Автор Тема: Моля помогнете  (Прочетена 3140 пъти)

fir3st0rm

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
Моля помогнете
« -: Май 11, 2015, 02:49:24 pm »
Здравейте ! срина ми се долната помпа на съединителя на SPORTAGE 1998 (128коня). Колата преседя 2 дена и поизтече спирачна течност . Сега давам на контакт .... светва , но не иска да завърти. Възможно ли е да има някакъв датчик за спирачната течност или от това ,че нямам съединител да не иска да завърти и запали ? След като сменя помпата да ли ще се оправи или някакъв друг проблем ще е ?

fir3st0rm

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
Re: Моля помогнете
« Отговор #1 -: Май 11, 2015, 08:08:35 pm »
Явно никой няма да отговори....все пак ще внеса пояснение за тези,които ги интересува : спирачната течност е изтекла и няма спирачки,съединителя се е сринал и вследствие се задейства защита която не позволява стартиране на двигатела. Така казаха от севиза....оаксиален лагер или счупен диск

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
Re: Моля помогнете
« Отговор #2 -: Май 12, 2015, 09:10:05 am »
...срина ми се долната помпа на съединителя на SPORTAGE 1998 (128коня)...
Какво значи "срина"? Паднала е под колата ли?

...Колата преседя 2 дена и поизтече спирачна течност...
Обикновенно ако имаш общ казан за хидравлична течност за спирачки и съединител вътре имат преграда, така че ако има теч при едното (примерно съединител), да има течност за другото (примерно спирачките). Какво последно е текло и от къде?

Сега давам на контакт .... светва
Какво светва?

Възможно ли е да има някакъв датчик за спирачната течност или от това ,че нямам съединител да не иска да завърти и запали ?
Повечето коли имат датчик за нивото на хидравлична течност в казана за спирачките (и съеднителя). Не съм чувал обаче при ниско ниво да ти прекъсва стартера.
На моя спортидж си има датчик за натиснат педал на съединителя (вътре в купето) и ако не е натиснат (съединителя) - стартер няма.

След като сменя помпата да ли ще се оправи или някакъв друг проблем ще е ?
Не знам.

спирачната течност е изтекла и няма спирачки,съединителя се е сринал
От къде е текло последно, от спирачен силиндър или от цилиндъра на съединителя?

вследствие се задейства защита която не позволява стартиране на двигатела.
Това е много съмнително.

Така казаха от севиза....оаксиален лагер или счупен диск
И това е много съмнително.