Автор Тема: kia rio 2000-2005г.комби-1.3i(82 к.с)проблем със задната чистачка  (Прочетена 2308 пъти)

ivopat74

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
не е чак болка за умирне,но ако може някой да помогне ще му бъда благодарен.При мене проблема е следния-не работи задната чистачка и от моя страна последваха следните действия 1-проверих предпазителя в купето (здрав е)и замерих има ли напрежение на клемите на предпазителя(има 12.5 v.). 2-свалих кората на задната врата за да достигна до моторчето и замерих на буксите на изхода непосредствено преди моторчето за напрежение-(липсва такова).3-за всеки случай директно от акомулатор подадох напрежение на буксата на самото моторче -(работи нормално).Остава да проверя самия бутон за задната чистачка на таблото(ако някой колега   знае как се сваля да пише защото не ми е ясно как  става това),и най- важния ми въпрос-ИМА ЛИ РЕЛЕ ЗА  ЗАДНАТА ЧИСТАЧКА,и ако има къде се намира и кой номер е(ако има такъв),и още нещо-прехода на кабелите от купето към задната врата във маншона изглеждат здрави(гумения маншон не е повреден),за друго не се сещам,ако има някой колега с идея къде може да е повредата да пише ще съм много благодарен,и последно  да добавя(не  знам дали е важно)пръскалото за измиване на задното стъкло работи

« Последна редакция: Март 13, 2018, 09:44:05 pm от ivopat74 »

romanpm

• Разбирач ;)
  • Публикации: 136
  • седем фута вода под кила и попътен вятър
Обърни внимание на бутона  , би трябвало да има реле ! Възможно е лош контакт , пръскалото няма общо  :(