FACEBOOK СТРАНИЦАТА НИ
Грешката я изтрихме, когато я установихме. После загасих колата и опитах пак. Отново всичко същото и грешката отново се появява.Видях мнение, че можело да има ефект да откача акумулатора за ден и да опитам - пробвах ефект няма.Прегледах бушоните в общи линии всичките - няма изгорели.Иначе лампата за водата във филтъра си светна на контакт и след няколко секунди си угасва, както винаги.Нямам с какво да замеря акумулатора, а уикенда нямам и голям избор. Ако намеря някой познат с уред и желание ще замерим и ще споделя.В понеделник ще карам да сменят филтъра и дано се оправи, но просто не ми се връзва как всичко изброено се получава от този филтър.И изтръпвам при идеята да сменям едно по едно наред неща, които може и да са си в изправност.
Здравейте,намерих уред и замерих акумулатора.Пиша по-подробно, защото съм лаик и може да съм объркал нещо.Включих уреда на 20V, изачаках с включени фарове на колата 3-4 минути и угасих. На угасена кола акумулатора показва 19.98. На запалена 18.85, а като включа и фаровете слиза на 18.62. Друго ел. не мога да пусна и да искам.Но мисля това потвърждава, че алтернатора не работи, защото по прочетеното след запалване би трябвало да се качи на 14-14,5. Като под 13.5 доколкото разбрах е под допустимото и значи нещо ако не заминало е тръгнало да заминава.Благодаря много на колегата, защото абсолютно бях клъвнал на грешката с горивния филтър и въобще нямах намерение да меря ток.На 2 на 3 погледнах в интернет и ми излязоха цени окло 300-400 лв. които предполагам са от по-евтините алтернатори. Има ли марки. модели или параметри които са по-желателни?И алтернатор ремонтира ли се? И ако да има ли смисъл или просто ще си отложа смяната с някой месец или година примерно?Благодаря много отново за отделеното време и внимание!