Автор Тема: Моля за помощ  (Прочетена 73 пъти)

daniela

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
Моля за помощ
« -: Август 10, 2026, 01:05:11 pm »
Здравейте, нова съм във форума,моля за помощ,закупих Киа спортидж 2014 г., 1.7 дизел, 116к.с.,закарах я да я обслужат в сервиз,но не на Киа понеже в града няма, светеше и чека,когато отидох да я взема от сервиза майстора ми каза,че е сменил масло,филтри,2 ролки и пистов ремък,на диагностика е показала проблем с мап сензор,изчистил е грешката,каза че веригата не е гледал,защото ако била за смяна то се разбирало понеже щяла да трака, първото впечатление,което ми направи след обслужването е,че двигатела стана по-шумен и така до преди 2 дни,сутринта я паля и се чу едно претракване за около 5-10 секунди,междувременно чека пак си беше светнал,вчера пак по същия начин претрака и я закарах отново на майстор,отново показа мап сензор и днес го смениха,чека изгасна,но сега двигателя е загрял и няма как да разбера при студен старт дали ще трака отново, разхода на гориво също се повиши осезаемо,възможно ли е това тракане да е било от тоя сензор или може да е от верига или нещо друго, някой сблъсквал ли се е с такава ситуация, благодаря ви предварително и безаварийно шофиране на всички

Бат Герги

• Експерт
  • Публикации: 372
  • Kia ceed jd 1.6 crdi
Re: Моля за помощ
« Отговор #1 -: Август 10, 2026, 06:09:18 pm »
Най вероятно е верига но  това с map сензора също е притеснително и ми се струва че пак ще има проблем и след смяната на датчика  но дано не съм прав.Поне ако пак запише грешки след диагностика поне си ги запишете така по може нещо да ви отговорим или да ви насочим .
« Последна редакция: Август 10, 2026, 06:11:07 pm от Бат Герги »

daniela

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
Re: Моля за помощ
« Отговор #2 -: Днес в 12:29:59 am »
Благодаря много,ако светне пак ще запиша грешката,тая вечер към 22 часа като я запалих беше минало много време от последното палене и отново претрака,а към 23 и половина при палене не тракаше