Автор Тема: Покупка на ново Соренто  (Прочетена 11047 пъти)

kopiester

• Новак
  • *
  • Публикации: 5
Re: Покупка на ново Соренто
« Отговор #30 -: Декември 13, 2025, 08:49:14 am »
Volcanic Sand, Мисля че е същото за което говориш (сиво е), Limited. Да, цветовете нямат нищо общо със снимките, пиши в youtube цвят и модел, от там ще се ориентираш. Първо исках City Green, ама ме отказаха с 12 месеца чакане. И така каквото те са поръчали с Limited оборудване, за около 3-4 месеца дойде. Гледах ги и по другите европейски страни, там има повече избор от към цвят, някои имат и избор в екстрите, примерно в Унгария. Има естественно и планове с KIA Connect, където за ЕС или поне за БГ (тука вече не знам) са недостъпни. Надали ще е нещо в повече, но все пак. Иначе за глобалния пазар (за целия свят освен ЕС) има бая разновидности и интериор и екстериор...ии... двигатели.

vess

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 58
« Отговор #31 -: Декември 14, 2025, 07:11:50 pm »
Значи ще са еднакви автомобилите ни  ;D
Аз на живо ги видях и двата цвята на паркинга на Кия, доставени вече. И бялата перла не е зле, ама вулканичният е по-интересен, заради това, че има нюанси в зависимост от светлината и ъгъла.
Пътува си корабът и май няма да мине през Суец(поне няма да има опастност от сомалийските пирати  rofl ).
https://www.marinetraffic.com/en/ais/details/ships/shipid:731863

kopiester

• Новак
  • *
  • Публикации: 5
« Отговор #32 -: Декември 15, 2025, 09:41:27 am »
На хубава кола всичко й отива. Да обикалят, няма начин да минат през Суецкия, им потопят кораба...

justalittlesign

• Spammer
  • Публикации: 832
  • Kia Sportage 1.6,180, МHEV, EX
« Отговор #33 -: Декември 29, 2025, 11:51:26 pm »
Мисля след празниците да ида или при лизинга, или в Киа с оферта да продължа със Соренто. Колко го чакахте?

vess

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 58
« Отговор #34 -: Декември 30, 2025, 06:01:51 pm »
Мисля след празниците да ида или при лизинга, или в Киа с оферта да продължа със Соренто. Колко го чакахте?
Привет колега.
Значи аз като поръчвах ни обясниха трите опции:

-Автомобилът не е планиран и съответно не е произведен. Тук срокът може да е м/у 9 и 12 м.
-Автомобилът е планиран, но не е произведен(моят сценарий). Тук срокът е между 4 и 6 месеца. В договора пише 6 м. макс, но очакваме по-малко от това.
-Автомобилът е планиран и произведен. Тук зависи дали вече е натоварен на кораб и пътува. Тук мисля 2-3 месеца ще е макс.

Сега погледнах и сме поръчали на 21.10.25 г, произведоха автомобила края на ноември, на 02.12.25 го натовариха на кораба и вероятно края на януари ще е в Копер, Словения, После обмитяване и претоваване и вероятно ще отнеме 2-3 седмици ще е тук.
Предният път(2017) 6 месеца не им бяха достатъчни да я произведат и доставят(пак за Соренто става въпрос)...

P.S. За статистиката, днес 14.01.26 корабът пристигна в Копер, Словения
« Последна редакция: Януари 14, 2026, 09:21:21 am от vess »