Автор Тема: Повреден дисплей на километража  (Прочетена 4734 пъти)

DPM

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
Повреден дисплей на километража
« -: Септември 08, 2023, 10:44:29 pm »
Здравейте, колеги,

Колата е Kia Cee'd SW от 2008 г. - 1.6 бензин 122 к.с.

Дисплеят на километража изгуби частично образ след като натиснах бутона за засичане на изминато разстояние. Колата е на газ и при всяко зареждане занулявам отсечката, за да следя пробега. Първоначално изчезнаха всички цифри от километража, после започнаха да се появяват цели цифри или части от тях, но така и не излиза пълният образ. Изглежда дисплеят работи, но има проблем с връзката му към таблото и губи контакт някъде. В сервиза до нас погледнаха и казаха, че не може да се оправи само дисплеят и трябва да се сменя цялото табло... При положение че всичко друго по таблото си работи, ми се иска да събера повече информация дали има и други варианти, преди да взема от някоя морга табло, по което кой знае какви други проблеми може да има.

В нета има информация за подобна повреда при други марки и дори клипчета, в които отварят таблото и презапояват връзките на дисплея към него. Въпросът ми е някой сблъсквал ли се е с подобен проблем на KIA Cee'd и как се отстранява? Ако има някакво алтернативно решение, ще се радвам ако споделите.

Ако имате информация за добър електросервиз в Пловдив, където могат да решат такъв проблем, също ще съм благодарен.