Автор Тема: Замазано предно стъкло вследствие на използване на кърпички против изпотяване  (Прочетена 1773 пъти)

Betrayer

• Новак
  • *
  • Публикации: 9
Здравейте. Някой срещал ли е този проблем в следствие на ползване на мокри кърпички (от Джъмбо) против запотяване. Бърсах прозореца 3 пъти с какво ли не: препарат за стъкла, спирт, някаква домашна самоделка с оцет. Челния прозорец дава вид че е що годо почистен до следващото влажно време, когато пак седи мазен и гнусен. Да подчертая че колата е в перфектно здраве и съм убеден че е от гнусните кърпи - най-вероятно съдържащи глицерин. Чудя се вече дали да не прибегна до кореселин. Та въпроса ми е някой сблъсквал ли се е с подобна гад и знае ли как да се почисти?

Telefunken

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 53
Аз съм се сблъсквал с такъв проблем, ходенето по мъките беше около 2 месеца. Причината беше мръсна със силикон гюдерия на една автомивка, оперирана от говеда. Помогна ми почистване с коресилин и в последствие с CIF. От коресилина трябва да се пазят всички уплътнения, а почистването с CIF да се извършва с микрофибър или кухненска хартия, за да не се надраска стъклото. Работата е бавна и гадна.
Успех!