Автор Тема: Покупка на лизинг  (Прочетена 19515 пъти)

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
Re: Покупка на лизинг
« Отговор #15 -: Октомври 31, 2008, 12:31:45 pm »
Здравейте, аз също искам да си взема seed на лизинг, но договора с city leasing не ми харесва. Помогнете ми с информация, моля. Предварително благодаря!
Здравей!
Преди 20-тина дни, след сравняване на 4-5 предложения от различни лизингови компании ( BL лизинг, уникредит, райфайзен, ... ) най изгодна като оскъпяване и първоначални разходи се оказа офертата на Райфайзен лизинг. В крайна сметка обаче ... си я платих кеш колата  :)
Не зная обаче за тези 20-тина дни дали не са променили условията компаниите ( с оглед на "глобалната финансова криза" ), така че най добре звънни на няколко и им поискай да ти пратят оферти.
Успех!
хехе,браво.Кажи сега колкото излезна каското

Mar

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 85
« Отговор #16 -: Октомври 31, 2008, 01:28:32 pm »
хехе,браво.Кажи сега колкото излезна каското
Амииииии ...  4.25% при 5% ако беше на лизинг, което прави 200 и кусур лева  8-) ... което не е в пъти по малко както ти каза  :)
« Последна редакция: Октомври 31, 2008, 01:30:27 pm от Mar »

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #17 -: Октомври 31, 2008, 01:33:35 pm »
ех,защо неказа бре.Можеше да е още надолу

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
  • Публикации: 1870
« Отговор #18 -: Декември 16, 2008, 11:02:39 am »
А защо не с кредит - при направата на малко повече сметки излиза , че е по- добрия вариант. Моята кола я купих с "авто кредит" , но при смяна на лихвите се оказа , че кредита ми е с "фиксирана" (непроменяема) лихва - сега продължавам да си плащам една и съща вноска без промяна на нито едно от условията по договора ми !!! При лизинга - ако (примерно) 2 месеца преди изтичане на лизинга се стигне ( ДА НЕ ДАВА ГОСПОД ) до тотална щета , какво се получава - застрахователя (който и да е той ) изплаща на собственика ( ЛИЗИНГОДАТЕЛЯ ) размера на тоталната щета , а собственика ( ЛИЗИНГОДАТЕЛЯ ) може да изплати на ПОЛЗВАТЕЛЯ колкото пари си поиска ( примерно 22,3% от стойността на колата). ПОЛЗВАТЕЛЯТ в този случай даже не може да има претенции към застрахователя , защото има договор между две страни - застраховател и собственик (лизингодател) , а ползвателя в случая не е страна по договора...

Embezzler

• Почетен член
  • Експерт
  • Публикации: 510
  • Honda CR-V 1.6 i-DTEC AWD
« Отговор #19 -: Декември 16, 2008, 11:25:10 am »
Доста добра теза. Колегата lusi още не се е похвалил как си е организирал финансирането. Аз също избрах кредит. Моят е потребителски, но имам доста добри условия, като лихвата е дори по ниска от тази на доста лизингодатели.

Pro style

• VAG група
  • Експерт
  • *
  • Публикации: 574
  • Kia Pro_Ceed 1.6 CVVT EX
« Отговор #20 -: Декември 16, 2008, 09:33:35 pm »
Нека да внеса малко яснота по отношение на финансирането на нов автомобил, все пак такава ми е работата, от доста време все в банки работя, пък и аз доста смятах и калкулирах, не само лихвите/таксите, но и други предимства и недостатъци, преди да си купя моята кола. По отношение на покупката на лизинг най-добрия вариант за избор на лиизингова компания, е Райфайзен Ауто лизинг или Интерлийз. Недостатък на Интерлийз е по-краткия срок за изплащане (48 мес.), спрямо този на РЛБГ (60 мес.).
Оптималния вариант иеколата да бъде платена в брой, т.е.да бъде закупена чрез потребителски кредит, отпадат много главоболия като избор на застраховател, евентуални проблеми с автомобила в последствие, което налага непрекъснато да бъде уведомяван и лизингодателя като реален собственик на автомобила и т.н. Покупката чрез кредит е и по-добър вариант, тъй като таксите/разноските по кредита са по ниски, а и има възможност за по-лесно рефинасиране на финансовото задължение. Освен това там има възможност и за по-дълъг срок на изплащане на инвестицията - 7 год., дори 10 год. Това е изключително важно, особенно в ситуация, като сегашната когато финансовата криза ускъпи всяко финансиране - лизинг, кредит, факторинг. Поскъпване има както при кредтите, така и при лизинга, защота крайната цена е сбор от "стойността на финансовия ресурс" на съответната банка плюс надбавка. При кредит със фиксирана лихва, т.е.анюитетни вноски лихвата също поскъпва, това че някой плаща всеки месец по 500лв. например, не означава, че Банката не му е увеличила лихвата.

tosco

• Spammer
  • Публикации: 966
« Отговор #21 -: Декември 16, 2008, 10:45:35 pm »
Само преди седмица си взех файтончето точно през Интерлийз.
За 60м, като сам си избрах застрахователя-в случая ДЗИ.
Може и да се е получило съвпадение, но аз си поисках Дзи и нямаше проблем.
На първо четене условията ми се видяха напълно поносими.

dani

• Administrator
  • Експерт
  • Публикации: 675
  • i30 rider
« Отговор #22 -: Май 12, 2009, 10:06:47 am »
Цитат
Лихвите както по потребителските, така и по корпоративните заеми в еврозоната намаляват силно през март, според публикуван в понеделник доклад на Европейската централна банка.
Средната лихва по-бизнес оувъдрафта, основен източник на финансиране за компаниите намалява с до 5.12 на сто, спрямо 5.40 на сто през февруари.

