Автор Тема: Проблем при превключване на скоростите ...  (Прочетена 3719 пъти)

dinich

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
Здравейте колеги от скоро станах собственик на Kia Sportage (K00) 2.0 TD 4WD - 83 коня дизел  2001 година . След като я закупих в гаража ми на канала забелязах че предния мост е правен и е уплътнен с силикон от този белия . Проблема е че при превключване на скоростите се чува един удар се едно се удрят два железни пръта един в друг . Искам да кажа че този удар се чува когато превключвам и не съм отнел газта докрай , ако отнема газта натисна съединителя и после превключа този удар го няма . Нямам си и на идея от какво може да се получава . Преди два дни съм сменил маслото на двигателя с Кастрол Магнетик специално за дизелови двигатели , заедно с него смених и двата маслени и горивния филтър . При смяната накарах майстора да прегледа диференциалите и скоростната кутия . Имаше масло в всеки един отсег .

dinich

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
Re: Проблем при превключване на скоростите ...
« Отговор #1 -: Април 13, 2015, 07:53:04 pm »
Проблема се оказа в задния диференциал , сега само трябва някой да каже как се изваждат полуоските . Има ли някой друг в този форум защото започвам да мисля че съм само аз ....... Дано има все някой който да сподели как ?

николай82

• Новак
  • *
  • Публикации: 19
« Отговор #2 -: Октомври 28, 2015, 05:06:13 pm »
Колега какво стана с деференциала,обясни за проблема!

TATI

• Експерт
  • Публикации: 499
« Отговор #3 -: Октомври 29, 2015, 06:52:57 pm »
Проблема се оказа в задния диференциал , сега само трябва някой да каже как се изваждат полуоските . Има ли някой друг в този форум защото започвам да мисля че съм само аз ....... Дано има все някой който да сподели как ?

Сваляш гумите, развиваш 4 болта или гайки, каквото там има и полуоските излизат. Преди всичко, автомобилът да е е добре обезопасен, за да няма наранени!
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Seat Ibiza 2007, 1.2, manual