Автор Тема: Sportige CRDI проблем-неравномерна работа на двигателя???  (Прочетена 4704 пъти)

Боби Богданов

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
  • Sportige
Здравейте колеги,
 Собственик съм на Sportige 2006 CRDI/140ps от няколко дена и естествено имам проблем, странен за мен от опита ми с мпс-та и необясним.На празен ход /800-850 оборота/ има невероятно клатене-като нискочестотен резонанс от няколко херца, който кара цялото купе на колата да се усуква все едно си на лодка в бурно море.При подаване на газ и вдигане на оборотите >1000 всичко се успокоява и изглежда наред.Колата все още не е регистрирана, внос от италия и е карана до последно там.Ефекта няма отношение към съединителя и не се повлиява по никакъв начин било натиснат или изключена от скорост-т.е. не е по предавателният механизъм.Странното е че дори когато изпадне в този резонанс звука от двигателя е равномерен и оборотите не играят,скоростите си влизат перфектно, съединителя си е мек и си отделя на място, няма никакво припушване или неравномерна работа при форсиране на мотора,не се чуват никакви странни звуци, двигателя си пали перфетно.....изобщо всичко като познати за мен признаци са в норма.Страх ме е да карам по този начин, за да няма фатален край.Моля да ми дадете насоки от личният си опит с тази марка и евентуално към кого да се обърна за по-компетентна помощ?От София съм, не съм фен на фирмените сервизи, работя в такъв ,но се занимавам с битова електроника-свикнал съм да търся логиката на дефектите и да си ги обяснявам, не смятам сам да правя ремонта-препоръчайте ми правилен и компетентен човек да ми реши проблема ако може?Благодаря предварително и успешен ден на всички  ;D
Sportige crdi 2.0/140ps

smirn0ff

• Master of KIA
  • Публикации: 1731
  • Шеф диригент
    • Inspire Communications LTD
пиши на колегата rockton
от София е и ще ти помогне
Hyundai Genesis 2015 3.8 V6 AWD
KIA VENGA 1.6 CVVL EX 4AT
[ex]KIA CEED 1.0 T-GDI GT LINE
KIA VENGA FL 1.6 CVVL EX 6AT
[ex]KIA OPTIMA 2.0 CVVL EX 6АТ
[ex]KIA CEED 1.6 CRDI LX 5MT

zazduvka

• Разбирач ;)
  • Публикации: 268
  • KIA Picanto 1000 cm3
От разясненията по всичко личи, че си на "Ти" с техниката и всичко изглежда алогично. Карам друг модел от тази марка за който по всички форуми в следствие на тест драйв от специалисти пише, че е "фабричен дефект" вибрациите при движение на ниски обороти. Подложим съм гумички,дунапренчета, парцалчета....на всички тракащи дразнители, но вибрациите в купето няма как да се избегнат. Да не си е по дефолт проблема на този модел с този двигател и просто да го приемеш за нормална даденост.....лично мнение де и съжалявам ,че ти оспамих поста.

Боби Богданов

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
  • Sportige
Невъзможно е да е нормално, като работи на обороти може да се хване морска болест до такава степен се клати цялото купе yahoo
Sportige crdi 2.0/140ps

WOLF

• Разбирач ;)
  • Публикации: 100
Колега, това е признак за пикаеща дюза. Направи компютърна диагностика и там ще стане ясно коя е или кои са. Успех.
2007 KIA SORENTO, 205hp.

mmtrance

• Разбирач ;)
  • Публикации: 132
  • KIA sportage 2.0 CRDI
Re: Sportige CRDI проблем-неравномерна работа на двигателя???
« Отговор #5 -: Септември 29, 2015, 09:33:18 pm »
 Освен некоректно работеща дюза или разпръсквач може да се получи и от заминал тампон на мотора. Това клатене го има и на загрял мотор ли? И въобще влияе ли се клатенето от температурата на двигателя
diesel power.... feel it!