КИА Клуб България- фен форум на КИА

Модели автомобили => Sorento => Темата е започната от: Yanchev777 в Октомври 08, 2017, 03:05:37 pm

Титла: Стрелка на температурата
Публикувано от: Yanchev777 в Октомври 08, 2017, 03:05:37 pm
Здравейте, пиша за първи път в форума.
През май месец си купих Киа Соренто 2002 CRDI. Понеже я купих от друг град,още на връщане към вкъщи видях,че стрелката на температурата се покачи до последното делени преди червена черта.Вече и навъртях над 3000 км. и джипката си върви и има мощност,антифриза си е бистър.Сутрин като я запаля за 3-4 км. стрелката на температурата отива в предпоследното деление, а не както е нормално някъде по средата.И в най-големите жеги с ключен А/С стрелката седи като закована в това пожение,когато загрее.Моля да не ми се смеете на тъпото обяснение,но ме е страх да не си потроша мотора от незнание.
Титла: Re: Стрелка на температурата
Публикувано от: romanpm в Октомври 08, 2017, 05:49:48 pm
Ако си сигурен в  " както е нормално някъде по средата " няма как да е нормално по-високата температура ! Аз мисля че това си е нормалното положение в което стои , иначе отдавна нещата щяха да загрубеят жестоко  write
Титла: Re: Стрелка на температурата
Публикувано от: torture в Октомври 08, 2017, 09:21:01 pm
Ако наистина градусите отиват към критичните първо ще ти светне STOP лампата преди стрелката да се качи към червеното! Стрелката се управлява от стъпково моторче което най-вероятно се е побъркало. Най-лесният начин за проверка е с OBD тест на добре загрят двигател около 90 градуса махаш предното стълко на таблото и поставяш стрелката точно в средата. Естесвено ако и диагностиката покава висока температура вече наистина нещо не е наред.
Титла: Re: Стрелка на температурата
Публикувано от: plamen85 в Февруари 08, 2019, 11:28:06 pm
Здравейте и при мен го има същия ефект аз съм с 2,4 бензин . Когато е студена колата и дам на контакт стрелката скача почти до първата , следователно като загрее до нормална температура - показва , че е с 1 черта нагоре . Та се чудя как да я оправя тази стрелка . Утре ще пробвам да рзглобя таблото .
Титла: Re: Стрелка на температурата
Публикувано от: Yanchev777 в Февруари 09, 2019, 03:30:57 pm
Махаш декоративната пластмаса на километража,държи се на два болта,отдолу е на шипки.Сваляш предпазния плексиглас,той се държи само на шипки,сваля се елементарно.След това палиш колата и я караш,докато стрелката спре да покачва нивото си.Оставяш колата запалена и вадиш стрелката,САМО с дърпане и след това я връщаш в положението в което искаш,като внимаваш да не я притиснеш много силно,защото ще спре да се движи.Хубаво е да видиш на друго бензиново Соренто,къде точно трябва да седи при загрят двигател,защото на дизела седи една идея по надолу от самата среда на разграфеното на таблото.
Титла: Re: Стрелка на температурата
Публикувано от: plamen85 в Февруари 17, 2019, 09:52:10 am
благодаря @Tanchev777 ,днес ще пробвам  ok