1
Здравейте! Някой имал ли е този проблем? Имам я от около година и нещо, и преди няколко месеца след мивка ми се случи. След известно време пак. На обслужването в Киа ми казаха, че е възможно да се получава така, заради рязка промяна в температурата и нещо подобно, не помня вече какво беше. Казаха, ако зачести да ги посетя и ще го направя. Но за инфо. просто, ако някой е имал подобен проблем и дали въобще е нормално да се получава така, въпреки каквито и промени да се случват със температурите.
2
« Последна публикация от MaxShiv - Февруари 12, 2026, 09:24:57 am »
За първо гаранционно обслужване на КИА в София цената обикновено варира между 350 и 550 лв., в зависимост от двигателя (бензин/дизел), обема масло и дали ще се сменят само стандартните консумативи – масло, маслен филтър, въздушен и поленов филтър. Най-точно ще ви ориентират по VIN в конкретния оторизиран сервиз. Между обслужванията аз лично обръщам внимание и на дроселовата клапа – особено при градско каране се замърсява. Един почистващ спрей за карбуратори и дроселова клапа върши добра работа за поддържане на нормална работа на двигателя и стабилни обороти. Малък разход, а помага да се избегнат бъдещи проблеми. https://murzel.bg/product/%d0%bf%d0%be%d1%87%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b2%d0%b0%d1%89-%d1%81%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b9-%d0%b7%d0%b0-%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%b1%d1%83%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%be%d1%80%d0%b8/
3
« Последна публикация от Бат Герги - Февруари 10, 2026, 08:57:27 pm »
Ок нещо с компресора най вероятно. Абе без аварийно ти пожелавам
4
« Последна публикация от gendo - Февруари 10, 2026, 07:26:26 pm »
Не не е при бушоните клемата а при климатика някаква помпа каза или компресор или незнам си кво. Като отвориш капака в ляво до радиатора ми я показа пред двигателя и ни иско долу
5
« Последна публикация от Бат Герги - Февруари 10, 2026, 06:59:18 pm »
По твоите обяснения нищо не съм познал 🙂. Само не знам каква е тая помпа на климатика единствената помпа в тази кола е тази в резервоара. Но щом си оправил нещата радвам се.Тази нагорялата клема къде е в бушоните при мотора ли да стане по ясно на хората ?
6
« Последна публикация от gendo - Февруари 10, 2026, 06:53:23 pm »
Взех я от сервиз . МИЛА СЕРВИЗ КАЗАНЛЪК НЗА ЕЛЕКТРО ИНСТАЛАЦИИ ПРОСТО СА ТИПА НА ТОПА ДА ГИ ПОХВАЛЯ ! Та ....когато са ми продавали колата преди 3 години са запоили един кабел вместо да му сложат нова обувка за 50ст. Нагаря обвивката чак ми я показа опърлена гума. Кабела е на някаква помпа за климатика до колкото разбрах. Не давала маса и давало на късо нещо с допиране до други кабели . Та явно позна какво е браво просто не знаех къде да пипам а и честно казано нямаше да се сетя да търся хлабава връзка или прекъснат кабел там на тази помпа. Защо стана по време когато оправях парното и защо не запали когато давах маса от минус на акумулатора до болт на купето. Дано поне на някой е помогнало това . Да търси проблем с кабели
7
« Последна публикация от mitak67 - Февруари 09, 2026, 11:47:44 pm »
Благодаря!!!
8
« Последна публикация от Бат Герги - Февруари 09, 2026, 08:50:48 am »
Щом светва и угасва значи там е наред с тия диоди . Напълно сигурен ли си в уреда с които мериш. Може да пробваш да разкачиш релето и транзистора на които са за управлението на вентилатора в купето да видиш ще има ли някакво подобрение със зареждането да не би там нещо да не е в ред. Нали там бута последно . Тепературата на таблото е от датчика на антифриза той играе роля и за впъскването на горивото . Виж какво отчита като теперарува в диагностиката. Абе има нещо нередно някъде дали с окабеляване дали от това че не зарежда ама въобще не мога да те насоча точно какво да провериш. Но започни с алтернатора и тия два елемента на вентилатора в купето
9
« Последна публикация от gendo - Февруари 09, 2026, 08:48:20 am »
На контакт свети после угася. Тази сутрин пак запали без проблем.От 3 г я имам . Запали без проблем днес сутринта карах я 5 км. Няма загуба на мощност . Няма светещи лампи. Привидно всичко е ОКю Минах 5км но стрелката за температурата та остана на нула на C.Когато взех жената каза има странен звук колата , аз не го усетих но някка си каза двигателя работи странно . Сложих ръка на въздуха съвсем леко бе загорял.може би е студено и км с малко но да лели на дъното стрелката сигурно е показателно . Ще търся да я видят
10
« Последна публикация от mancho - Февруари 09, 2026, 08:26:20 am »
Здравей, колега, ако джантите са оригинални (6.5Jx16 ET40), могат да се сложат гуми широки до 215. Така че, моята препоръка би била 215/60/16 - много по-добре от 205/65/16.
|