FACEBOOK СТРАНИЦАТА НИ
Мисля след празниците да ида или при лизинга, или в Киа с оферта да продължа със Соренто. Колко го чакахте?
След навъртени малко километра на моето Соренто 2.2 дизел и 8степенна DCT кутия 2021г., мога да изкажа впечатления Изключително удобна е. От Варна до Боровец с една почивка стигнах свеж като репичка. На връщане с болен кръст - въобще не усетих пътя пак с една почивка - седалката е много удобна. Жена ми се вози отзад до бебешкото столче и казва че седалката била много удобна. Зададох 130 на темпомат и ми даде разход 8,5 нафта. Случвало се е да я карам с 80 и ми дава 6 разход Преди да тръгнем за Боровец я закарах в представителството на Хюндай и там ми смениха маслото на съединителите (наричат този кръг "Логиката"). Уж направиха адаптация на кутията т.е. тя забравя как е карана до момента и започва да се държи заводско. След адаптацията я карах като баба с артрит. Това не е спортен автомобил и обичам да карам леко и плавно и искам колата така да се държи. Но не знам кутията ли е такава - нещо не ми харесва. Първо много рязко сменя скоростите, особено като е студена на - все едно рязко си махаш крака от съединителя, особено на ниските 2ра, 3та, не съм сигурен за 4та. На следващите не сеусеща.И второ рязко тръгва. На първа без газ максималната скорост е 9 км. но по-енергично ги ускорява. Това много е кофти в задръстване, където трябва да мръднеш 20-30 см. в трафика. И също там където паркирвам, трябва да се движа със скоростта на охлюв, защото правя завой на 90 градуса и минавам буквално на един пръст от съседната кола и ъгъла на сградата. А колата при всяко отпускане на спирачката иска да "хукне" и се получава постоянно едно подскачане. Много автоматици съм карал включително спортни - Ферари, няколко поршета сред тях и 911, Корвет С8 и др., но такова нещо не съм видял, дори и спортните бяха по-нежни и плавни. Скоро си карах малко старата 20 ходишна шкодичка с 6 степенно DSG - е няма такива работи. Кутията е по-плавна от 4 годишната Киа. Но колата е на 126 хил. км. навъртени за 4 години. т.е. по 30 хил. на година. Та би трябвало да е карана на дълги разстояния, магистрали... Това са малко километри за кутия. Няма теглич да кажеш е теглила каравани. Като ми сменяха маслото на зъбчатките, момчетата казаха, че било напълно бистро и магнитната пробка била абсолютно чиста т.е. скоро било сменяно т.е. подържана е, вероятно по гаранция в КореяЯвно кутията е такава и ще трябва да се примиря с тая работа.Като изключим рязкото превключване като е студена и енергичното тръгване (което ми затруднява паркирването) - колата е страхотна. Направо съм влюбен в нея и за миг не съжалявам, че я взех.
Махнете автохолда при паркиране и тя сама ще тръгва, без да подскача