Автор Тема: Мистерии със KIA RIO 1.5  (Прочетена 14923 пъти)

КИА8006

• Новак
  • *
  • Публикации: 12
Мистерии със KIA RIO 1.5
« -: Септември 26, 2012, 05:13:22 pm »
Здравейте на всички,искам да споделя с вас един проблем със служебната КИА,а именно че като стане студено и особено зимата няма палене,при по-топло време пали трудно на бензин,като запали оборотите играят едва ли не ще изгасне но след като позагрее малко се оправя.При студен мотор отзад изкарва черен пушек-не е гъст,мирише на бензин.Правени са диагностики във фирмени сервизи на КИА и никъде не успяха да кажат от какво идва проблема-не са записани грешки в компа.Има ли някой идея от какво може да е този проблем.

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
Re: Мистерии със KIA RIO 1.5
« Отговор #1 -: Септември 26, 2012, 05:16:15 pm »
кофти работа
Бензинките страдат я от свещи,кабели,ламба сонда до горивен филтър %)

roa

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 83
  • KIA RIO LS
« Отговор #2 -: Септември 26, 2012, 05:43:09 pm »
Когато купих моята, в сервиза където смениха ремъците, намериха, че бензиновата помпа или филтър - при двигателя е, не в резервоара (бяла пластмаса !) е спукана и лепена, смениха я - да не е нещо подобно?
« Последна редакция: Септември 26, 2012, 05:44:43 pm от roa »

КИА8006

• Новак
  • *
« Отговор #3 -: Септември 26, 2012, 11:00:45 pm »
Значи по колата е сменено-горивен,въздушен филтри,кабели,еднополюсни свещи за газ и всичко това във официален сервиз на КИА.Ако е ламбдасонда иммо-то ще запише грешка а при многократни диагностики също във официални сервизи няма грешки.Единствено казват че вероятно дюзите може да са запекли,но като е топла няма проблем с паленето,само за допълнение колата е със ГИ с което работи перфектно,проблема е само на бензин и то когато е студено времето.

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
  • Публикации: 933
« Отговор #4 -: Септември 26, 2012, 11:11:33 pm »
А защо не отидеш да ги изчистиш дюзите, то и ще си покаже на стенда дали има проблем там.
При коли с газ често се спичат.

КИА8006

• Новак
  • *
« Отговор #5 -: Септември 26, 2012, 11:21:16 pm »
Къде може да се изчистят,колата е служебна и е в Петрич,така че ако може нещо да ме насочиш някъде наблизо и евентуално цена за чистене-горедолу?

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
« Отговор #6 -: Септември 26, 2012, 11:30:43 pm »
За Петрич нямам представа.
За Горна Оряховица знам, че взимат по 10лв на дюза. Преди 4-5 месеца бях при мой познат там и чистихме на клиент.
Това е цена при свалени дюзи.
« Последна редакция: Септември 26, 2012, 11:32:58 pm от coolman_kk »

КИА8006

• Новак
  • *
« Отговор #7 -: Септември 26, 2012, 11:46:17 pm »
Това е доста далеч,благодаря все пак за отговора,а и друго се сещам -датчика който е на всмукателната тръба и е близо до дросела като махна буксата не дава признаци че работи,т.с. няма промяна в работата  на мотора-откачена/закачена букса-все едно няма датчик.Дали може от него да прави проблем? :o

Plamen Lilov

• Новак
  • *
  • Публикации: 35
« Отговор #8 -: Септември 27, 2012, 12:06:49 am »
Правилно си се насочил,това трябва да е температурния датчик на входящия въздух.Той се комбинира с масметъра и е основен "играч" в определяне качеството на горивната смес.Когато не подава информация сместа е постоянно преобогатена и затова пуши черно и мирише на бензин.Но защо не го хваща диагностиката не мога да ти отговоря.С приятелски поздрав П.Лилов.
Оптима 1,7D 16V CRDi Aut ТХ

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
« Отговор #9 -: Септември 27, 2012, 10:08:08 am »
Да, както каза Plamen е напълно възможно, а и ще е по-лесно първо него да провериш.
Има и още един случай, но дано не се стига до него.

