това хич не е офсета при положение че ще е семеен автомобил в моя случай.

А твоята ли не е регистрирана още? Кога си я купил, преди, или след 19.12.2008?
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Митето в Януари 12, 2009, 11:24:24 am
едва ли ще чакаш. :-*
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Mihailov в Януари 12, 2009, 11:27:01 am
Моя е от 11.11.2008, но ми казаха към края на Януари ... Сега като е спрял завода какво правим ? Май май трябва да звъннем до шоуруума ...
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Gavasoff в Януари 12, 2009, 12:39:48 pm
При вас двамата може да се получи още по-интересно. Последно като бях в шоурума на КИА, дилърът ми показа документите на 7-8 автомобила, които чакаха за предаване, но заради настоящия проблем не могат да ги дадат на клиентите. Ако тая каша продължи неопределено време какво става със сроковете, упоменати във договорите ви? Айде, ако заводът не работи ще кажат - форсмажорни обстоятелства. Ами ако все пак колите дойдат, а не могат да бъдат регистрирани? Сигурно от КИА ще използват газовата криза и спряното производство като оправдание, че колите ги няма, дори да са пристигнали, знам ли...? Дано не се стига дотам и да си ги получите скоро. При мен хубавото поне беше, че купих кола, която беше поръчана "напред" от дилъра в Стара Загора и буквално след няколко дни беше в България.
Извинявайте за предположенията ми, но напоследък съм станал голям песимист... bye
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Mihailov в Януари 12, 2009, 12:42:22 pm
Опа, объркване стана. Моята не е SW. Не би трябвало да има проблем с регистрацията. Проблема ще дойде от затворения завод.
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Gavasoff в Януари 12, 2009, 12:54:36 pm
То няма значение дали е комби, или не. Въпросът е с какъв сертификат идва колата. Хечбека и Про-то също имат възможност да бъдат регистрирани така. Ако я купуваш за товарна N1 3+1 места, също ще имаш проблем. ДНСП били спрели и затрили масива с N1 изобщо, което включва и колегите с Huyndai I30 и Huyndai I30 CW, но доколкото разбрах, Инд Комерс вече са излезли от кашата. Оставаме ние, с КИ-ите.
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: batkata1 в Януари 12, 2009, 01:56:16 pm
Щом Huyndai са ОК би трябвало и по-малките братчета и сестричета от бранда "Саксийки" да се опрват. (нотка оптимизъм :))))

То няма значение дали е комби, или не. Въпросът е с какъв сертификат идва колата. Хечбека и Про-то също имат възможност да бъдат регистрирани така. Ако я купуваш за товарна N1 3+1 места, също ще имаш проблем. ДНСП били спрели и затрили масива с N1 изобщо, което включва и колегите с Huyndai I30 и Huyndai I30 CW, но доколкото разбрах, Инд Комерс вече са излезли от кашата. Оставаме ние, с КИ-ите.
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Gavasoff в Януари 12, 2009, 05:14:57 pm
Дано да е по-скоро, поне преди да дойдат вашите коли. Но така или иначе няма да е тази седмица и в сряда, най-вероятно, ще ходя да видя дали ще ми удължат транзитните номера...  devil
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: tosco в Януари 12, 2009, 05:53:02 pm
Споко, Другари коли ще има ;D
Днес минах покрай шоу-рума, от пред имаше поне 50 коли ;D
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Mihailov в Януари 12, 2009, 05:59:47 pm
Е то пред щоуруума коли си има. Но това не са тия поръчковите, а наличните за съжаление. Мен ми казаха че ще ми се обадят 1 седмица преди да дойде, за да си организирам финансирането ... Демек моята със сигурност не е била там. Дано поне на колегата е.
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Mihailov в Януари 14, 2009, 11:55:44 am
Обаждах се вчера и ме увериха, че ще е готова до края на месеца. От 15.01 (демек утре) почват да им пращат номера на шасита на готовите коли и е въпрос на късмет кога точно ще изпратят твоя ( до края на месеца ). Демек колега, да се надяваме че ще сме от първите  ;D

Успех и на колегата с регистрацията. Дано по скоро бумащините се изчистят
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Митето в Януари 14, 2009, 12:38:41 pm
доколкото знам,е изчистена още по миналата седмица.Би трябвало всичко да ОК вече music

Взимайте колите  и се радвайте
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: batkata1 в Януари 14, 2009, 01:51:15 pm
Чудесно  ;D
Днес и аз минах през студентски и беше Фулл с Вагончета - бели, piston grey, синички :)

Какъв цвят ще бъде твоята колега? Моята е Piston Grey с летни джанти :) Сега мисля да почвам да се оглеждам за зимни гуменца :)

Вчера бях с моя човек от Мотор Шоу с беличък Pro Cee'd. Оплака ми се че се е разхлопала отзад  :-X


Обаждах се вчера и ме увериха, че ще е готова до края на месеца. От 15.01 (демек утре) почват да им пращат номера на шасита на готовите коли и е въпрос на късмет кога точно ще изпратят твоя ( до края на месеца ). Демек колега, да се надяваме че ще сме от първите  ;D

Успех и на колегата с регистрацията. Дано по скоро бумащините се изчистят
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Mihailov в Януари 14, 2009, 01:53:54 pm
Колега, ще ти пиша на ЛС, че оспамихме темата и ще нииии  gun nunu budo
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Митето в Януари 14, 2009, 01:57:35 pm
Чудесно  ;D
Днес и аз минах през студентски и беше Фулл с Вагончета - бели, piston grey, синички :)

Какъв цвят ще бъде твоята колега? Моята е Piston Grey с летни джанти :) Сега мисля да почвам да се оглеждам за зимни гуменца :)

Вчера бях с моя човек от Мотор Шоу с беличък Pro Cee'd. Оплака ми се че се е разхлопала отзад  :-X


Обаждах се вчера и ме увериха, че ще е готова до края на месеца. От 15.01 (демек утре) почват да им пращат номера на шасита на готовите коли и е въпрос на късмет кога точно ще изпратят твоя ( до края на месеца ). Демек колега, да се надяваме че ще сме от първите  ;D

Успех и на колегата с регистрацията. Дано по скоро бумащините се изчистят
ами,това си е проблемия заден десен амортесьор.Да отива да му го подменят
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Gavasoff в Януари 15, 2009, 02:25:37 pm
Колеги, да ви се похваля!
Днес успешно...
...удължих срока на транзитните си номера с още един месец.
Ама се вързахте нали, помислихте си, че съм я регистрирал? ;D Няма такова нещо, просто в неделя се навършват 30 дни от мъчителната покупка на КИА Сийд Комби, която не може да има български регистрационни табели. Утре ще купя жито с пудра захар и в неделя ще почерпя най-близките.
А сега сериозно: Благодарности към наистина любезния майор в КАТ Сливен, който ми даде възможност да си карам колата още един месец, докато чакаме нещата уж да се подредят ok. При това цялата работа не ми костваше нито стотинка, при положение, че транзитни номера не се удължавали - купували се Нови (парадокс)! Сега карам със старите и с временния талон, в който има печат, че валидността му се удължава.
Надеждата умира последна!
Пък и трябва да се научим да се радваме и на малкото... >:(
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Митето в Януари 15, 2009, 02:33:58 pm
ех,поредната пародия в нашата държава silen

