Добре Дошли във Форума
Някой може ли да ми каже колко литра може да събере резервоара на КИА Сийд. Знам че по книжка е 53 литра, но ако се напълни до ръба колко може да събере? Питам защото май предния път ми напълниха повече от страндартното като им казах "до горе".Също така ми е интересно, че в града при ниска скорост (около 10-20км в час) компютъра за моментен разход не отчита нищо - в тези моменти какъв разход смята за изчисление на средния разход?И последно, при среден разход по компютър 10,5/100, при да кажем резервоар 55 литра и изминати до момента близо 100км, на компютъра ми показава, че имам гориво за още 650км. Много ми е интересно каква математика използват тези корейци Когато светне лапмата за гориво, горе-долу колко литра трябва да има останали в резервоара?
макс 65-66 литра нафта
Сега не мога да разбера дали да търся проблем в колата или не - защото разлика 1,5-2 литра на 100км според мен е доста колкото и да е различен стила на каране (не говорим за състезателно каране) може ли примерно разликата да идва от филтъра за твърди частици? Доколкото знам има Сийдове с и без филтър, може ли той да вдига разхода?