Автор Тема: Проблем с хидравлика на Киа Черато 1.5 дизел  (Прочетена 20979 пъти)

Симеон

  • Новак
  • *
  • Публикации: 4
Здравейте,
Някой имал ли е до момента проблем с хидравликата на Киа Черато дизел? В какво се е изразявал проблема и как е решен, части, цени за ремонт?
Колата ми е 2006 г. 1.5 дизел 102 к.с.и  е моя от нова. До скоро бях изключително доволен. Но, стана на 175 хил. км и полека-лека много неща започнаха да ме предават. От 2 дена се появи лек бръмчащо-свирещ зук при напълно навит волан при движение назад. Днес вече звукът е доста силен при напълно навит волан, а вече го има макар и слабо при изправен волан. Предполагам, че проблемът е в хидравликата, защото звукът се променя при въртене на волана. Най-силен и притеснителен е при напълно навит волан. Хидравлично масло има в съда за масло. След 2 дена ще мога да я заведа в сервиз и да видим какво ще излезе.

Симеон

  • Новак
  • *
  • Публикации: 4
Re: Проблем с хидравлика на Киа Черато 1.5 дизел
« Отговор #1 -: Март 25, 2019, 01:40:35 am »
Ходих в сервиз и проблемът се оказа старото хидравлично масло - за 13 години и 175 хил. км. беше станало на боза, каша, шлака. Източиха го, изпомпиха го, уж почистиха системата, наляха ново масло и ... проблемът със свирещия звук остана, макар и по-слабо. Взеха ми 45 лв. - 25 за труд и 20 за новото масло. Следваща стъпка, ако искаш смяна на помпа - за около 5-600 лв. Няма да го правя, предвид че няма течове и хидравликата работи. Ще следя маслото. Извод: най-малко на 10 г., че и по-рано сменяйте изцяло хидравличното масло. Надявам се да съм бил полезен. Ще свиквам да карам с това леко свирене, особено при форсиране на място и много силно при пълен ляв или десен.