Добре де,да те питам само.Ако сагата продължи повече,няма ли да я регистрираш като нормална кола krivogled
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: veno в Януари 15, 2009, 02:49:10 pm
и да изгуби 5-6 хиляди лева ?
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Митето в Януари 15, 2009, 03:02:49 pm
може и да спечели.Ако реши да ги жилне по договора който е сключил,предполагам там е спомената с каква цел е взета колата.Човека няма проблем със сертификата.Следователно е подведен от доставчика.Следователно,може да го прекара по някой закон да вземе повечко :-*
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Pro style в Януари 15, 2009, 04:58:17 pm
............ми то е ясно, че рано или късно човека ще трябва иска или не, да си регистрира колата, пък било то и като стандартен автомобил, ама му стискам палци дано по-скоро да се оправи проблема със сертификата, щото иначе ще трябва май адвокати да се намесят наистина...реално това си е подвеждане, неспазване на договорените отношения по договор.......или да си го кажем директно ИЗМАМА!
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Gavasoff в Януари 15, 2009, 05:52:58 pm
Добре де,да те питам само.Ако сагата продължи повече,няма ли да я регистрираш като нормална кола krivogled


Това беше второто предложение от КИА Мотърс. Щели да ми извадят сертификат, че колата е лека. Това, разбира се, при положение, че не ми се чакало. Първото беше да ми я направят за тяхна сметка 1+1. И двете не стават. Аз имам договор с фирма Мотосенси ООД, гр.Стара Загора, че ми продава автомобил Киа с номер дрън-дрън - ТОВАРЕН. В декларацията от КИА, която замества сертификата, пише, че колата е категория N1, 3+1 места. Това е. Единствено товарни автомобили и такива с над 5 места минават за фирмен разход. Аз затова съм я купил. Ако исках лека кола, първо нямаше да е на името на фирмата, второ - може би нямаше да е КИА, и трето - вече щеше да е регистрирана.
Плюсовете колата да ти е товарна и да ти е на фирмата са много:
1. Ползваш данъчен кредит, както каза колегата, спестяваш към 5000 лв.
2. Имаш право да изписваш гориво за нуждите на фирмата, с прости думи, спестяваш си ДДС на бензина.
3. Данъкът ти в данъчното не е 300 лв на година, а 10-20
4. Поддръжката на колата също ти излиза с 20% по-евтино, защото ползваш ДДС на частите и труда.
Да не говорим, че всички тези разходи ти се намаляват от приходите на фирмата, върху които дължиш 10 процента данък печалба.
Така че не мога с лека ръка да прежаля всичко това само и само да имам номера.
Ако проблемът не се реши бих се съгласил на два варианта:
1. От КИА да ми върнат стойността на ДДС-то и да ми преиздадат фактурата на мое име, за да си я регистрирам като лична;
2. Да им върна колата, а те да ми върнат пълната сума плюс всички разходи до момента - 1350 лв каско и ГО, 40 лв за транзитни номера, 25 лв за месечна и 67 лв за годишна винетка за 2009.
Между другото, писах на Комисия за Защита на потребителя, както и на Частен случай от БНТ. Днес ми се обадиха от Комисията, бяха много любезни, но за съжаление се оказа, че те не защитават интересите на юридически лица. Вчера получих имейл от Владо Береану, в който ми искаха телефон за контакти. Дано поне те се обадят. Ако ще ме дават по телевизията - ще ви кажа  ;D
Поне са ми публикували писмото:
http://www.bnt.bg/bg/productions/about/72/studio_chasten_sluchaj
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Pro style в Януари 15, 2009, 06:31:18 pm
ако нямат възможност от "частен случай" да отразят твоя пародокс, може да се обърнеш и към други подобни предавания, като "господари на ефира", защото ние тук много хубаво си говорим но нямаме силата на публицистиката и на ефира ;D, пък наистина е изключително важно този парадокс да бъде отразен и от медиите за де не се получават подобни неприятни ситуации и с други бъдещи собственици на Киа.
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Gavasoff в Януари 15, 2009, 06:37:20 pm
...може да се обърнеш и към други подобни предавания, като "господари на ефира", ...

Писах и на тях, но не ми отговарят. Сигурно не съм единствен и сигурно не съм с най-фрапиращия проблем, знам ли...
Според мен решението на тая сага е даването на публичност, другото са само нерви, разправии и обещания.
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: D-train в Януари 15, 2009, 10:25:19 pm
При мен това също беше идеята - да е семейна кола, която да мине за разход на фирмата. На тези, които ще кажат "е ти искаш да е... дявола във въздуха", ще кажа, че и фирмата ми е семейна с общо 5-има служители и един такъв автомобил би могъл да бъде използван и като чисто пътнически, за да карам хората на работа, вместо да им плащам пътни. Естествено, ще я използвам и за товарни нужди. Инак на фирмата имам Пежо Боксер, което ясно че минава за разход, защото откъдето и да го погледнеш си е бус, демек - товарен. Просто преди 2 месеца един циганин смля старата ни Шкода Октавия (по 100% негова вина) и за жена ми и мен това беше вариант да се сдобием с кола в границите на разумното.
Ходихме до най-различни представители, навсякъде ни предлагаха вариант да ни преоборудват колите като 1+1, след това да си сложим обратно седалките и да треперим да не ни спират. Един познат ми каза, че за такова нещо са му писали акт за 600 лв и са искали да му спрат колата от движение. Ето защо вариантите за нас бяха Хюндай I30, или Киа Сийд, които твърдяха, че колите им се регистрират като N1 без преоборудване и си запазват седалките. Мислехме и за варинат Опел Зафира, но той първо е по-скъп и второ за всяка една, дори малка екстричка, искат да се доплаща.
Това, което ме удивлява е, защо, аджеба, една кола трябва да бъде 1+1, за да е товарна. Ето, Пежото Боксер е 2+1. Къде, в кой закон е записано: Категория N1 са МПС за превоз на товари с до 4 места за сядане, или нещо такова. Още един пример - Шкода Румстър е 4+1 и е товарна...
Та в този ред на мисли, защо Киата трябва да е 1+1, според КАТ? За да мина Технотест, че и оттам да вземат пари ли? Ами след като производителя дава сертификат, че е товарна, защо не го признават? А защо допреди месец са го признавали, а сега не? КАТ не е институция, която трябва да тълкува наредбите, а да ги изпълнява...
Колкото до съденето, и аз не съм се консултирал с адвокат, но в края на краищата аз имам предварителен договор за поръчка на автомобил, последван от договор за покупко-продажба, където изрично пише, че ще си купувам KIA Ceed - товарен. Според Декларацията за притежание на сертификат за типово одобрение, която се дава от Вносителя, колата ми е N1 3+1 места. Тоест, аз имам всички документи, които ми дават правото да я регистрирам като такава. Това са и документите, които се изисват от Наредба I-45 за първоначална регистрация.
Щом като ми се отказва такава регистрация при наличие на изрядни документи, най-малкото, което мога да направя е да заведа иск срещу КАТ-Сливен, за това, че ми отказва регистрацията без ясна аргументация (всъщност, аргументите ги получих от КИА, а не от КАТ). В България има доста автомобили, регистрирани по този начин и след като няма нова наредба, или нов текст в старата, който да променя съществуваща клауза, няма юридическа причина това да ми бъде отказано. В същото време мога да заведа иск и срещу КИА България затова, че ми продават кола, която не отговаря на изискванията на КАТ, както и за пропуснати ползи (че не съм успял да изляза в чужбина за сключването на важна бизнес сделка, например). Исковете трябва да са за различни неща, защото по закон не можеш да съдиш двама души за едно и също нещо. Оттам нататък, ако вината не е в КИА, което вече не знам дали наистина е така, те да си заведат иск към ДНСП, които пък едностранно са прекратили действието на сертификата, който самите те са одобрили.
При всички случаи, ако проблемът ми не се реши в рамките на още един месец, ще предприема всички мерки, за да си защитя интересите. Знам, че ще ми бъде много трудно, защото и съдебната ни система е такава, както всичко останало в държавата, но няма да оставя нещата така.
Остава да се надявам всичко да се размине без дела, глоби и подобни простотии, защото практиката доказва, че най-доброто решение на един спор е споразумението.
Инак, благодаря за подкрепата на всички, които имат търпението да ми четат дългите постове, но всеки път като захвана тази тема, се вбесявам...
Стискайте палци...

