КИА Клуб България- фен форум на КИА

Модели автомобили => Sportage => Темата е започната от: Krami в Септември 05, 2019, 12:56:30 pm

Титла: ПРОБЛЕМ с KIA SPORTAGE 2017г
Публикувано от: Krami в Септември 05, 2019, 12:56:30 pm
Здравейте колеги нов съм във форума и не знам темата за тук ли е,извинявам се предварително ако не е за тук.
Проблема е следния имам закупен Киа Sportage GT line 1.6 turbo бензин 177 конски сили,чисто нов 2017г.Автомобила е поръчан със всички възможни екстри за модела.Колата е със JBL sound sytem която е оригинална със GT line оборудването.Понеже обичам да слушам силно музика и доста често и го правя,но напоследак от 2 месеца на сам когато си осиля музиката по силно и предната лява врата почва да дрънчи от към горния краи кадето са копчетата за прозорците.И така като колата е в гаранция отидох вьв сервиза вьв варна понеже сьм от Варна и колата е закупена от там.Обясних на приемчика какьв е проблема тои каза добре оставих колата там след няколко часа ми се обадиха да отида да я взема,взех я и проблема беше решен.След 3 4 дена проблема се прояви отново, и минаха още няколко дена докато намеря време да отида пак отидох пак да си взема час за това, и ми казаха да отида след няколко дена да я оставя.Идва този ден оставям колата в сервиза,обаждат ми се след 6 часа и аз си казвам идеално проблема вече сигорно е решен отивам в сервиза вземам колата и пьрвата ми работа разбирасе,бе да пробвам дрьнчи ли пак вратата.И какво да видя дрьнченето го има по апсолютно сьщия начин без никаква промяна. :o :o :o :o Отивам при приемчика извиках го до колата и го питам какво става проблема е сьщия без да е решен. А колата е седяла там 6 часа.... казвам му какво правим.. колата е гаранционна а вратата ми дрьнчи не мога да слушам силно музика заради това понеже дразни адски много.И тои ми отговаря не слушаи силно музика.. и няма да дрьнчи,и от делно ми казва цитирам " за такьв клас кола това е.... Това не е Bentley"  >:( >:( >:( Казвам му аз... до сега не го е правило както се вижда с другите врати няма проблем.. само с тази което значи че нещто не е на ред.И вьпреки това ми казва няма какво да направя и да сменим нещто може да не се оправи.... >:( >:( не слушаи силно музика и това е... А колата си е в гаранция и вьпреки това ми я вьрнаха с проблем бес да го решат.След което потьрсих телефон на киа на които мога да се оплача понеже не сьм сугласен да оставя нещата така все пак сьм платил повече от 70000+ лева за тази кола.Едиствения номер които намерих е 0700 14 777 след като звьннах на този телефон се свьрзах сьс сервиз в Софиа мисля обесних на госпожата че искам да се оплача от гаранционно обслужване след което ме свьрзаха сьс гаранционния отдел обесних за какво става на вьпрос, господина каза щял да провери и максимум до ден ще ми се обади... Минаха 3 дена никои не звьнна обадих се отново този пьт даже не ме свьрзаха казаха ми ще ви се обадим минаха още 3 дни и нищо...  :o >:(Някои имал ли е проблеми с гаранционен ремонт , и ако е имал с кого се е свьрзал евентуално за да се оплаче човек за да му се оправи колата.. понеже с този номер които е даден 0700 14 777 нищо не става  :( >:(
Титла: Re: ПРОБЛЕМ с KIA SPORTAGE 2017г
Публикувано от: rmk в Септември 06, 2019, 07:05:04 pm
Колега, защо пускаш темата на второ място? В другия раздел, където първо я пусна си се вижда. Да, потвърждавам: с КМБ това е положението. И аз съм ходил с проблемчета (дрънчеше ми задната седалка в скобата където се захваща). Казаха ми, че не е опасно и може така да се кара и да си увелича музиката и така. После сам си я оправих като навих малко изолирбанд на скобата. Просто това е положението с КМБ. Ако намериш връзка с работещите там (някак се сприятелите или нещо подобно) може и да ти оправят колата. Но за такива непознати като теб (и мен) - само отсвирване получаваме в КМБ. Точно затова аз приключих с уникалната им гаранция в края на 6-тата година (едвам издържах) и повече там няма да стъпя.

