Автор Тема: Kia ceed sw  (Прочетена 7289 пъти)

ynemsky

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
Kia ceed sw
« -: Април 10, 2013, 07:30:53 pm »
Здравейте,

отдавна искам да се сдобия а Kia ceed sw, и в момента проучвам пазара...., може ли да ме посъветвате с какъв двигател да си закупя, и какви са отзивите за комбитата.

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
  • Публикации: 1870
Re: Kia ceed sw
« Отговор #1 -: Април 10, 2013, 07:58:38 pm »
Добре дошъл във форума , колега !
Поздравявам те за перфектния избор !!!
Ако аз трябваше да избирам , вместо теб , бих се насочил към 1,6/115 crdi (дизел) или 1,6 бензин. Лично аз карам дизеловия двигател (невероятен е) , но си направи сметка какъв пробег на година ще правиш. Ако е над 12-13 000 на година - дизела , ако е по-малко - бензина.
Поздрави и успех в избора !

ndg

• Разбирач ;)
  • Публикации: 221
« Отговор #2 -: Април 10, 2013, 08:47:14 pm »
Ако става въпрос за нова - трябва да се прави сметката с пробега, но ако е за употребявана - мисля че няма да е значима разликата бензин-дизел.

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #3 -: Април 10, 2013, 08:53:41 pm »
Хора,стига с тея пробези.
Аз моята още я държа на малко над 55 000 км crazy
Хич не ми пречи,не ми тежи.Даже напротив.

Колега,силно се съмнявам да намериш по-хубав вагон от нов.Казвам го само,защото вагоните рядко се продават ползвани.Те си се ползват за всичко ;D Не е като хечбек-а rofl
Най-ефтино ще ти е на газ.Най-добре ще ти е на нафта music

kirilrz

• Разбирач ;)
  • Публикации: 214
  • още има да се учи
« Отговор #4 -: Април 12, 2013, 09:10:41 am »
ами ти си прецени колега какво да избереш дизел или бензин но доколкото знам дизела  е по издържлив по отношение на амортизиране поне така съм чел по статиите в нета.Беше нещо от сорта:Дизела стига мощноста на по-ниски обороти т.е двигателя се натоварва по-малко и оттам идва икономията на гориво  при него.примерно дизела стига максималната мощност при 2000 оборота а бензина при 300 оборота.И както казват колегите вземи си с 115 кончета че да и се кефиш на пътя колко е динамична.ако я вземаш нова дизела е по-скъп винаги с 2000 и отгоре лева и както казва Жорето ако минаваш над 12000-13000 км на година си заслужава или ако я караш дълго време за да избиеш парите в разликата.Комбито е удобно за събиране на детска количка и остава място и за багаж но пък е по-дълга с 15-16 см и някой път не мога да я намърдам в по-тясно пространство  или ако може става със зор и доста маневрички.така че си прецени какво те устройва-хечбек с по-малък багажник но да се навираш навсякъде или комби което да го ползваш за повече багаж като мъкнене на буркани от село crazy  със щайгите и товарене и не ти е проблем паркирането в твоя град-лесно се намира място или си имаш гараж
да имаш девствена жена и девствена кола е най хубавото нещо на света :-)