Анкета

Какъв срок ви дадоха за доставка?

Не съм чакал
7 (29.2%)
1 месец (30 дни)
5 (20.8%)
2 месеца (60 дни)
3 (12.5%)
3 месеца (90 дни)
1 (4.2%)
4 месеца (120 дни)
3 (12.5%)
5 месеца (150 дни)
2 (8.3%)
6 месеца (180 дни)
2 (8.3%)
7 месеца (200 дни)
0 (0%)
над 7 месеца
1 (4.2%)

Общ брой гласове: 24

Автор Тема: Rio[UB] - поръчка и време на доставка  (Прочетена 103852 пъти)

kiario2012

• Експерт
  • Публикации: 515
  • KIA RIO 1.4 CVVT 109hp L
Re: Rio[UB] - поръчка и време на доставка
« Отговор #360 -: Май 18, 2013, 02:50:01 pm »
Честито колеги
KIA RIO 1.4 CVVT 109hp L

KIA CEED 1.4 T-GDI 140hp DCT-7 EX

Стефан

chitko

• Разбирач ;)
  • Публикации: 327
« Отговор #361 -: Май 18, 2013, 05:24:03 pm »
Честито колеги. Много здраве и безаварийни километри. Отбор Рио пораства :)

btw. Някой махал ли е легена/чекмедже в багажника вече ?

Momcho0

• Новак
  • *
  • Публикации: 12
« Отговор #362 -: Май 18, 2013, 06:15:02 pm »
Нашето пристига от Сф в понеделник или вторник и го подкараме...

rio

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 89
« Отговор #363 -: Май 21, 2013, 03:00:21 pm »
Между другото се оказа, че автобокс решава до голяма степен проблема с малкия багажник, и дори е по-красива с него /според децата/, не мръдва от пътя дори при ураганен вятър и 130 км/ч /изпробвано многократно/.

Колега какво автобоксче и съответни водачи взе за рио-то?

За скърцането - при мен има едно леко вибриране някъде в колоната на колана на пътника го чувам при музика с повече бас или ако някоя кола до мен е надула яко бас, нещо подобно при вас? Иначе за таблото - само ако минавам през сериозни неравности или гадно поставени павета.

Взех след много чудене SPACE 330, сив металик, пасва добре на червения цвят, водачите са Farad, май алуминиеви. Но всъщност носи и по-голям автобокс, сега съжалявам, че не взех по-дълъг. 
KIA Rio 2012 (UB) 1.4 MPI CVVT 16V (Gamma engine), 6MT gearbox, 109hp - (EX  equipment)

chitko

• Разбирач ;)
« Отговор #364 -: Май 21, 2013, 04:20:23 pm »
Между другото се оказа, че автобокс решава до голяма степен проблема с малкия багажник, и дори е по-красива с него /според децата/, не мръдва от пътя дори при ураганен вятър и 130 км/ч /изпробвано многократно/.

За скърцането - при мен има едно леко вибриране някъде в колоната на колана на пътника го чувам при музика с повече бас или ако някоя кола до мен е надула яко бас, нещо подобно при вас? Иначе за таблото - само ако минавам през сериозни неравности или гадно поставени павета.

Взех след много чудене SPACE 330, сив металик, пасва добре на червения цвят, водачите са Farad, май алуминиеви. Но всъщност носи и по-голям автобокс, сега съжалявам, че не взех по-дълъг.

Супер избор и аз него съм си харесал и като дизайн е много добър. По-дълъг няма ли вече да е голям за нашите колички. Пък и 330литра ми звучи добре - сигурно и детска количка събира, че нашето бъги-триколка завзема цялия багажник :)

Ако може да постнеш някоя снимка как стой на рио-то ще е супер !

Росен

• Новак
  • *
  • Публикации: 42
« Отговор #365 -: Май 21, 2013, 04:25:55 pm »
Относло "легена/чекмедже" :) в багажника, както се изрази колегата аз ще го махам съвсем скоро, щото ме дразни :-[. Видях, че е на рапидки. Махам всичко и слагам един черен и по възможност твърд мокет долу с 3 дунапренчета при резервната гума да не пропада по средата и това е ;D. Дълбочината на багажника ще се увеличи, както и самият багажник. Скоро ще ми  трябва да побира детска количка:-)
Ето и каква е идеята:
http://www.auto.cz/test-kia-rio-1-4-cvvt-rio-grande-61770/foto?foto=43
http://www.auto.cz/test-kia-rio-1-4-cvvt-rio-grande-61770/foto?foto=44
http://www.auto.cz/test-kia-rio-1-4-cvvt-rio-grande-61770/foto?foto=40

chitko

• Разбирач ;)
« Отговор #366 -: Май 21, 2013, 04:45:30 pm »
Относло "легена/чекмедже" :) в багажника, както се изрази колегата аз ще го махам съвсем скоро, щото ме дразни :-[. Видях, че е на рапидки. Махам всичко и слагам един черен и по възможност твърд мокет долу с 3 дунапренчета при резервната гума да не пропада по средата и това е ;D. Дълбочината на багажника ще се увеличи, както и самият багажник. Скоро ще ми  трябва да побира детска количка:-)
Ето и каква е идеята:
http://www.auto.cz/test-kia-rio-1-4-cvvt-rio-grande-61770/foto?foto=43
http://www.auto.cz/test-kia-rio-1-4-cvvt-rio-grande-61770/foto?foto=44
http://www.auto.cz/test-kia-rio-1-4-cvvt-rio-grande-61770/foto?foto=40