Приятелю, дано сагата ти прикючи вече, защото като ти чета постовете се сещам за един БГ филм класика, а именно Баш майстора на море. Завалията обиколи цяла България за една гарнитура на москвето.

Имам някои уточнения за теб:

1. Лека кола като преоборудвана за товарен автомобил много трудно може да стане товарна, защото отпред има 2 седалки 1 за шофьора и една за пътник 1+1. Странно ми е, че закона позволява регистрация на товарен автомобил тип лек като товарен 3+1  :o Това е абсурдно. Как можеш в лека кола с 2 седалки отпред да сложиш 3-та? Мисля, че корените на твоя проблем са тук;

2. Шкода Румстър е 4+1 и се води товарна, защото е pick up и има отделен товарен отсек, поне това е идеята на този тип коли;

3. Пежото ти е товарно и се води 2+1, защото го водят бус (друг въпрос е колко са верни тези определения), а бусовете отпред имат двойна седалка до шофьорската. Т.е. ясно се идентифицира товарния отсек;

Един въпрос:

Защо не си я взе направо 6+1 Киа-та. Пак щеше да си ползшаш ДДС-то и нямаше да имаш ядове? Един мой клиент така постъпи с Пежо 307.


Дано скоро приключи в твоя полза, но се консултирай кого и за какво да съдиш, защото според мен можеш да напишеш комикс или драма.  ok
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Gavasoff в Януари 16, 2009, 07:43:11 am

1. Лека кола като преоборудвана за товарен автомобил много трудно може да стане товарна, защото отпред има 2 седалки 1 за шофьора и една за пътник 1+1. Странно ми е, че закона позволява регистрация на товарен автомобил тип лек като товарен 3+1  :o Това е абсурдно. Как можеш в лека кола с 2 седалки отпред да сложиш 3-та? Мисля, че корените на твоя проблем са тук;

2. Шкода Румстър е 4+1 и се води товарна, защото е pick up и има отделен товарен отсек, поне това е идеята на този тип коли;

3. Пежото ти е товарно и се води 2+1, защото го водят бус (друг въпрос е колко са верни тези определения), а бусовете отпред имат двойна седалка до шофьорската. Т.е. ясно се идентифицира товарния отсек;

Един въпрос:

Защо не си я взе направо 6+1 Киа-та. Пак щеше да си ползшаш ДДС-то и нямаше да имаш ядове? Един мой клиент така постъпи с Пежо 307.


Здравей D-train, благодаря и на теб за подгрепата. То моето наистина си стана сценарий за филм.
Ще се опитам да отговоря на някои от въпросите ти, според това, което знам.
На първия: Почти всички официални вносителин предлагат модели, на които да ти махнат задните седалки, да ти сложат решетка зад предните и по този начин да стане товарен. Дори Опел Корса има регистрирани така. Лошото е, че после, като си сложиш седалките, пишат актове само, защото си ги сложил, дори да не возиш още хора.
В случая с Киа SW - 3+1 било компромис, заради багажното пространство, и аз не разбрах точно, но нормалната Киа Сийд може да се регистрира като 4+1 товарна без да се махат седалките. Това било постигнато, защото товарното отделение било мулти-функционално и т.н. Производителят в Словакия издавал този сертификат, съгласуван с Европейските директиви, нашите тук само го одобрявали в ИА АА към Министрество на Транспорта. Хюндай I30 хечбек и комби също се регистрират като 4+1.
На третия: Категория "бус" няма. Това също е N1, в големия талон пише "товарен", а на английски "wagon". Съгласен съм, че има преграда зад шофьора. Нямам нищо против да ми измислят някаква не много грозна решетка, която да сложа зад задните седалки на комбито, стига това да реши въпроса.
На последния: Не знам за кой модел говориш, но ако е за Carens, все пак разликата в цената е над 5000 лв, което за мен също имаше значение при избора на кола. А за тези пари гледах Опел Зафира, който масово се купува за фирмени нужди, но се отказах, защото там нещата с оборудването са много нагли - нищо не върви серийно и трябва да се доплаща. 2000 за ниво с климатик, не знам си колко си за подлакътник между предните седалки, не знам си колко си за ел. стъкла отпред, 60 лв за MP3, още 500 за борд компютър. Въпреки че ми направиха предложение с 18 процента отстъпка и щях да взема 1.8 за 32500, предпочетох Киата заради дизайна, оборудването и цената. И сега, честно казано, съжалявам. Щях да си карам колата и да бръщам повече внимание на работата си, която изхранва семейството ми, вместо да пиша писма наляво и надясно, да звъня телефони, да влизам в допълнителни разходи и да се ядосвам заради неуредиците в държавата ни - кенеф, чиято миризма явно вече се разнася и из Европа, щом ни се подиграват така...

Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: D-train в Януари 16, 2009, 01:39:50 pm
.
На последния: Не знам за кой модел говориш, но ако е за Carens, все пак разликата в цената е над 5000 лв, което за мен също имаше значение при избора на кола. А за тези пари гледах Опел Зафира, който масово се купува за фирмени нужди, но се отказах, защото там нещата с оборудването са много нагли - нищо не върви серийно и трябва да се доплаща. 2000 за ниво с климатик, не знам си колко си за подлакътник между предните седалки, не знам си колко си за ел. стъкла отпред, 60 лв за MP3, още 500 за борд компютър. Въпреки че ми направиха предложение с 18 процента отстъпка и щях да взема 1.8 за 32500, предпочетох Киата заради дизайна, оборудването и цената. И сега, честно казано, съжалявам. Щях да си карам колата и да бръщам повече внимание на работата си, която изхранва семейството ми, вместо да пиша писма наляво и надясно, да звъня телефони, да влизам в допълнителни разходи и да се ядосвам заради неуредиците в държавата ни - кенеф, чиято миризма явно вече се разнася и из Европа, щом ни се подиграват така...

Oo, не, нямах предвид Карънс. Имах предвид дали Сийд SW се предлага във варианта 6+1, както Пежо 307 SW. Разбира се, че водеща е цената и съм убеден, яе ако искаше да си вземеш мини ван, щеше да си вземеш такъв. Не си ме разбрал. Наистина мислех, че KIA Cee_d SW може и се предлага като 6+1 за да си ползваш данъчния кредит.

Успокой се, знам, че не е приятно, но в крайна сметка 'Ядосвайки се, наказваш себе си за грешките на другите.'
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Митето в Януари 16, 2009, 01:50:29 pm
http://kia-bg.com/smf/index.php?topic=342.0 (http://kia-bg.com/smf/index.php?topic=342.0)
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Gavasoff в Януари 16, 2009, 03:37:21 pm
Oo, не, нямах предвид Карънс. Имах предвид дали Сийд SW се предлага във варианта 6+1, както Пежо 307 SW. Разбира се, че водеща е цената и съм убеден, яе ако искаше да си вземеш мини ван, щеше да си вземеш такъв. Не си ме разбрал. Наистина мислех, че KIA Cee_d SW може и се предлага като 6+1 за да си ползваш данъчния кредит.

