Автор Тема: Питане към собствениците на Rio 2012  (Прочетена 41255 пъти)

Росен

• Новак
  • *
  • Публикации: 42
Питане към собствениците на Rio 2012
« -: Ноември 19, 2012, 03:01:33 pm »
Здравейте!
Собственик съм на KIA RIO 2012 от 3 месеца. В крайна сметка и аз реших са да включа във форума:-)
Имам един въпрос към собствениците на този автомобил относно светлините на вратата на шофьора и по специялно на бутоните за ел. огледалата и бутонът за заклучване на заднит ел.стъкла. Вечерно време, когато запалите фаровете тези бутони светят ли при вас?! Все си мисля, че преди време светеха при мен, а сега не krivogled Отидох до КМБ и те ми казаха, че действително не светят и са проверили съвсем нов автомобил и там не светели!..Та реших да попитам собственици за по-обобщена информация!

Благодаря!

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
Re: Питане към собствениците на Rio 2012
« Отговор #1 -: Ноември 19, 2012, 03:11:47 pm »
След няколко месеца четене,се престраши да пишеш ;D
Дори и на сиидовете не светят music

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
  • Публикации: 933
« Отговор #2 -: Ноември 19, 2012, 03:13:01 pm »
Здравей,
Аз на снимки поне съм виждал, че светят само тези за управление на ел.стъклата. 

Тук се вижда, не много добре

Росен

• Новак
  • *
« Отговор #3 -: Ноември 19, 2012, 05:22:09 pm »
Значи,...нещо аз съм си въобразявал, че са светили. Май..много ми се е искало ;D..Въпреки всичко е малко глупаво да не светят :o..не мислите ли?..Поне няма да ги тормозя КМБ вече за това ok..

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #4 -: Ноември 19, 2012, 05:35:20 pm »
Не пречи да си ги направиш,ако ти се занимава music

Jouzzin

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 66
« Отговор #5 -: Ноември 19, 2012, 05:54:33 pm »
  Тоя форум не за собственици а РИО, а за чакащите да станат собственици на РИО  crazy !Това в кръга на нещата!Добре дошъл!!!

BODUR_SD

• Разбирач ;)
  • Публикации: 155
« Отговор #6 -: Ноември 19, 2012, 08:57:49 pm »
  Тоя форум не за собственици а РИО, а за чакащите да станат собственици на РИО  crazy !Това в кръга на нещата!Добре дошъл!!!
Не е така просто последните няколко месеца сме в застой. :)

ivannlbc

• Експерт
  • Публикации: 464
« Отговор #7 -: Ноември 20, 2012, 08:08:05 am »
Вчера погледнах и Кларуса как е. Светят само копчетата за стъклата. Явно е стандарт, който не е променян вече 15-20 год. щом и на сийдовете и на най-новото РИО е като при мен.
KIA Clarus SLX combi 116 hp 1,8 l

Росен

• Новак
  • *
« Отговор #8 -: Ноември 20, 2012, 10:27:38 am »
Относно чакащите: Вече сте така или иначе собственици 8-)..Просто още малко търпение ok...
За светлините...недомислица :-\..но..какво да правиш!..Евтини колици... music

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
« Отговор #9 -: Ноември 20, 2012, 10:30:30 am »
Може би са решили, че останалите копчета не са толкова важни за да са осветени. Тяхна си логика.

Мите, не знам дали копчето ще отрази светлината ако се сложи диод в него. Може да са само рисунки, а не като останалите копчета, което е по-вероятно.

chitko

• Разбирач ;)
  • Публикации: 327
« Отговор #10 -: Ноември 20, 2012, 12:01:09 pm »
Може би са решили, че останалите копчета не са толкова важни за да са осветени. Тяхна си логика.

Мите, не знам дали копчето ще отрази светлината ако се сложи диод в него. Може да са само рисунки, а не като останалите копчета, което е по-вероятно.

Най-вероятно логиката е че човек си наглася страничните огледала през деня...иначе на корейките и японки който съм карал винаги е било така

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
« Отговор #11 -: Ноември 20, 2012, 01:21:36 pm »
И аз нещо подобно си мисля.
Иначе, не бих се изказал, че става въпрос за икономия на средства в този случай, дори бих казал, че се прекалили.

Доста копченца, бутони и надписи светят по интериора. Много неща не съществуват в други марки и то в по-горен клас.
Колата е супер.  ;D Изобщо всички модели на KIA са с доста богато оборудване, да не говорим в K9 за какво става въпрос  %)
« Последна редакция: Ноември 20, 2012, 01:32:29 pm от CoolMaN® »

Росен

• Новак
  • *
« Отговор #12 -: Ноември 20, 2012, 05:18:10 pm »
Съгласен съм! Доста добре оборудван автомобил за класа си и за цената си. Както обичам да казавам.."колата е добра за цената си" ok. Въпросът за светлините на вратата беше по-скоро принципен! Защо да има 6 бутона и само 4 от тях са осветени. Сега се сещам че няма и червена светлина долу ниско на вратата, която да индикира, че е отворена и да се вижда от минаващ близо автомобил. До колкото си спомням..това го имаха ладите :o..Чувствам се и леко подразнен от факта, че на вратите няма тапицирана част, а на старото Рио имаше такава. Но и да не забравяме факта, че новият модел дойде на по-ниска цена от стария. На времето..преди 5г. мой колега си купи Киа Рио..и се изръси към 25 000лв..за 1,4 бензин ниво на оборудване между 2-ро и 3-то. И няма много от екстрите от моето сегашно 2-ро ниво на оборудване! Направо се чудя как докарват такава цена, след като колите идват от Корея, плащат им се мита, такси и т.н. А един Cee'd е с 10 000 отгоре и идва от Словакия!!! :o...Да влизайки в Cee'd-a усещането е друго, но и 50% от горе на цената на Рио-то..?!?!!?..Въпреки, че колата е хубава мисля, че доста са попестили от материали и качество на изработката.
А сега един съвет към новите собственици:
Когато получите автомобила, огледайте го добре: ненапаснати добре панели, незалепен добре мокет (издути като балони места), масло, течности и всичко електрическо-стъкла,огледала и т.н.

Поздрави

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
« Отговор #13 -: Ноември 20, 2012, 05:33:59 pm »
Много неща липсват, защото са останали за доработка от собственика  :)
Тъпото е, че съм виждал много по-скъпи коли с по-бедно оборудване от Rio например, но там пък се плаща за марката  :)

Това как докарват цените, мога да ти дам пример с това, че повечето европейски автомобилостроители с производство в Европа закъсаха сериозно финансово. Едни са стандартите в Европа, други в Азия. Да не говорим, че един европеец иска да яде мръвки, докато на азиатеца му стига само един ориз и 2ч сън  :)

Plamen Lilov

• Новак
  • *
  • Публикации: 35
« Отговор #14 -: Ноември 20, 2012, 08:52:51 pm »
Много неща липсват, защото са останали за доработка от собственика  :)
Тъпото е, че съм виждал много по-скъпи коли с по-бедно оборудване от Rio например, но там пък се плаща за марката  :)

Това как докарват цените, мога да ти дам пример с това, че повечето европейски автомобилостроители с производство в Европа закъсаха сериозно финансово. Едни са стандартите в Европа, други в Азия. Да не говорим, че един европеец иска да яде мръвки, докато на азиатеца му стига само един ориз и 2ч сън :)
В последното изречение се крие таината на азиатския успех.Европеиците се разглезиха и омързелевиха.:)
Оптима 1,7D 16V CRDi Aut ТХ