Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгубил си
активационния е-мейл
?
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:
FACEBOOK страницата ни
Начало
Forum
Помощ
Вход
»
Обща информация
»
Да поговорим.... за нещата
»
проблеми с палене
« назад
напред »
Формат за разпечатване
Страници: [
1
]
Автор
Тема: проблеми с палене (Прочетена 669 пъти)
jojo
Обичам да пиша ;)
Публикации: 61
проблеми с палене
«
-:
Февруари 19, 2010, 10:12:33 am »
колеги нещо напоследък имам голям проблем с авелата.
като времето е студено и влажно,и не мога да запаля двигателя,ток има,стартер върти на "сухо",гориво има и не знам нещо се мокри ли,кво става идея си нямам.
смених въздушен филтър,сега ще сменя бензинов филтър,свещи и даже мисля и дистрибутурна капачка{просто чакам доставка още за тези неща(като има живот във всички посочени все още)}.
но не знам нещо реле ли се мокри някъде,някой кабели ли,идея си нямам,а колата към 16:00 часа пали от раз.
колата има и някакъв измислен имобилайзер,и се вече се чудя да не прави той тази беля,но от подобни или алармени услуги нямам никакви познания.
вече не знам какво да сменям още и бобина ли.
но тази седмица 4 дни подред закъснявам сутрин и лошо..(сами се досещате)(но така като мислех да разчитам само на тази кола и продадох другите си и сега
)
кажете какъв проблем да търся,че вече ще избеснея(не ,че вече не съм в някаква степен),но за седмица надали ще я продам,а да я мятам в някой язовир още не ми се иска.
Активен
Митето
Наблюдава денонощно
Master of KIA
Публикации: 4166
1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
Re: проблеми с палене
«
Отговор #1 -:
Февруари 19, 2010, 10:23:52 am »
ами,остава ти бубината и кабелите.Щом следобяда ти пали от раз,едва ли е имобилайзера
Активен
ivannlbc
Разбирач ;)
Публикации: 348
«
Отговор #2 -:
Февруари 19, 2010, 02:05:57 pm »
Обаче ако някой има проблем с паленето, веднага мисли да продава, както бях и аз. Ама ми смениха софтуера и сега си пали перфектно, така че не мисля да я сменям още дълги години КИА-та.
Активен
KIA Clarus SLX combi 116 hp 1,8 l 1998
jojo
Обичам да пиша ;)
«
Отговор #3 -:
Февруари 20, 2010, 12:18:28 am »
кабелите са нови.от бобините една съм замерил и беше на ок,компютър не съм видял да има и няма.
днес към 12 на обяд,запали без да правя нищо,след това минах към 10км и при вървене няма никакъв проблем.
като е мокро нещо се мокри,защото и като мина през по голяма локва и забива муцуната и с връщане на по ниска предавка и каране "режим спорт" (е понеже няма такива екстри тук,магарето в кабината като селски бег с ярост към газта може да се приеме ,така).
лощото е че само в по влажничко и мокро време го има тоя проблем.(един колега беше посочил,че вакумите правели проблем,но тук всички са вързани и там отпада).
Активен
jorko.b67
Почетен член
Spammer
Публикации: 973
«
Отговор #4 -:
Февруари 20, 2010, 09:24:23 pm »
Колега , ако колата ти е извънгаранционна - отиди в сервиз при някой авто електротехник поне да видиш точно какъв ти е проблема... Като ти каже цената на части и ремонт , ще си направиш сметката и за един-два часа ще забравиш за тази болежка...И пак ще си си щастлив с колицата - чичо доктор си знае работата...
Активен
jojo
Обичам да пиша ;)
«
Отговор #5 -:
Февруари 25, 2010, 08:45:05 pm »
тая каруца е 2000г. далеч е от гаранция.имобилайзер уж не е.
само дистрибутърната капачка да сменя,че са я забравили при поръчката ми..
проблема пак си остава,въпроса обаче че ако не е валяло а сухо,даже и студено,пали,но и да е малко мокро ,ако е валяло слаб дъжд с мъки за около 15 мин успява да запали,ама ако си е валяло повечко никакъв шанс,аз съм наистина доста нервен и ямъча или докато запали или умре(акомулатора се предава).днес дори сутринта разбира се пак закъснях с един час,следобед към 3 успях да ида да сваля акомулатора и да се зареди,към 6.30 вечерта сложих го ,ток има (гориво да се удавиш),върти и не ще ,накрая я придвижих на първа и на стартер за около 10 метра,че беше на една улица на половината платно заебана.
за съжаление сега съм само с тази кола,нямам и служебни,но и лошо че съм и доста зле финансово и не мога да си позволя нещо по така,имам на идея да взимам няква кочина за 700-800лв и поне да може да си върша работата.
ще я мъча дая продам тая кола,въпреки че за няколко месеца ,отделно от покупната цена съм набил над 1000лв и мислех да и слагам кожа и ел.щора и други глупости,ама вече никав шанс да направя нещо.
дано успея да я продам,че както съм нервен ще направя някоя глупост...и без два като ми пали през два три дни и карам с 150 в София и все едно буталата ще излязат и така...
Активен
jojo
Обичам да пиша ;)
«
Отговор #6 -:
Март 06, 2010, 05:44:04 pm »
темата може да се трие!
проблема,решен чрез смяна на всичко свързано с тоците(почти де,без датчици,релета и жици) и кори които в случая не бяха много полезни.
Активен
ivannlbc
Разбирач ;)
Публикации: 348
«
Отговор #7 -:
Март 07, 2010, 12:44:53 am »
И колко пари ти излезе тази операция, ако не е тайна?
Активен
KIA Clarus SLX combi 116 hp 1,8 l 1998
jojo
Обичам да пиша ;)
«
Отговор #8 -:
Март 07, 2010, 03:26:00 pm »
колега ,понеже не съм павил труда така да се каже ги "осчетоводя" и точните цени,не на всичко мога да кажа,че в различни интервали от време и различни места ги купувах,но на груба сметка в порядъка на около 140 лв.
направих си и труда да попитам в официалното представителство,общата сума възлизаше на около 300лв.
(ако в въпроса те интересува и идеята ми кори под колата,тези които ги направих но не бяха добре замислени ми бяха без пари,защото имах някакви платна,но за наистина ако това се прави като хората,разгледах видове пластмаси и пвц листове и цената за нещо по добро е 50-70лв. за лист,който вече да се подложи на обработка и да се направи според желанието)
Активен
Формат за разпечатване
Страници: [
1
]
« назад
напред »
КИА Клуб България- фен форум на КИА
»
Обща информация
»
Да поговорим.... за нещата