Успокой се, знам, че не е приятно, но в крайна сметка 'Ядосвайки се, наказваш себе си за грешките на другите.'


Ами не съм чувал за SW 6+1, то като му гледам багажника, май няма как да стане...  :(

[url]http://kia-bg.com/smf/index.php?topic=342.0[/url] ([url]http://kia-bg.com/smf/index.php?topic=342.0[/url])


А-а-а, с господин Иванчев си говорим непрекъснато, имам му личния телефон, даже днес мисля да му звънна да видя докъде не са стигнали нещата...  music
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: TATI в Януари 16, 2009, 04:19:53 pm
SW 6+1 e масова практика на почти всички вносители. Ние като купувахме Авенсиса ни предложиха срещу 1000 лв да му сложат трети ред седалки заради ДДС-то, но се отказахме. За 307 на пежо също знам че го правят тоя номер. Отделен е въпроса, че на този трети ред няма как да возиш който и да било, ама нали сме в БГ, винаги му намираме цаката.
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Gavasoff в Януари 16, 2009, 06:34:04 pm
Ами от КИА не са ми предлагали такъв вариант, не знам дали изобщо са го правили някога. Тогава колата вече няма, обаче, да е N1, ами някаква друга категория за автомобили до 8 места без мястото на водача. Пак ще мине за разход на фирмата, но данъците ще са като за лека кола, предполагам...
Моята си е със декларация за N1 и дори да може да се направи 6+1 не знам откъде биха могли да ми изкопаят друг сертификат. Не може една и съща кола да има сертификати за каквото ти скимне. Всъщност, де да знам, след като ми предлагаха да ми дадат сертификат за лека, може и да може... ???
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: D-train в Януари 16, 2009, 08:12:43 pm
Ами от КИА не са ми предлагали такъв вариант, не знам дали изобщо са го правили някога. Тогава колата вече няма, обаче, да е N1, ами някаква друга категория за автомобили до 8 места без мястото на водача. Пак ще мине за разход на фирмата, но данъците ще са като за лека кола, предполагам...
Моята си е със декларация за N1 и дори да може да се направи 6+1 не знам откъде биха могли да ми изкопаят друг сертификат. Не може една и съща кола да има сертификати за каквото ти скимне. Всъщност, де да знам, след като ми предлагаха да ми дадат сертификат за лека, може и да може... ???

6+1 или товарен все си ползваш данъчния кредит, ако я ползваш за основна дейност на фирмата, ако я ползваш за административни цели ще ползваш Частичен данъчен кредит. Това е разликата! В твоя случай при 6+1 ще си ползваш ДДС и това е и ще е комфортно за всички.

За да се регистрира като 6+1 се слагат 2 седалки в багажника една срещу друга, които както каза TATI едва ли са удобни някой да се вози на тях повече от 10 минути.
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: acho_77 в Януари 16, 2009, 08:45:57 pm
Дано успееш да я регистрираш !
Аз моя сиид го поръчах началото на август и в края на същия месец го получи и тогава изках да го регистрирам на фирмата за да ползвам ддс но нямаше такава възможност!
Месец по късно ми казаха от кия че може да се регистрира като 3+1 но беше късно да опитвам сега съм я "дал под наем" на фирмата и всички разходи по колата са за нейна сметка! Губя само ДДС но нищо! ;D
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: D-train в Януари 16, 2009, 10:38:32 pm
Дано успееш да я регистрираш !
Аз моя сиид го поръчах началото на август и в края на същия месец го получи и тогава изках да го регистрирам на фирмата за да ползвам ддс но нямаше такава възможност!
Месец по късно ми казаха от кия че може да се регистрира като 3+1 но беше късно да опитвам сега съм я "дал под наем" на фирмата и всички разходи по колата са за нейна сметка! Губя само ДДС но нищо! ;D

Малко off-topic, за което се извинявам предварително:

Ако си използваш колата във фирмата за основна дейност си ползваш данъчния кредит без значение дали си 4+1, 6+1 и т.н. Стига транспортните услуги/ дейности да са сред основните за фирмата ти.

Сигурен съм, че счетоводството ти го знае това, но държах да го кажа, за да не си мислите, че като купувате коли 4+1 на фирма никога неможете да им ползвате ДДС.
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Gavasoff в Януари 17, 2009, 08:39:06 am
Да вляза и аз малко в офтопика, D-train е прав. Но ми е чудно друго:
Нашата фирма е семейна и се занимава с производство и търговия на метални изделия и заготовки. Имаме и трима работници. Ясно е, че автомобил тип "товарен" трябва да се признава от данъчните, защото купуваш суровини, разнасяш готовите детайли до клиентите и т.н. В същото време, обаче, до момента нямахме нормален автомобил на фирмата, а само бус. Карахме си личната кола. Работниците ни идваха и все още идват на работа също с личен автомобил. И на двата ние поемахме разходите за бензин, масла и т.н. от собствения си джоб. В същото време от Инспекция по труда ни задължават да поемаме транспортните разходи на персонала. При една елементарна сметка се вижда, че ако всички трябва да ходим на работа с автобус и да купуваме билети за отиване и връщане, това излиза по-скъпо, отколкото, ако купуваш бензин за два автомобила. В същото време данъчните НЕ ти разрешават да си купиш лек автомобил 4+1 места за нуждите на фирмата, което за нас би било напълно достатъчно (пътуваме 5 човека, даже колата на работниците можем да я спрем). От счетоводството ми обясниха, че ако не успеем да регистрираме колата като Товарна, не само няма да ни се признае ДДС (то е ясно), но това няма да е свързано и с основната дейност на фирмата, което значи, че горивото се изписва от "приходи за административния персонал", облагало се с данък, и общо взето нямало никакъв смисъл да се купува лека кола на фирмата, била тя и 6+1 (защото не извършваме превоз на пътници като основна дейност).
Тоест, парадоксите продължават.
ПП. Не бях се сещал за варианта да се даде личен автомобил под наем на фирмата, както прави колегата, но ще се консултирам със счетоводството ни. Поне сегашните ни разходи за бензин да се признаят. Пък ако регистрирам КИА-та като товарна, както би трябвало, вече не би трябвало да има никакъв проблем.
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Pro style в Януари 21, 2009, 11:12:17 am
Gavasoff има ли развитие с казуса или все още си в безтегловност (без регистрация)?
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Gavasoff в Януари 21, 2009, 01:51:32 pm
Не!
Преди малко се върнах от КАТ, сертификатът още не бил вкаран в системата им, пък от КИА ми казаха, че това е направено още оня ден. Трябвало да мина Технотест и, ако те преценят, да ми издадат сертификат за 3+1 N1. Започвам да си мисля, че проблемът не е толкова в КАТ, колкото в КИА, едва ли от КАТ ще правят такива проблеми, ако в КИА нещата бяха наред. За въпросния сертификат се говори като за Светия Граал, дето уж го има, ама никой не го е виждал. Помолих ги да ми дадат копие от него, което да представя пред КАТ -  не можело, декларацията била за тази работа. Дадоха ми копие от протокол от Технотест за друга КИА Сийд, която е минала онзи ден и е взела N1 3+1, но от КАТ ми казаха, че това си било само за онази кола, за моята трябвало отделен. Показах и талон на кола, вече регистрирана по този начин в София (лизингова, обаче). Пак не ставало.
Абе въобще ХИЛЯДИ пъти съжалявам, че се вързах на тая работа!
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Mihailov в Януари 21, 2009, 02:14:49 pm
Е щом лизингови минават, значи става. Просто в КАТ те ебават нещо  %)
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Pro style в Януари 21, 2009, 04:37:07 pm
Е щом лизингови минават, значи става. Просто в КАТ те ебават нещо  %)
ами точно обратното, проблема все повече започва да лъсва че не е в КАТ а в...КМБ
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Gavasoff в Януари 21, 2009, 06:19:09 pm
ами точно обратното, проблема все повече започва да лъсва че не е в КАТ а в...КМБ