Според мен, си намери добър сервиз, защото тези до момента са доказали, че не могат да ти разрешат проблема.
Пускам ти всичко за температурния данчик, там е описано и как се тества.

http://dl.dropbox.com/u/105816300/IATS.pdf

КИА8006

• Новак
  • *
« Отговор #10 -: Септември 27, 2012, 01:53:15 pm »
Благодаря ви за насоките,относно датчика мисля че е със 3 извода а на упътването е с 2?Може тия дни ако ми остане малко свободно време да сваля датчика и да видя номера а и някоя снимка може да кача тук.Поздрави на всички помагащи.

kirilrz

• Разбирач ;)
  • Публикации: 214
  • още има да се учи
« Отговор #11 -: Септември 28, 2012, 07:24:35 pm »
e добре де ако е датчик да не работи трябва да свети и при запалена кола нали при контакт светят една камара лампи.хм.... мисля че една  или две свещи не бачкат щом милише нанеизгорял бензин.на топла кола пак ли така мирише я пробвай една добавка за прочистване на горивната система -слагаш я на 20 литра гориво и караш така докато свърши горивото т.е. докато се включи резервата.ако остане гориво за следващия ден още по-добре таман да се поразкиснат отлаганията и на другия ден направо да ги изхвърли.аз така бях направил на една стара астра ефектът е поразителен.по моя препоръка използвай на Redex за бензин или LIQUI MOLY (Лики Моли) за бензин и  да не се объркаш за дизел.след 1000 км отново повтори процедурата и щом си на газ превключи само на бензин да караш без да превключва автоматично на газ
да имаш девствена жена и девствена кола е най хубавото нещо на света :-)

kirilrz

• Разбирач ;)
  • още има да се учи
« Отговор #12 -: Септември 28, 2012, 07:58:52 pm »
Правилно си се насочил,това трябва да е температурния датчик на входящия въздух.Той се комбинира с масметъра и е основен "играч" в определяне качеството на горивната смес.Когато не подава информация сместа е постоянно преобогатена и затова пуши черно и мирише на бензин.Но защо не го хваща диагностиката не мога да ти отговоря.С приятелски поздрав П.Лилов.

при описани симптоми и добри техници,диагностици веднага ще го открият проблема ама те там(в Киа) ги хващат от кол и въже и нямат опит а иначе оторизираните сервизи с големите претенции и дерат кожите на клиентите свършили/несвършили работа

КИА8006

• Новак
  • *
« Отговор #13 -: Септември 28, 2012, 08:20:08 pm »
Писал съм в поста ама няма кой да чете -колата прави мизериите само когато не е палена дълго време т.с. на студен мотор,за добавките няма как да ги объркам,все пак не съм от вчера шофьор а от 20 год.,много добре знам какво е дизел и какво бензин,а добавка съм слагал и то на ВЮРТ,но ефект няма,също съм писал че чека не свети  и все си мисля че има некоректно работещ датчик а такъв диагностиката няма да го изкара като повреда.

kirilrz

• Разбирач ;)
  • още има да се учи
« Отговор #14 -: Септември 28, 2012, 09:39:43 pm »
Писал съм в поста ама няма кой да чете -колата прави мизериите само когато не е палена дълго време т.с. на студен мотор,за добавките няма как да ги объркам,все пак не съм от вчера шофьор а от 20 год.,много добре знам какво е дизел и какво бензин,а добавка съм слагал и то на ВЮРТ,но ефект няма,също съм писал че чека не свети  и все си мисля че има некоректно работещ датчик а такъв диагностиката няма да го изкара като повреда.
отиди на друг неоторизиран сервиз където правят диагностика на софтуера за да го хванат.аз съм бил свидетел на жената пежо 406 дизел 2001г. при една диагностика откриха неработеща/изгоряла подгревна свещ-при положение че не е датчик пак го откриха.на баща ми сузуки гранд витара светеше лапичката че има проблем с двигателя и се оказа че е изгоряла ланда сонда и то в неоторизиран сервиз го установиха.търси елкон диагностика в Благоевград,Дупница все някъде ще намериш добър диагностик ако няма в Петрич.а щом на таблото не дава проблем за нещо неработещо предполагам че може да има и прекъсната/окислена жичка  някъде и така не се задейства сигналната лампа на таблото.