Добре Дошли във Форума
Благодаря ти колега. За спрачките ще направя допълнителни тестове и тогава ще преценя.Сега имам друг проблем - кутията. Оказа се, че няма кой да ми смени маслото на тази кутия. Дори в Киа Варна никога не са правили такова нещо на тази кутия. Нито в Софт Електроникс, нито в МиД Ауто. Дори не знам какво масло трябва, дали DCTF 75W или SP4-M. Дано нищо да не и се случва, че тъй като едно масло няма кой да смени, представям си ако нещо трябва ремонт.Само на едно място намерих едни момчета от BM AUTO Варна / Q-SERVICE, казаха, че могат да ми направят частична смята. Пълна смяна се прави при сваляне на кутията, а това предполагам се прави, ако се извършва ремонт. За оригинално масло ми обявиха цена 200 лв./литъра, а за Кастрол или Равенол по-малко, но оригиналните части винаги са по-скъпи.Моята кола е на 125 хил. км., а от Киа ми казаха, че препоръчват смяна след 150 хил. км. Сега седя и се чудя какво да правя.Писах днес в групата на Киа във фейсбук, но все още нямам нито един отговор. Тази кутия накрая ще се окаже някаква екпериментална тайна разработка на военните, вероятно една единствена бройка в света, която баш на мене се е паднала
За сензорите не знам. Не съм пробвал, но като давам на зад да изляза от паркинг и идва кола, моята ми набива спирачктите. Но ти ми даде идея, ще пробвам с някой голям кашон. САМО ДА Я ОПРАВЯ.Там където си мислех, че ще ми сменят маслото, миналяха грешно масло. Днес си я взех и утре ще ходя да говоря с тях и да видим какво може да се направи. В началото като говорих с тях ми казаха, че кутията ми е DCT, което е верно и аз си записвам час.Днес ми заявяват, че кутията ми е CVT и са ми сипали такова масло, а това е много грешно. Двете масла са различни и мога да повредя съединителите, мехатроника и лагерите. А не знам дали имат тази техника да ми източат цялата кутия. Предполагам я нямат, защото иначе щяха да го направят.Сега за да нямам проблеми, трябва да направим 3 смени през 200 км. ама с вярното масло, ама ще си взема походно легло ако трябва и ще седя там и ще ги гледам докато го правят, да не ме излъжат нещо.Направо не мога да се побера в кожата си.
От седмица имам новото Соренто 2025 плъгин хибрида. Изключително съм доволен от автомобила. Още не съм го разцъкал напълно, два пъти само съм зареждал батерията (един път до 100% от монофазен, един път 40% от ел зарядна станция). Разхода за 1350КМ е 8л/100 (за 2100кг чисто тегло). Зарежда се и сама от спиране и инерция. По магистралата ако има батерия със 140км пуска само на ток. Не мога да кажа колко кара само на ток, защото си пуска двигателя когато й скимне. Но комфорта е на много високо ниво. Доста добре си ускорява, дали ще е само на ел или на хибрид няма значение. Спирачките са брутални, предполагам заради регенерацията.
За гумите си прав да. И на мен ми беше страно за Словения, но там ги разтоварвали и обмитявали. Колата си е топ, няма какво да го мислиш, няма да се репчиш на ламбота и поршета и всичко ще е точно. Какъв цвят я избра?