И аз съм на твоя хал :) Количката само сме я пробвали при покупката и - влезе разглобена, че е с бая големи гуми и широка лайсна:), а все още не сме излизали с нея и рио-то.

Някъде 6-8 санта ще стане по дълбок багажника и с около 60 литра по-голям като цяло. Вчера се очудих колко много може да събира (дори с въпросното чекмедже) - събра 12 десетлитрови бутилки мин.вода прави :)
Реално ако имаш куфари/карети с приблизително близки размери до дължината на багажника(60см) може бая багаж да оптимизираш.

kiario2012

• Експерт
« Отговор #367 -: Май 21, 2013, 05:05:16 pm »
Да питате КИА за махането на ''рапидите'' да не падне и гаранцията на купето :)
KIA RIO 1.4 CVVT 109hp L

Стефан

Росен

• Новак
  • *
« Отговор #368 -: Май 21, 2013, 05:08:16 pm »
Да, но съгласи се, че черната рамка пречи понякога и като цяло двойният под е малко дразнещ, когато ти трябва да слагаш много багаж. Понякога 1-2 см. не стигат no. Миналата година, когато ходих на море трябваше да сложа 2 плажни чадъра диагонално. Е тази черна рамка ми пречеше и трябваше върху нея да се държат и так ами се скъси мястото във височина.
Да така има по-завършен вид като цяло багажното пространство. Може да пъхаш бая джундурлии в двойният под, но аз лично предпочитам вариянта от снимките ;D

Към Стефчо:
Като ходим при КИА-ците ще си ги слагаме пак..."ни лук ял..ни лук мирисал" ;D

kiario2012

• Експерт
« Отговор #369 -: Май 21, 2013, 05:10:05 pm »
хаха :)

Правилно
KIA RIO 1.4 CVVT 109hp L

Стефан

Jouzzin

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 66
« Отговор #370 -: Май 29, 2013, 08:32:02 am »
Колеги,мога да се похваля,че след 7 месеца и 4 дена чакане седнах зад волана на РИО-то.Регистрация,каско-всичко мина и вече направих първите 100 км. На 80-тия смених гумите с Good Year и разликата е наистина голяма.Шума намаля чувствително.Много ми харесва колицата, особено цвета и е убиец просто....!Аз взех червена.Някой прави ли някаква разработка на двигателя някаква?

Toti

• Новак
  • *
  • Публикации: 37
« Отговор #371 -: Май 29, 2013, 09:14:53 am »
Колеги,мога да се похваля,че след 7 месеца и 4 дена чакане седнах зад волана на РИО-то.Регистрация,каско-всичко мина и вече направих първите 100 км. На 80-тия смених гумите с Good Year и разликата е наистина голяма.Шума намаля чувствително.Много ми харесва колицата, особено цвета и е убиец просто....!Аз взех червена.Някой прави ли някаква разработка на двигателя някаква?

Честито! :)

При мен се отпуши осезаемо след 6-7 хиляди километра.

Росен

• Новак
  • *
« Отговор #372 -: Май 29, 2013, 09:45:25 am »
Честито и от мен! Да я караш със здраве и да и се радваш много! ok

rio

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 89
« Отговор #373 -: Юни 02, 2013, 07:56:16 pm »

Супер избор и аз него съм си харесал и като дизайн е много добър. По-дълъг няма ли вече да е голям за нашите колички. Пък и 330литра ми звучи добре - сигурно и детска количка събира, че нашето бъги-триколка завзема цялия багажник :)

Ако може да постнеш някоя снимка как стой на рио-то ще е супер !
KIA Rio 2012 (UB) 1.4 MPI CVVT 16V (Gamma engine), 6MT gearbox, 109hp - (EX  equipment)

Toti

• Новак
  • *
  • Публикации: 37
« Отговор #374 -: Юни 02, 2013, 08:07:29 pm »
Водачите и бокса как се закрепват едни към други и към колата? Досега никога не съм ползвал такива и нямам представа. Може ли да се слагат преди път, а през останалото време да са свалени? Идеята ми е дали може да ги монтирам само, когато пътувам с повече багаж.