Автор Тема: жълта лампа с рисунка двигател  (Прочетена 6173 пъти)

cvetan17

• Новак
  • *
  • Публикации: 4
жълта лампа с рисунка двигател
« -: Февруари 18, 2014, 07:14:03 pm »
нов съм и ако някой може да каже защо пресветва лампата с рисунката на двигател ще съм му много благодарен
това се получава само на 5 скорост като дам газ до дупка
това е карнивал 2,9 crdi

rockton

• Разбирач ;)
  • Публикации: 123
Re: жълта лампа с рисунка двигател
« Отговор #1 -: Февруари 20, 2014, 08:26:49 am »
-Вероятности много, трябва да се диагностицира тоест да се върже на комп със подходяща за Киа диагностика и да се види какво се случва по време на ход в този оборотен режим, както си го описал. Не само да се четат грешки-папагалската crazy
Възможно е да пада налягането в рейла или още 20 причини........
Двигателя на автомобила се управлява от сложна електронна система и там с гадаене проблемите не се откриват!
"четенето на грешки" - не е диагностика , "изтриването на грешки" - не е ремонт!  0896 633459 /autoelectronic/

smirn0ff

• Master of KIA
  • Публикации: 1731
  • Шеф диригент
    • Inspire Communications LTD
« Отговор #2 -: Февруари 20, 2014, 10:11:40 am »
Колега, въпросната лампа означава check engine. или с по-прости думи означава че трябва да закачиш колата диагностичната програма и да се прочете какво се случва c двигателя
Hyundai Genesis 2015 3.8 V6 AWD
KIA VENGA 1.6 CVVL EX 4AT
[ex]KIA CEED 1.0 T-GDI GT LINE
KIA VENGA FL 1.6 CVVL EX 6AT
[ex]KIA OPTIMA 2.0 CVVL EX 6АТ
[ex]KIA CEED 1.6 CRDI LX 5MT

kridiel

• Новак
  • *
  • Публикации: 15
« Отговор #3 -: Май 12, 2014, 06:57:51 pm »
Здравейте колеги,имал съм такъв проблем,при мен се оказаха дюзите. Ремонтът им е 1200 лв. Възможно е също да е зацапан датчика,който контролира налягането в рейла,почиства се и колата тръгва.

cvetan17

• Новак
  • *
  • Публикации: 4
« Отговор #4 -: Май 26, 2014, 08:05:51 pm »
Значи тази грозна лампа излезе че светва заради ЕВТИН И ИЗМИСЛЕН ВЪЗДУШЕН ФИЛТЪР
казаха ми да я пробвам без него и нямаше проблем и сега с по - истински е добре
тъкмо се бях притеснил за че ще ме изкара от пари yahoo

zazduvka

• Разбирач ;)
  • Публикации: 268
  • KIA Picanto 1000 cm3
« Отговор #5 -: Ноември 21, 2014, 11:20:48 am »
А ефтиния и измислен филтър от къде го купи, че да не взимаме от там  crazy

Патилан

• Новак
  • *
  • Публикации: 9
  • KIA- Carnival 2009 г. 2,9 CDI
« Отговор #6 -: Януари 05, 2015, 10:57:08 pm »
Имам псилютно същия проблем. Свикнах му, та не е вече проблем. Още докато беше гаранционна колата, ходих на компютри, диагностики и прочее, та накрая ми смениха някакъв датчик. Колата продължава и днес да си го прави тоя номер. Ако съм на темпомат, на пЕта, със 130, в лявата лента на магистралата и леееееека- полека изпреварвам три сръбски прицепа, навряни един в друг (турските никога не го правят), а зад мен напира някой, сритвам рязко десния педал, за да направя място на бързака и проклетията светва. Случва ми се само на темпомат. Пробвал съм да я светна тая лампа при какви ли не други условия- не става. Вероятно, при темпомат компютърът привежда работата на двигателя в някакъв монотонен, полуспящ режим с цел икономия на гориво и резките команди го карат да си удря челото в чина.  Спирам, изключвам мотора, ВАДЯ КЛЮЧА, чакам 15 секунди, паля, тръгвам и сичко ми е наред. Да не говорим, че съм карал и 500 км. със светнал Check Engine, разлика в поведението на колата не съм забелязал.
Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.