Автор Тема: Помощ за интериора в купето на Киа Карнивал 2.9црди  (Прочетена 4011 пъти)

nikalas3773

• Новак
  • *
  • Публикации: 21
Здравейте колеги!
Отскоро съм собственик на Киа Карнивал 2.9црди 144к.с. 2005г.
Все още я разучавам и не съм наясно с много неща...
Ако имате някакво упътване за модела ще съм много благодарен.
Интересува ме също има ли компютър и къде и какво показва?
На таблото под скоростомера има едно бутонче с 3 опции едната показва настоящите километри а другите 2 какво показват?
Бутончето за подгряване на задното стъкло ,а може би и за предното как се пуска и къде показва че е включено и изключено?
Като го натисна не остава във включено положение и никъде не ми показва индикации за включено и изключено?
Колко бързо загрява двигателя и каква е нормалната му работна температура на загряване ,докъде на скалата ,колко загрява на къси разстояния и има ли парно в по студено време...??
Благодаря предварително за всякаква информация и мнения!

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
  • Публикации: 1870
Re: Помощ за интериора в купето на Киа Карнивал 2.9црди
« Отговор #1 -: Ноември 12, 2012, 11:26:19 pm »
Здравей нов колега - честита ти придобивка !
Ще се опитам да ти помогна с каквото мога.
И такаааа :
 - http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=2746   и    http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=2750
 - за по-подробни данни се разрови и прочети подробно раздела за Карнивал
 - направи няколко подробни снимки на таблото , та да може да ти се обясни кое, какво , как , кога , колко - тогава ще видим има или няма компютър и какво показва , но си мисля , че не може да няма , все пак е 2005 г.
 - едната показва общо изминатите километри , а останалите са за случаи , примерно : тръгвам от София за Варна и общия километраж ми показва 123456 км. С първата позиция си зануляваш (малко по-продължително натискане) за да видиш колко км са от София до Варна , а второто е ако решиш да засечеш колко ти е от В.Т. до Шумен , примерно ... Ферщейн ? И двата допълнителни измервача са до 1000 км.
 - от един и същи бутон се затоплят задното стъкло и външните огледала - би трябвало да има светлинен индикатор на самия бутон - ако не свети , може самото диодче да не работи или да го е махнал предишния собственик (примерно). Видимо може да не се забелязва различие при вкл./изкл. - затова е светлинния индикатор
 - Дизеловия двигател загрява МНОГО ПО-БАВНО от бензиновия - за 5-6-7 км може и да достигне нормалните 88-90 градуса !!! Ама може и да не ги достигне....за това разстояние. После става баня !!!
Ако си от София - мини с колата някой ден покрай офиса  ми (ул."Виктор Григорович" 38-40) да я разгледаме и да видим кое къде ...Преди това се обади на лични съобщения.
За сега стига толкова иии отдели време за писанията във форума !!!!

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
  • Публикации: 1870
Re: Помощ за интериора в купето на Киа Карнивал 2.9црди
« Отговор #2 -: Ноември 15, 2012, 11:39:39 pm »
Вместо колегата Ники , пускам снимки от неговата колица.
http://jorkob67.snimka.bg/automobiles/kia-karnival.713778.29018983
« Последна редакция: Ноември 15, 2012, 11:42:37 pm от jorko.b67 »