FACEBOOK СТРАНИЦАТА НИ
Привет колега,Аз карам 2.2 дизел но от третото поколение(2017). Разход градско м/у 10 и 12. Извънградско 6-7, магистрала 8-8,5. Стоп-старт ми е като безусловен рефлекс и го гася веднага щом запаля двигателя Тук трябва да уточня, че моята е с хидротрансформатор скоростна кутия, а новата е с двоен съединител. Предполагам, ще падне малко разходът от това, но не бих очаквал да е нещо повече от 5-10%.Автомобилът е комфортен, двигателят е адекватен за купето(поне за моите представи).Ако нещо по-конкретно те интересува, пиши
Цитат на: vess в Септември 03, 2025, 09:41:08 amПривет колега,Аз карам 2.2 дизел но от третото поколение(2017). Разход градско м/у 10 и 12. Извънградско 6-7, магистрала 8-8,5. Стоп-старт ми е като безусловен рефлекс и го гася веднага щом запаля двигателя Тук трябва да уточня, че моята е с хидротрансформатор скоростна кутия, а новата е с двоен съединител. Предполагам, ще падне малко разходът от това, но не бих очаквал да е нещо повече от 5-10%.Автомобилът е комфортен, двигателят е адекватен за купето(поне за моите представи).Ако нещо по-конкретно те интересува, пиши Новите двигатели нямат нищо общо с вашия. Особено хибридните
И аз много заглеждам този автомобил. Първо се бях хвърлил на Sportage, чаках фейслифта, докато не видях багажника - идва ми малък. И се преориентирах към Sorento, но се чудя дали дали да е 1.6 хибрид или 2.2 дизел. От една страна 8 степенната кутия при дизела е страхотна и здрава. При 1.6 хибрида е 6 степенна също е добра, но не колкото 8 степенната.При дизела ме притесняват 2 неща: Първото е егр и дпф. Сега карам Октавия 2 и имах малко ядове. Верно, че е на 355 хил. км. но все пак сякаш не ми се занимава повече с дпф и егр. Другото е за тези рестрикции, които малко по малко вкарват срещу дизела - ако ще давам 120 хил. за кола, това ще е да се кара дълго. Да не е след 10 години и да ми кажат "ХВЪРЛЯЙ Я"Иначе звънях до КИА да ги питам за тестов автомобил дали продават. При другите марки, тестовия като направи 6 месеца и го продават, но при КИА няма такова нещо - държат си го. Питах и за цени и промоции - отстъпват около 8 хил. от цената. За Limited версията, 1.6 хибрид + цвят идва 125800, а я дават за 117600В Хюндай свалят 10, а Мазда на налични автомобили 15 и 20 хил. за СХ80 и СХ60
Да, за дизелите си прав и аз не вярвам да ги забранят особено в булгаристан, но пък примерно ако ще се ходи някъде на екскурзия, да не е на входа до табелата да ме спрат и да кажа "обръщай"А за кутиите, проблемни са тези със сух съединител. Те прегряват особено градско и тях на 30-40 хил. гаранционни автомобили ги сменят. И за това четох доста. Тази с мокрия съединител уж я дават добра и надеждна. Даже до колкото съм чел, я дават по-надеждна от 6 степенната за по палачорско каране. Нея я вграждат в бензиновите модели, произведени за запада, които има X-Line и X-pro, които ги дават за офроуд
Цитат на: vess в Септември 03, 2025, 09:41:08 amПривет колега,Аз карам 2.2 дизел но от третото поколение(2017). Разход градско м/у 10 и 12. Извънградско 6-7, магистрала 8-8,5. Стоп-старт ми е като безусловен рефлекс и го гася веднага щом запаля двигателя Тук трябва да уточня, че моята е с хидротрансформатор скоростна кутия, а новата е с двоен съединител. Предполагам, ще падне малко разходът от това, но не бих очаквал да е нещо повече от 5-10%.Автомобилът е комфортен, двигателят е адекватен за купето(поне за моите представи).Ако нещо по-конкретно те интересува, пиши Този разход ми е малко в повече сега карам Пежо 5008 2022 година дизел и ми гори не повече от 8 градско и 5-6 по магистрала като си спазвам всички ограничения. Не съм състезател имам малко дете и не търся бърза кола. 1.6 хибрида каквъв ще му е разхода имате ли представа?