ПС: Ако отидеш с някакъв сериозен проблем (двигател, скорости, съединител,...) по-вероятно е да ти го решат. Но разни дребни неща (подрънкване, похлопване) - забрави.
Титла: Re: ПРОБЛЕМ с KIA SPORTAGE 2017г
Публикувано от: Krami в Септември 06, 2019, 08:25:49 pm
Проблема е че нямам врьзка там никаква, и много много с тях не се разбирам понеже 2 пати се карах с приемчика още като купих колата че още като беше на 100км вентилатора на климатика виеше в купето.И се карах с него щото ме обеждаваха че някакво листо влязло вьтре и за това виело и се наложи да ходя 3 пати,  и накрая смазаха  вентилатора да се реши проблема.И да имал сьм проблем с няква помпа на колата ведньж светна цялото табло и се оказа вьпросната помпа била дефектна и я смениха бес какьвто и да било проблем. Обаче наистина нещо дребно ли е както сега в случая вьобще не си мьрдат прьста. >:( >:( Лошото е че сьм с вьрзани рьце колата има още 5 години гаранция  те не искат да ми я оправят ... и не мога и   да я закарАм на сервиз в които да я оправаят това. А е супер дразнещо да караш нова кола макар и от ниськ клас.. и да ти дрьнчи като слушаш музика... :( За това искам по някакьв начин някаде на някои да се оплача за да ми обьрнат внимание и да го оправят в краина сметка... защото аз завися от тях >:( >:( >:( >:( Даже се чудя ако отида в защита на потребителя да пусна оплакване дали ще има някакьв прогрес  :o :o :o
А относно колата много хубава кола е но обслужването им е под всяква критика ... това е и главната причина при следващата ми кола няма да е КИА едиствено заради сервизите им
Титла: Re: ПРОБЛЕМ с KIA SPORTAGE 2017г
Публикувано от: rmk в Септември 07, 2019, 11:18:48 am
Не виждам какво може да се направи. Ако можеш сам си оправи колата и така.
Титла: Re: ПРОБЛЕМ с KIA SPORTAGE 2017г
Публикувано от: Zmei в Септември 08, 2019, 12:10:58 pm
Може да пробваш в друг сервиз на КИЯ, около Варна. Шумен, Добрич дилъри няма ли? Аудио системата няма 7 години гаранция - мисля две или три години е. Но ако си платиш да го отстранят, няма да ти откажат според мен. Или смяна на говорител, или да се уплъни самата кора на вратата с нещо (счупени копчета и др.).
Титла: Re: ПРОБЛЕМ с KIA SPORTAGE 2017г
Публикувано от: Krami в Септември 08, 2019, 06:33:08 pm
Ами не мисля че е говорителя а самата врата нещо се е расхлабило от вьтре.Ами мислех да отскоча до шумен евентуално за да погледнат това,но не знам дали няма да ми кажат не слушаи силно музика като не искаш да дрьнчи,иначе да аудио системата е 3 години но моята е на 2рата година още.Просто на тях не им се занимава и това ... именно за това повече Киа не.Може 70хил. да не са много за кола като мерцедес бвм и другите премиум коли... но за нас нормалните хора 70 хиляди за кола си е доста голяма сумичка пари.. и се предполага че като даваш такива пари имаш и очаквания.А накрая като попаднеш на такива кавали в сервиза и ти обиват всичко :( :( :(
Титла: Re: ПРОБЛЕМ с KIA SPORTAGE 2017г
Публикувано от: Zmei в Септември 09, 2019, 03:53:31 pm
Отиди до Шумен, ако трябва им дай някой лев. Ще го оправят. Имаш счупени щипки или разместена изолация. То и сам можеш да се справиш -  не вярвам за такова нещо да итпада гаранция. Не се коси за такива дребни неща и не си мисли че при премиум марките няма проблеми. Даже са повече.
Титла: Re: ПРОБЛЕМ с KIA SPORTAGE 2017г
Публикувано от: Plam_69 в Септември 10, 2019, 09:08:49 am
Отиди до Шумен, ако трябва им дай някой лев. Ще го оправят. Имаш счупени щипки или разместена изолация. То и сам можеш да се справиш -  не вярвам за такова нещо да итпада гаранция. Не се коси за такива дребни неща и не си мисли че при премиум марките няма проблеми. Даже са повече.
Няма дя стане съмнявам се.
Титла: Re: ПРОБЛЕМ с KIA SPORTAGE 2017г
Публикувано от: Zmei в Септември 10, 2019, 09:26:44 am
В какво се съмняваш?
Титла: Re: ПРОБЛЕМ с KIA SPORTAGE 2017г
Публикувано от: Plam_69 в Септември 11, 2019, 12:38:09 pm
От Шумен съм........
Титла: Re: ПРОБЛЕМ с KIA SPORTAGE 2017г
Публикувано от: Krami в Септември 12, 2019, 08:00:51 am
Какво имаш в предвид колега за Шумен че мислех да отида другата седмица да видя какво ще стане  :o :o :o
Титла: Re: ПРОБЛЕМ с KIA SPORTAGE 2017г
Публикувано от: justalittlesign в Септември 22, 2019, 09:14:20 am
Може да опитате да се свържете с дилъра в за ЕС, чието седалище е в Германия.Данните за контакт на представителя на Киа Моторс Корпорейшън в Европейския съюз са:
Киа Моторс Юръп ГмбХ, Theodor-Heuss-Allee 11, 60486 Франкфурт на Майн, Германия, dpo@kiaeurope.com, тел.: +49 69 850928425
Също така можете и онлайн да се свържете с KIa world wide https://www.kianewscenter.com/Home?pu=/contacts (https://www.kianewscenter.com/Home?pu=/contacts)
И още един контакт за Европа https://press.kia.com/eu/home/ (https://press.kia.com/eu/home/)
Копирайте писмото до всички възможни по-високо стоящи представители в Европа и света
Би било добре писмото да бъде написано от човек, който знае приличен английски и знае, че на английски "fan" означава и "вентилатор" :)

Титла: Re: ПРОБЛЕМ с KIA SPORTAGE 2017г
Публикувано от: Krami в Септември 22, 2019, 02:04:37 pm
Сега като отида на 25 в шумен ще видя какво ще стане ако пак не го оправят ще взема да им пиша и там