Автор Тема: Проблем с kia sorento 2.5 CRDI 2003  (Прочетена 10693 пъти)

Spike

• Новак
  • *
  • Публикации: 18
Проблем с kia sorento 2.5 CRDI 2003
« -: Януари 10, 2023, 01:55:31 pm »
Здравейте,
търсих тема със сходен проблем но неможах да намеря.
Проблема е следния:
Когато подавам газ бавно няма нищо, но натисна ли да ускори, почва едно чаткане и колата придърпва като да ускорява. Нощем забелязах на фаровете на колите зад мен че припушва бял дим когато чатка! Всички казват раздатка но шума се чува отпред в средата... Аз се замислям за преден диф или кардан но това ускорение и припушването са ми странни! Ако някой има идея моля да сподели

332

• Новак
  • *
  • Публикации: 23
Re: Проблем с kia sorento 2.5 CRDI 2003
« Отговор #1 -: Януари 11, 2023, 12:55:49 pm »
При мен имаше подобен проблем. То какви ли проблеми не ми се явиха. Пушеше здраво смес от бял и черен пушек. Майсторите веднага установиха поне пет проблема и бяха готови да разкостят мотора. Един стар майстор дето отдавна не работи ме посъветва да сипвам двутактово масло в резервоара. По 10 милилитра на литър като преди това го разбивам в 500-1000 милилитра бензин. Каза, че нещо е "заседнало" и вкарва много нафта и не когато трябва, тя не изгаря и пуши бяло. След един резервоар този проблем изчезна ама и аз сипвах малко повече масълце. Изчезна и изпушването при студен старт. Намаля ми големият разход. Мотора работи по-приятно.
Ама другите проблеми извън мотора си ги имам. Писал съм за тях. Тая пуста врата няма да се отвори, скоростомера ми е умрял, откраднаха ми фарчетата на бронята, висях на камерата как ги крадат с по един ритник влизат навътре като им се чупят закрепващите ушенца, после отдолу ги вадят. И още дребни неща.

Spike

• Новак
  • *
  • Публикации: 18
« Отговор #2 -: Януари 12, 2023, 12:49:32 am »
Това с двутактовото масло и аз си го правя. Няма нужда от добавки с масълцето! За моят проблем, звучи като на прескачане на верига или нещо като на счупено каре е звука... Но не е карета сменени са, постоянно се чува като ускорява някъде от 1500-2500 оборота на натиснат педал! Май ще гледам някоя от веригите на двигателя да не е! Иначе че-Кията я карам 8-ма година и не ми е правила сакътлъци освен една дюза! Мачкам я и в горите, в кал, пясък и къде ли не. Доволно е!

332

• Новак
  • *
  • Публикации: 23
« Отговор #3 -: Януари 12, 2023, 08:05:52 am »
При мен явно друго е било, чаткаше само при по-рязко настъпване на газта, пушеше смес бяло и черно, и трудно ускоряваше.
Дано си намериш читав майстор, че тия при мен казват: Почваме да сменяме!