Именно!
Преди малко се върнах от КАТ. Виждам, че хората там вече всячески се опитват да ме регистрират, за да им се махна от главата. Бъркат в компютъра - няма такива коли, регистрирани по този начин. Звъня в КИА, дават ми копие от голям талон на такава кола, регистрирана днес, показвам го - намират колата, но не намират протокол от Технотест, или сертификат, въз основа на който са я регистрирали. Явно тоя номер за момента минава само в София. Телефони КАТ Сливен - КАТ София, всички се чешат, умуват и нищо.
Звънях в Технотест. Реших, щом КИА са успели да извадят протокол оттам за Сийд 3+1 N1, защо пък аз да не мога. Бяха много любезни. Казаха ми, че ако колата притежава заводски сертификат за товарна, срещу 96 лв с ДДС ще ми извадят протокол и за моята. При едно условие: Да им снимам заводската табелка под дясната врата, за да видят каква се води колата. Снимах я, пратих я и се оказа, че колата е излязла от завода... ЛЕК АВТОМОБИЛ. Следователно те не можели да ми извадят протокол за товарна без преоборудване. Единственият начин бил от Киа България да изискат от Словаците нова табелка, съдържаща точно моя номер рама, БЕЗ сертификат за лека.
Това, разбира се, не съм го споменавал в КАТ по обясними причини.
Междурвеменно, някои господа от КИА в София престанаха да си вдигат телефона, като видят че звъня аз. Хари Иванчев е в Украйна, въобще, оставиха ме да се боря сам. Коректно, нали?
Утре ще ходя следобед отново. От КАТ ми обещаха да проучат въпроса и да намерим някакво решение.
С риск да заприличам малко на колегата Светко ще кажа:
Хора, Не си купувайте Киа Сийд -Товарна, ама никога. Работата явно е пълно менте!
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: acho_77 в Януари 21, 2009, 08:26:22 pm
Да ти кажа и аз стигнах до този извод!  devil
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Pro style в Януари 21, 2009, 09:01:06 pm
Аз съм убеден че проблема е точно в Кия, защото и аз имах проблем като си купих колата, която отново беше платена кеш, в рамките на 45 минити след като си подписах договора с КМБ. Проблема при мен се яви, когато помолих КМБ да ми вземат транзитни номера......ама те извадиха от десет кладенеца вода само и само да ми откажат... Все пак платил съм си колата и бе редно да я взема с транзитни, а не да ходя аз да тичам в КАТ тепърва да си вадя номера, пък и не бях в добро здраве. Но какво се слуи когато отидох.....нещо подобно на твоята история колега (с щастлив завършек), ама все пак след няколко нервни разговора на по-висок тон с Киа успях да си взема номера. Проблема отново бе в прословутият сертификат, ами просто бяха пропуснали да ми го дадат, но иначе ме пратиха сам да си вадя номера....УЖ дали ми комплекта от всички необходими документи.........................НЯМАМ ДУМИ!!!
Докога персонала на КМБ ще прави хората на маймуни, иначе са адски любезни и отзивчиви докато се поръча кола и тя бъде платена, независимо кеш или през лизингова компания...Докога >:(
Много ще ми е интересно да видя тук мнението на някой отговорен човек от Кия по този въпрос...знам че четат също, но..............рядко пишат.....май няма какво да кажат!!!!!!!!
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Митето в Януари 21, 2009, 09:57:39 pm
ефтиното излиза скъпо 8-)
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Gavasoff в Януари 22, 2009, 07:45:35 am
Pro Style, те и после си продължават да са любезни, но не ти вършат работа. Убеждават те, че пролемът е в КАТ Сливен, а всъщност някой не си е свършил работата. Капитанът, който ми отказва регистрацията вече почти 40 дни, този път ми обясни най-подробно, че преди нещата са вървяли някакси и са се регистрирали няколко коли по този начин. КИА, обаче, са имали някакъв проблем с документите, който не са оправили. Затова са им спряли сертификата. Сега са си го подновили, но явно не е въведен в масива на ДНСП и затова не се вижда извън София. Тук стигаме до момента, че може би системата на КАТ е глупава и остаряла, също както едно време - дори да има някаква марка кола в Русе, например, ако се появи същата в Сливен няма да може да бъде регистрирана, трябва Технотест и търчане.
От друга страна започвам да ги разбирам служителите в КАТ. Явно взаимно се следят и дебнат кой как си върши работата и ги е страх да поемат рискове с не особено редовни регистрации (въпреки, че аз в случая съм изряден, даже и те ми го казаха).
Lilostich, не си съвсем прав. Не мисля, че да си купиш КИА за 30 000 е евтино. Има и доста по-евтини "леки" коли, ако гледаме парите. За мен в случая беше важно да си купя кола, която да има повече от 2 седалки и да минава за разход на фирмата. КИА наистина беше най-евтиния вариант при тези мои изисквания, вярно, че дилърът в Стара Загора ми направи допълнителна отстъпка затова, че я платих в брой наведнъж, но това не означава, че като ти дадат колата трябва да те оставят да се оправяш сам. Общо взето в момента тези, които все още имат желание да говорят с мен, са много любезни и прехвърлят топката в КАТ. От КАТ пък казват, че в КИА не са си свършили работата и им казват какво да направят, за да се извърши регистрацията. КИА все още не го прави. Е, това коректно ли е? Трябва да взема адвокатката си, да отида в Стара Загора, да разваля договора по най-важната точка - продават ми автомобил, неотговарящ на спецификациите по договор, така ли? От Технотест бяха категорични само по табелката на купето - Лека кола. Не може нищо да се направи. Това е все едно да ти пишат, че ти продават 1.6, а то да излезе 1.4. (Всъщност, някой знае ли как мога да проверя?) Не искам да връщам колата, защото ми харесва, и защото водя още 2 дела за пълни глупости и знам какъв е пътя - преди всичко бавен. Не мога да чакам толкова. Тази кола ми трябва.
Колкото до господата от КИА: Не се опитвайте да хванете клиент на всяка цена и след това да го оставите да се бори сам. Не може да продавате обиковен лек автомобил, пък после да се чудите как да го направите уж товарен. Моята кола НЕ Е ИЗЛЯЗЛА ОТ ЗАВОДА КАТО ТОВАРНА! Мога да поискам от Технотест писмен отговор в подкрепа на това свое твърдение. От КАТ вчера се смяха, че е трябвало поне единият колан и възглавничка за глава да махнете от задния ред, та поне да прилича на 4 местен.
Днес в 14.00 имам среща с един майор по регистрациите, каза че сутринта ще води разговори насам-натам, за да видим какво ще правим. Ще ви държа в течение.
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Митето в Януари 22, 2009, 08:28:01 am
аз нямах впредвид самото взимане,а това че не си я оставил КИА да ти я регистрират и дадът с готови номера талони :-*
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Pro style в Януари 22, 2009, 10:09:25 am
аз нямах впредвид самото взимане,а това че не си я оставил КИА да ти я регистрират и дадът с готови номера талони :-*
ми точно там е проблема Лило, че КМБ не се ангажират никак за регистрацията на кола :o
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Mihailov в Януари 22, 2009, 10:32:00 am
Е защо да не се ангажират ? Мен си ме питаха, но тъй като си избрах лизинг и се разбрахме че лизинговата компания ще ми я регистрира. Е не съм SW, а Pro_Cee'd, но не мисля че това е от значение. Просто трябва да им платиш.
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Gavasoff в Януари 22, 2009, 10:36:48 am
На мен никой не ми е предлагал такова нещо, поне в Стара Загора, откъдето я купих.
Дано днес нещата са се оправили в КАТ и да успея да мина.
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Mihailov в Януари 22, 2009, 10:55:24 am
Сега като се замислих аз сам ги питах. Понеже съм нон стоп на работа и нямам никакво време да се занимавам, а първоначално мислих да си платя колата с кредит ( демек кеш ) и ги питах дали може те да ми я регистрират като им заплатя. И в салона в София си ми казаха, че това си им е като услуга и го предлагат. Тяхна грешка е че може би не споменават за тази услуга сами.

