Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгубил си
активационния е-мейл
?
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:
Добре Дошли във Форума
Начало
Forum
Помощ
Вход
»
Модели автомобили
»
Carnival
»
КАЗУС със запалване
« назад
напред »
Формат за разпечатване
Страници: [
1
]
Автор
Тема: КАЗУС със запалване (Прочетена 10039 пъти)
Христов
Новак
Публикации: 14
КАЗУС със запалване
«
-:
Октомври 30, 2010, 11:32:34 am »
Здравейте скоро се регистрирах във форума, горд собственик съм на Carnival 2.9 TDI ’99 от половин година. Доволен съм от ванът и ми е кеф.
От скоро (месец) имам проблем със запалването:
Предимно сутрин като дам на контакт касетофонът си тръгва и всички други работи, но когато завъртя ключът да паля и там е The Big Problem не….ще, чува се цъкване (щракване) и това е връщам ключът и пробвам пак става от втори трети път.След като за пали няма проблем за през деня.
Възможни ПРОБЛЕМИ !!!
1. Хлабави клеми --- НЕ
2. Слаб Акумулатор – по скоро не
3. Проблем стартер
4. Реле
5. Генератор
Сложното идва от там, че в първият сервиз в който отидох питах да не е от стартера,те ми замериха как зарежда генератора и са оказа,че не е на пълно КПД. (Възможно ли е да е от хлабъв ремък и как разбера)
Решението което ми дадоха е да почвам да правя Генератор.ВъВ втория сервиз без да замерят решиха, че е от акумулатора и да съм купувал акумулатор,след като ги накарах да го замерим и те констатираха,че незамерва достатъчно ,но това не било проблем
. Близък мои приятел (които не гледа да направи някои лев от нищо) , ми каза че на неговата Хонда имал такъв проблем и като цяло на Хондите е проблем РЕЛЕТО.
Въпросите са ми как да реша този казус.
Благодаря ви предварително !!!!! Поздрави
Активен
TATI
Експерт
Публикации: 499
Re: КАЗУС със запалване
«
Отговор #1 -:
Октомври 30, 2010, 01:04:40 pm »
Преди да се хвърляш във филми с ремонти, вземи и пробвай най-безболезния вариант, а именно да вземеш назаем един читав акумулатор и да пробваш с него. Може да заредиш и твоя и пак да пробваш. Така както описваш, нещата намирисват точно на слаб акумулатор. Ако ти е поизтощен акумулатора, няма да ти показва реални стойности на зареждане от алтернатора. При покой и след престой от около час, без никакви консумативи, акумулатора трябва да ти показва напрежение 12,7 волта. Освен това дизела иска акумулатор, за да запали и най-вече доста пусков ток. Кажи какъв е акумулатора в момента, колко амперчаса е и какъв му е пусковия ток (обикновено 77 амперчаса с около 780 ампера пусков ток е оптимума за дизел). Имай предвид, че като стане студено, изобщо няма да можеш да завъртиш. Успех!
Активен
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Seat Ibiza 2007, 1.2, manual
Христов
Новак
«
Отговор #2 -:
Октомври 30, 2010, 01:30:35 pm »
Добре де но ако ми е слаб акумулатора и не завърти от първия втория път, как тогава ще успее на трети или четвърти,няма ли тотално да се срине…….а в този случай като хване си пали без да се зачудва.
Стартера не се задейства смисъл не се чува да върти въобще и когато хване си пали.
Активен
TATI
Експерт
Публикации: 499
«
Отговор #3 -:
Октомври 30, 2010, 02:17:56 pm »
Когато акумулатора ти е на границата, т.е. не напълно разреден се получава този ефект. Пробвай преди да палиш да включиш фаровете за секунда, за да възбудиш клетките и би трябвало да запалиш без проблем.
Активен
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Seat Ibiza 2007, 1.2, manual
ivannlbc
Експерт
Публикации: 464
«
Отговор #4 -:
Октомври 30, 2010, 07:47:47 pm »
Аз имах такъв проблем. В началото симптомите бяха като при теб - цъка само и не пали. От 2-ро или 3-то въртене - пали. После я запали, а не. После почна и да не иска да пали изобщо, та я пусках по наклон на скорост. Оказа се, че е стартера. Сложих нов и до сега си пали като кибрит.
Поради този проблем и аз си смених акумулатора преди ремонта, но е било напразно. Успокоението ми е, че предишния ми акумулатор беше с по-малка мощност и не беше предназначен за тази кола.
Така че, моят съвет е, погледни си стартера дали е наред.
Активен
KIA Clarus SLX combi 116 hp 1,8 l
kristi3
Новак
Публикации: 6
«
Отговор #5 -:
Ноември 01, 2010, 05:46:17 pm »
И аз имам абсолютно същия проблем с моя Карнивал. Първоначално мислех, че е слаба връзка на акумулатора, но ги проверих и са си ок. Би могло да бъде от стартера - преди време имах подобен проблем с една Вектра, но тогава при опит да се запали все пак издаваше някакъв звук и стартера въртеше, но без двигателя... Колега, ако решиш проблема, сподели моля, та и аз да му търся спасението.
Активен
Христов
Новак
«
Отговор #6 -:
Ноември 06, 2010, 10:36:00 pm »
Ами дано да успея !!!!
Друго си мисля чувам че цъка нещо от задният радиатор да не би да прекъсва някъде нещо и тока да не стига ….не знам. Сега ще ходя при друг майстор и той да каже.
Ще пиша пак..
А ако ти ме изпревариш пиши може и да го открием този проблем.
Активен
dickens
Обичам да пиша ;)
Публикации: 71
Forte 2.4 SX
«
Отговор #7 -:
Декември 15, 2010, 04:20:41 am »
Абсолютно същото ми се е случвало на старата Хонда... Стартер!
Активен
блог
Христов
Новак
«
Отговор #8 -:
Декември 18, 2010, 03:03:45 pm »
Колега, значи като цяло стартера на Киа –та е лагерен което го пражи последното нещо което ще се счупи в нея, но все пак проблема е в него, т.е. има си консумативи които трябва да се сменят периодично. Та аз моя го оправих и сега нямам проблем.
Искам да попитам по-мъдрите : АКО МАХАМ АКУМОЛАТОРА ЧЕСТО ВЕЧЕР И ГО СЛАГАМ СУТРИН ПРЕДИ ДА ПОДКАРАМ КОЛАТА ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ДА НАПРАВЯ НЕЩО НА САМАТА КОЛА ИМАМ ВПРЕДВИД НЕЩО НА КОМПЮТАРА , БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ОТГОВОРА .
Активен
Митето
Наблюдава денонощно
Master of KIA
Публикации: 5709
1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
«
Отговор #9 -:
Декември 18, 2010, 08:04:22 pm »
ами не е много хубво.Това все едно му правиш тотален ресет,което с времето ще му вземе здравето,ама ти едва ли ще я караш толкова тая кола
п.п.
Ще виждаш голям разход,ще трябва време да се настроят датчици и тем подобни електроники по компа
Активен
pesho
Новак
Публикации: 39
Kia ceed 1,6 crdi
«
Отговор #10 -:
Януари 30, 2011, 04:19:33 pm »
Преди месец и аз имах същият проблем. Решението е римонт на стартера със сигурност. В стартера има пластинки, които се износват и спират да контактуват за което спира да върти. Ремонта не е ккъп.
Активен
Формат за разпечатване
Страници: [
1
]
« назад
напред »
КИА Клуб България- фен форум на КИА
»
Модели автомобили
»
Carnival