Автор Тема: Proceed 1.4 трудно загрява.  (Прочетена 2756 пъти)

iwanst

• Новак
  • *
  • Публикации: 4
Proceed 1.4 трудно загрява.
« -: Декември 07, 2012, 09:06:21 am »
Нормално ли е да загрява до 90 градуса за поне 6-8 километра и да харчи.... антифриз. Чувствам се като ескимос купил си хладилник да се топли. Сутринта беше -1 и направих 10 километра градско докато загрее на 90 градуса. Въпросите са:
1. Пак са ми сложили моркова на снежния човек на грешното място - газовата не е закачена както трябва (монтирана е в КМБ горубляне доколкото разбрах - това всички разговорно му викат заводска)?
2. Къде е млякото? За 4-5 месеца съм долял 300 - 400  грама антифриз. От сервиза казаха да доливам. Добре че антифриза е обикновен син, а не органичен червен та е по евтин. За 10 години сигурно ще трябва да долея 20 литра, ако не се дигне разхода.

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
Re: Proceed 1.4 трудно загрява.
« Отговор #1 -: Декември 07, 2012, 09:46:02 am »
Не е нормално

TATI

• Експерт
  • Публикации: 499
Re: Proceed 1.4 трудно загрява.
« Отговор #2 -: Декември 07, 2012, 03:42:12 pm »
Ако са ти сменяли антифриза в сервиза, 100% имаш въздух в системата. Киата на жената сега е така и парното духа хладен въздух. И започна да загрява по-бавно. Та сега правя някакви опити да я обезвъздуша. Другото, което забелязвам е, че пущината не включва вентилатора. Поръчах капачка на радиатора и термостат за всеки случай, защото имам някакво чувство, че капачката не държи налягане и нищо чудно и термостата да е тръгнал. Тъкмо повод да сменя антифриза с истински такъв. Иначе като си престоял 10-12 часа, отвори капачката на радиатора и долей до горе, както и в разширителното казанче, ако е под минимума. И пипни под водната помпа дали не е мокро. На мен почна да ми губи антифриз след като в сервиза го сменяха през лятото. Вече съм долял около литър. Да не го бяха пипали.
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Seat Ibiza 2007, 1.2, manual