Но това е минало вече. Надявам се решението на проблема ти да дойде съвсем скоро и да се радваш на колицата пълноценно. Все пак нека не обира тя неуредиците в КМБ и нашето законодателство.

Успех  ;D
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: acho_77 в Януари 22, 2009, 10:56:53 am
Успех!
 ;D ;D ;D
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Gavasoff в Януари 22, 2009, 12:24:39 pm
Благодаря ви, ще ми е нужен!
Според мен, официалните вносители на автомобили е редно не като "опция", а "серийно" да ти продават колата регистрирана. В един момент ти се обаждат по телефона - "Добър ден, заповядайте да си вземете колата, ето документите, ето талона, подпишете тук, всичко хубаво". В много страни е така. В Щатите пък ти я дават с пълен резервоар, като бонус, дори ако я купуваш втора ръка от някоя автокъща. Регистрационните табели се купуват един път завинаги и се получават по пощата. Вярно, че тук не сме Щатите, въпросът с регистрацията на нови автомобили е лично решение на всяка фирма, продаваща коли. Все пак нали всичко се прави за Н.В Клиента...
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Митето в Януари 22, 2009, 12:53:20 pm
много си прав,че така правят.Аз така си я поръчах,защото знам какво е да се редиш в софииския кат.Затова се възползвах.То пък явно било за добре.Макар че едва ли примен щеше да има проблем,тъй като колата си е лека

Айде,минавай,давай рушвети,само да приключи одисеята
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Mihailov в Януари 22, 2009, 01:05:46 pm
Благодаря ви, ще ми е нужен!
Според мен, официалните вносители на автомобили е редно не като "опция", а "серийно" да ти продават колата регистрирана. В един момент ти се обаждат по телефона - "Добър ден, заповядайте да си вземете колата, ето документите, ето талона, подпишете тук, всичко хубаво". В много страни е така. В Щатите пък ти я дават с пълен резервоар, като бонус, дори ако я купуваш втора ръка от някоя автокъща. Регистрационните табели се купуват един път завинаги и се получават по пощата. Вярно, че тук не сме Щатите, въпросът с регистрацията на нови автомобили е лично решение на всяка фирма, продаваща коли. Все пак нали всичко се прави за Н.В Клиента...

Не го предлагат серийно по много причини. Главното е че повечето хора в БГ нямат достатъчно средства да си изплатят парите наведнъж, а го правят с лизинг. Тук лизинговата компания пък сама си регистрира всичко защото трябва да е на нейно име и тн. Също така има и хора които сами искат да си я регистрират. Нямат търпение да си вземат колата и тръгват да си се мотаят по КАТ. Да не говорим че има хора които са с по такива претенции от към номера и също искат сами да се оправят, за да си уреждат номера с 10 еднакви цифри. КИА не могат да поемат сами такава инициатива, освен ако не си поискал услугата, за което ги разбирам. Грешката им може би е, че не предлагат тази услуга винаги и някой който не си попита, няма и да разбере че това е възможно.

Важното е всичко да си дойде по местата на края.
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Митето в Януари 22, 2009, 01:09:15 pm
Глупости,на мен си ми предложиха без да ми се натискат.
Искате ли, Искам

Давате ХХХ лв и ОК :-*
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Mihailov в Януари 22, 2009, 01:46:14 pm
Е да, ама на човека не са. Зависи на кой и кога попаднеш. И пак са те питали, а не са я регистрирали сами.
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: bongo в Януари 22, 2009, 01:49:37 pm
и на мен ми предложиха тогава в София.обясниха ми че колите даже не се карат в КАТ а по тяхна заявка идват от КАТ на място с готови талони и номера.разбира се това се заплаща. даже мисля че цената беше към 250 лв.преди две години.може и да греша в цената.
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Митето в Януари 22, 2009, 01:54:18 pm
хм,на мен май излезна около 200.Това по спомени
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Mar в Януари 22, 2009, 02:02:01 pm
На мен ми предложиха те да я регистритрат. Цената, доколкото си спомням, на услугата беше 138 лева. Допълнително още около 60 лева за разходи около регистрацията. Така че излезе към 200 лева. Но все пак при повечето от нас става въпрос за лека кола на частно лице. Интересно е дали предлагат регистрация за случаи като този на колегата.
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Gavasoff в Януари 22, 2009, 02:48:44 pm
Е, да не се отнасяме...
Върнаха ме. Пак не стана. В КАТ ми казаха, че и Технотест да мина - пак нямало да я регистрират като товарна. Не била преоборудвана като такава. Викам, абе нали имам декларация от КИА, че е товарна. Топката си е в КИА, вие сте си изрядни, каквото изисква наредбата ви го представям. И да има някакви несъответствия - КИА да се оправят... Не можело. Всеки си пазел хляба.
Не знам вече... Това е пълен абсурд.  devil
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Mihailov в Януари 22, 2009, 02:56:59 pm
А пита ли ги да им платиш и те да я регистрират ?
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Митето в Януари 22, 2009, 03:49:08 pm
е сега след такова раздухване,ме съмнява
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Pro style в Януари 22, 2009, 04:58:21 pm
Gavasoff говори с КМБ да ти я регистират като товарна в Сф...да видим дали ще заемат с тази нелека задача....пък и да видим дали само в страната има такъв проблем.
Какво стана с медийното отразяване, някакво развитие?
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Gavasoff в Януари 22, 2009, 07:02:45 pm
С медийното развитие не стана нищо. Никой не се обади.
Колкото до регистрацията, явно в София всичко е наред, защото някой мисли малко повече. Тук не мислят. Говорихме няколко пъти с Хари Иванчев, ще търсим вариант да я регистрираме в София, и после да я пререгистрирам в Сливен. Имам "устното" уверение от тукашния КАТ, че само така биха я регистрирали. Нямало да ми признаят дори протокол от Технотест (какъвто се оказа, че мога да си извадя), защото колата не била преоборудвана за товарна. Питах ги, е добре де, защо трябва да е преоборудвана, кой казва как трябва да бъде, нали уж като минеш Технотест всичко е ок. От Технотест ми казаха, че на база вече издадения протокол на колата, минала изпитания, ще ми извадят протокол и за моята, така както трябва да бъде регистрирана - 3+1, товарна. Е да, ама от КАТ нямало да ми го признаят. Е как, нали именно Технотест е интституцията, в която можеш да отидеш с четири кръстосани тръби и на тях монтирани четири колела и те да кажат, аджеба, това кола ли е, какво е и как да се регистрира. Е да, ама не. Ха сега, деца кажете...
Тук е мястото да се извиня на хората от КИА за по-грубия ми тон в предишните ми постове, но наистина смятах, че нещата са омазани при тях. Сега като гледам, нещата са омазани в КАТ, ДНСП, ИА АА, МТ, или Господ знае къде. Един дава, друг не дава, все едно става въпрос за различни държави, а не за различни градове. Вече не знам към кой да се обърна за помощ, защото проблемът няма конкретно лице. Има някаква злонамереност, некомпетентност или и двете заедно, някъде там по държавните институции, но никой не ти казва точно къде. Оказа се, че и КИА, и Технотест са изпълнили своята част от задачата, и единствено КАТ София е успял да проумее за какво става въпрос.
Да се надяваме, че ще успея да я регистрирам в София. Ако ли не, ще отида да я регистрирам в Словакия и ще си карам с Жилинския номер, и без това е модерно да се кара със чужди номера...  :-*
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Pro style в Януари 22, 2009, 07:12:35 pm
най-накрая светлина в дъното на тунела ;D
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: tosco в Януари 22, 2009, 07:24:57 pm
Значи кучето заровено в двора на КАТ Сливен, така ли излиза? devil
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Gavasoff в Януари 22, 2009, 08:22:09 pm
най-накрая светлина в дъното на тунела ;D