За март средните нива на лихвите по едногодишните корпоративни кредити намаляват до  4.03 на сто, спрямо 4.32 на сто през февруари, като тук се включват заеми на стойност до 1 млн. евро.

При кредитите с по-голям размер средната лихва пада до 2.83% спрямо 3.1% за февруари.

Средната цена за новите ипотеки с променлива лихва, каквито са около 40% от всички заеми обезпечени с жилище, намалява до 3.66 на сто, спрямо 3.97 на сто. Лихвите по ипотеките с 10-годишен падеж, с фиксирана ставка намаляват до средно  4.74 на сто, до 4.89% през февруари.
А къде сме ние  rofl
Love is suicide!

mu-shu

• Новак
  • *
  • Публикации: 14
« Отговор #23 -: Май 13, 2009, 09:41:50 pm »
Здравейте, в петък ще взимам моето вагонче с безлихвения лизинг, който Киа са пуснали през БЛ-лизинг. Интересува ме, правят ли проблем при излизане в чужбина с автомобила, тъй като в договора пише, че трябва да ги питам..?
Благодаря и поздрави :)
The purpose of life is to live a life of purpose.

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #24 -: Май 13, 2009, 09:59:13 pm »
Ами не би трябвало да има проблем,ама все пак си ги питай преди да вземеш колата.И нека си го напишат в договора,за да си го имаш черно на бяло music

smirn0ff

• Master of KIA
  • Публикации: 1731
  • Шеф диригент
    • Inspire Communications LTD
« Отговор #25 -: Май 14, 2009, 12:04:59 am »
аз съм с БЛ.Лизинг...
трябва поне 3 месеца да си плащал/а (или "на куп" да платиш) за да ти дадат пълномощното

иначе по границите никуде не го гледат това пълномощно  crazy

ПП аз "на куп" си платих няколко вноски за да ми дадат пълномощното и зелената карта, която е най-важна  bye
« Последна редакция: Май 14, 2009, 12:07:19 am от smirn0ff »
Hyundai Genesis 2015 3.8 V6 AWD
KIA VENGA 1.6 CVVL EX 4AT
[ex]KIA CEED 1.0 T-GDI GT LINE
KIA VENGA FL 1.6 CVVL EX 6AT
[ex]KIA OPTIMA 2.0 CVVL EX 6АТ
[ex]KIA CEED 1.6 CRDI LX 5MT

Пешо

• Administrator
  • Spammer
  • Публикации: 965
« Отговор #26 -: Май 14, 2009, 09:38:05 am »
Аз също бях към тях.

Не са ми правили проблем за излизане в чужбина.

Stefan

• Новак
  • *
  • Публикации: 41
« Отговор #27 -: Май 08, 2012, 03:14:00 pm »
Здравейте реших да продължа обсъждането тук от колкото да отворя нова тема...

Имам Ceed-а с лизинг, който в близко бъдеще изтича  ;D
Интересно ми е какво мислите за продължаване на обслужването в оторизиран сервиз на КИА, единствено заради гаранция...или..варианта с майстор.
Във втория вариант цената на обслужване мисля че драстично ще падне, което е много изкушаващо :-) Но пък се появява въпроса има ли добри майстори.

Интересно ми е и хора които са ползвали Б.Л.Лизинг дали са имали някакви проблеми при приключване на изплащането. Доста ме притеснява една точица "...заявяване на желание за придобиване на автомобила..."  за която има около 3 дена срок на подаване  :o

Ще се радвам да споделите мнения. Предполагам че на доста хора, които са с 5 годишен лизинг им минават подобни мисли  :o
Hyundai i40

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
  • Публикации: 1870
« Отговор #28 -: Май 08, 2012, 03:45:28 pm »
Колега ,
тук си "зачекнал" не една , ами цееели две теми...  ;D
Гаранцията , както предполагам знаеш , си продължава и след лизинг/кредита...
От една страна се оказва , че колите се оказаха много по-здрави от общите очаквания в началото (нов модееел , разни корейски "боклуци" и т.н. глупости) и за сега поне гаранцията излиза повече "набутване" в КМБ , отколкото да се възползваме от нея (ДАНО да не се налага да я ползваме , де).
От друга страна - "трай бабо да не те среща мечка" , че пък тогава става големия секс.....
Относно втората част на въпроса ти - е , точно за тези писаници в края на лизинговите договори аз лично предпочетох кредит-а , вместо лизинг-а...
Ако само тези три дни са ти проблем - не е страшно - може и по-рано да се обадиш , има известяване по мобилен телефон , интернет и др.