По-скоро в момента търсим тунел, пък дали в него ще има светлина, не се знае...

Значи кучето заровено в двора на КАТ Сливен, така ли излиза? devil

По-скоро в КАТ - Провинция ( да ме извиняват хората, които не са от София, ако това звучи унизително. Извинението ми не визира служителите на КАТ-овете извън София, разбира се). Моят голям грях се оказа, че фирмата ми е регистрирана в Сливен. Ако беше регистрирана в София, откъдето съм аз самият, нещата вече щяха да са други...
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Mihailov в Януари 22, 2009, 09:03:10 pm
Казах ви аз по горе, че щом други са успяли да се регистрират, то проблема е в тъпия КАТ както винаги, а не в КМБ. Надявам се по скоро да се оправиш.
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Gavasoff в Януари 23, 2009, 06:30:07 am
Mihailov, Batkata1, какво стана с вашите коли? Дойдоха ли, регистрирахте ли ги?

(Ега ти, в момента е 6.25 сутринта, цяла нощ сънувам КАТ-аджии, сертификати, пагони, протоколи и накрая не издържах и станах. Дано покупката на нов автомобил не ми се отрази някакси на здравето)...

Днес мисля да звъня на Дамян Войновски в КАТ София. Той бил много добре запознат със случая и ще го помоля да ми даде становище защо ми отказват регистрацията в Сливен. Дано поне той е в час с нещата, да ми обърне внимание и да ги натисне тия буквоеди тук...
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Mihailov в Януари 23, 2009, 08:34:33 am
Mihailov, Batkata1, какво стана с вашите коли? Дойдоха ли, регистрирахте ли ги?

(Ега ти, в момента е 6.25 сутринта, цяла нощ сънувам КАТ-аджии, сертификати, пагони, протоколи и накрая не издържах и станах. Дано покупката на нов автомобил не ми се отрази някакси на здравето)...

Днес мисля да звъня на Дамян Войновски в КАТ София. Той бил много добре запознат със случая и ще го помоля да ми даде становище защо ми отказват регистрацията в Сливен. Дано поне той е в час с нещата, да ми обърне внимание и да ги натисне тия буквоеди тук...

Мен ми се обадиха и ми дадоха дата 28.01, че колата ще ми е в България. Намерих си лизинг на следващия ден,одобриха ме и дори след 2 часа някъде отивам да им превеждам парите и да подписвам. През това време сме уточнили всичко и те подготвят документите, че и за застраховките. Сега отивам да подписвам всичко. Надявам се петък другата седмица да съм яхнал колицата  ;D  yahoo

ПС: батката още чакаше оня ден
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: batkata1 в Януари 23, 2009, 02:42:44 pm
Мммм да на мен не са ми звънели още. Явно ще дойде с другия "кораб"  :).
Аз ще им я плащам кеш за което май вече съжалих покрай проблемите с твоето вагонче, колега Gavasoff.
В българия щом си плащаш кеш ни пичелиш нищо :)
Както в случая карат те да чакаш като едно време като си поръчва баща ми АЗЛК. Даже той дойде по бързо.

Обаче се усетих на време за опцията те да я регистрират и я приех срещу скромна сума от ~200 лъвчеа.

Поздрави... и Успех със сагата по регистрацията.


Mihailov, Batkata1, какво стана с вашите коли? Дойдоха ли, регистрирахте ли ги?

(Ега ти, в момента е 6.25 сутринта, цяла нощ сънувам КАТ-аджии, сертификати, пагони, протоколи и накрая не издържах и станах. Дано покупката на нов автомобил не ми се отрази някакси на здравето)...

Днес мисля да звъня на Дамян Войновски в КАТ София. Той бил много добре запознат със случая и ще го помоля да ми даде становище защо ми отказват регистрацията в Сливен. Дано поне той е в час с нещата, да ми обърне внимание и да ги натисне тия буквоеди тук...
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Gavasoff в Януари 23, 2009, 10:25:34 pm

Обаче се усетих на време за опцията те да я регистрират и я приех срещу скромна сума от ~200 лъвчеа.


Няма да имаш проблеми, щом ще ти я регистрират те, при това в София. Водата я мътят тъпанарите извън столицата, които не си правят труда да четат наредби, закони, правила, както и да се научат да работят с компютри... Понеже видяха, че съм научил наредбите много по-добре от тях, сега няма какво друго да кажат, освен, че в КИА били неграмотни. След хилядите ми разговори и с КИА, и с Технотест, и с КАТ, обаче, се разбра кой е неграмотен. Или просто на някой му изнася КАТ да се прави на неграмотен...
П.П. Преди малко пристигнах в София и ще седя тук колкото е необходимо, за да намерим, заедно с КМБ, изход от ситуацията. Хората са готови да ми съдействат всячески, за да направим регистрацията. Не знам как ще стане, но Явно практиката показва, че когато срещнеш в морето скала е по-добре да я заобиколиш, отколкото да се блъскаш в нея. Срещу КАТ не може да се скача, трябва да се мислят други варианти. Имаме няколко идеи предвид, все някоя ще се подкваси, предполагам...
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Митето в Януари 23, 2009, 11:38:00 pm
хаха,утре можем да се видим.Аз съм близо и до КАТ и до КИА
Ако имаш време ,обади се
Оставям ти тел на лс :-*
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Gavasoff в Януари 27, 2009, 06:48:42 pm
Днес, 27.01.2009, след любезната подкрепа на хората от КМБ през последните дни, благодарение на готовността за съдействие и търпението от страна на служителка на Технотест АД и след изчерпателната информация, която получих от нея, и всичко това съпроводено от неистови усилия, нерви и излишна енергия от моя страна през последните 40 дни, да се преборя с вятърните мелници...
...НАЙ-НАКРАЯ УСПЯХ! Днес си регистрирах колата в КАТ Сливен.  ;D
Не пожелавам на никой да извърви това, през което преминах аз.
Надявам се оттук нататък постовете ми в този форум да бъдат много по-позитивни, а на всички вас желая да не ви се налага да обяснявате на държавни служители какво е топла и какво е студена вода!  bye
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: tosco в Януари 27, 2009, 07:07:35 pm
Честито другарю Гавазов yahoo yahoo
Със сигурност таз вечер ракията ще ти доста сладичка ;D ;D
Много безаварийни км
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Pro style в Януари 27, 2009, 07:47:51 pm
Честито, най-накрая хубава вест в тази тема ;D
Пожелавам ти да навъртиш хиляди безаварийни километри със колата и
много, много хубави моменти занапред!!! ;D
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Mihailov в Януари 27, 2009, 08:08:54 pm
Ехееее, честито. Време беше. Сега да и се нарадваш на колата подобаващо и само безаварийно :)
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: batkata1 в Януари 27, 2009, 08:10:46 pm
Браво  ;D
Доброто победи  yahoo
Много безаварийни и да си я караш със кеф :)
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: acho_77 в Януари 27, 2009, 09:02:12 pm
Браво!Най на края!С кеф да си я караш! yahoo
 ;D
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: D-train в Януари 27, 2009, 10:35:47 pm
Честито, колега!  bravo

Всеки заслужава да бъде щастлив, а в случая ти си човека! ;D

Аз ще ти пожелая едно нещо: "От всичко, което ти предстои и всичко което си преживял, дано това ти е патилото, за целия ти живот!"

Хайде със здраве да си я ползваш!  bye
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Gavasoff в Януари 27, 2009, 11:03:45 pm
Благодаря на всички за пожеланията, радвам се, че имах вашата морална подкрепа, докато се боря със закостенялата бюрокрация в нашата родина!
Ако някой има нужда от юридически и практически съвети, свързани с регистрацията на нови МПС - свиркайте, аз съм насреща. Мога нескромно да заявя, че вече познавам съответните наредби по-добре от служителите на КАТ в страната... yahoo
Мерси още веднъж, успех с бъдещите регистрации на онези от вас, на които предстои приятната емоция да седнат в новите си автомобили!
Безаварийни километри на всички!!! 
drink
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Митето в Януари 27, 2009, 11:08:00 pm
сега вече те чакаме на срещите yahoo
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Gavasoff в Януари 28, 2009, 10:11:12 am
сега вече те чакаме на срещите yahoo

Разбира се, стига да съм в София по това време.  drink
Може и да основа клуб на собствениците на КИА в Сливен с един единствен член - аз  :). Съдейки по отношението и заканите от служителите на КАТ тук, ако някой не им заповяда да правят регистрация на товарни КИИ май дълго време ще си остана единствения с такава. А мисля, че в Сливен до момента няма дори леки Сийд-ове... :o
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Cee`d_sh в Февруари 13, 2009, 05:46:56 pm
ее честито,,,,,,,,безпроблемно и безаварийно да си я караш  ;D,,,,,,,,,,,от мен
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Gavasoff в Февруари 15, 2009, 08:53:04 am
ее честито,,,,,,,,безпроблемно и безаварийно да си я караш  ;D,,,,,,,,,,,от мен
Мерси, дотук поне, не мога да кажа нищо лошо за колата. Само дето не можах да разбера защо трябва да се махне "AF" от настройките на радиото, за да престане да ми дава "PI SEARCH" при всяко включване. Но това е бял кахър, пък и е предмет на друга тема...  :-*
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: TATI в Февруари 15, 2009, 11:44:42 am
AF е за търсене на алтернативна станция по тип музика, който му зададеш, но това не работи за БГ и за това не ти върши работа. На запад си работи и е много удобна екстра. Аз съм я ползвал като съм пътувал - само му задавам какъв тип музика ми се слуша и той си ми я прехвърля като намери.
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Gavasoff в Февруари 15, 2009, 12:17:38 pm
AF е за търсене на алтернативна станция по тип музика, който му зададеш, но това не работи за БГ и за това не ти върши работа. На запад си работи и е много удобна екстра. Аз съм я ползвал като съм пътувал - само му задавам какъв тип музика ми се слуша и той си ми я прехвърля като намери.

Бъркаш. "AF" е Alternative Frequencies, тоест различните честоти, на които предава една и съща радиостанция в различните региони и градове. Като тръгна от Сливен, например, пускам на Z-Rock, който за Стара Загора е на 100.1 Mhz, и до София си го държи без да прекъсва. Не че ми пречи да си отделя FM2 за честотите на Z-Rock по пътя ми до София, но другото е по-удобно.
Това, за което говориш, е "PTY", или Programme Type. Могат да бъдат общо 31. Слушат ти се новини или народна музика - пускаш го да ти търси такъв тип предавания и то ти ги намира. На запад сигурно е много полезно, но както каза, тук тази екстра е безмислена.
Явно когато AF са включени, при всяко пускане на радиото то автоматично си търси "PI" (Programme Identification) и след като не я намира, пуска това, което му е запаметено. Прави го дори, когато радиостанцията си има RDS сигнал (то вече всички имат) и не би трябвало да очаква каквото и да било друго. Тъпо е, бъгаво е, но явно ще е така...
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Митето в Февруари 25, 2009, 08:54:20 am
забелязахте ли,че вече не се предлага вагон със 5 степенна ,ами само с автомат 4 скорсти и механична със 6 степенна crazy
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Mihailov в Февруари 25, 2009, 09:42:45 am
забелязахте ли,че вече не се предлага вагон със 5 степенна ,ами само с автомат 4 скорсти и механична със 6 степенна crazy

Ехх защо нямаше 6 степенна механична за 1.6, когато аз поръчвах ...
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: tosco в Февруари 25, 2009, 09:49:32 am
Ааааа, 6 и аз искам crazy crazy crazy
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Pro style в Февруари 25, 2009, 12:50:06 pm
определено си и трябва 6-та скорост на 1,6 бензинката ;D
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Gavasoff в Февруари 25, 2009, 05:58:12 pm
забелязахте ли,че вече не се предлага вагон със 5 степенна ,ами само с автомат 4 скорсти и механична със 6 степенна crazy

Къде го гледаш това бре, колега? Сега им влизах в сайта - офертите са си старите... :o
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: acho_77 в Февруари 25, 2009, 08:53:30 pm
И аз искам 6 ! ама няма sorry
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Митето в Февруари 25, 2009, 09:40:14 pm
Само при вагона го гледам това.Не се бъркайте с про-о music

(http://www.postimage.org/gx1qaXVr.jpg) (http://www.postimage.org/image.php?v=gx1qaXVr)
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Иван в Февруари 25, 2009, 10:02:50 pm
Да ама не пише стандарт. Т.е. няма го това за избрания модел. Предполагам че е допусната грешка и реда в който пише 5 степенна ... - стандарт е пропуснат.
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Митето в Февруари 25, 2009, 10:12:56 pm
явно.Важното е поредния пропуск.
Аз ако сега примерно искам да си взимам кола,дали па няма да се изкефя,че няма вагон с 5 а само автомат с 4 и нормална със 6.А като се занеса хилавия задник до шоурума,и кажа искам 6 а те ми кажат че няма такова нещо,или че трябва да плащам за нея,дали па няма да се изнеса оттам бързо 8-)
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: smirn0ff в Февруари 25, 2009, 10:16:54 pm
много бързо  crazy
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: acho_77 в Февруари 25, 2009, 10:24:22 pm
Шестата я има и в про-то  ама за 2.0 дизел ех :-\
Титла: Re: Проблем с регистрацията на Ceed SW
Публикувано от: Иван в Февруари 25, 2009, 10:25:11 pm
Стига спам  write !