Автор Тема: проблем с оборотите  (Прочетена 522 пъти)

pepo

• Новак
  • *
  • Публикации: 27
  • Fear of the dark
проблем с оборотите
« -: Април 12, 2010, 11:04:31 am »
здравейте колеги,
имам проблем с оборотите на киата, при палене понякога не иска да запали, просто не държи обороти, но на 2ро-3то палене няма проблеми, вчера когато я карала жената угаснала направо в движение при завой, и типично по женски ми изкара акъла.
та въпроса ми е следният - от какво може да губи обороти.

Slumk

• Разбирач ;)
  • Публикации: 306
Re: проблем с оборотите
« Отговор #1 -: Април 12, 2010, 05:28:32 pm »
Ако колата е стара, най-вероятно ток. Някой кабел е прави проблема. Другите вероятности са въздух или гориво, ама не ми се вярва.

pepo

• Новак
  • *
  • Публикации: 27
  • Fear of the dark
« Отговор #2 -: Април 12, 2010, 07:24:53 pm »
ами 1998г.  :o е незнам какво разбираш под стара, /КИА ШУМА/
значи един ''майстор'', елкон мипоаказа една черна кутийка под капака , каза че била за оборотите, и била тръгнала да заминава ама както казах е ''майстор'' devil

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 4166
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #3 -: Април 12, 2010, 08:39:50 pm »
брей,стъпковия мотора ли заминава?

jojo

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 61
« Отговор #4 -: Април 12, 2010, 11:19:41 pm »
 за стъпковия не ми се вярва,вече да дава багажа напълно.
принципно ако може да се опише ситуацията и дали се е повтаряла.
и според мен е нещо общо с токовете.
ако се почне със старта на двигателя,казваш едвам пали понякога,често явление са свещи и кабели.ако стартера си върти нормално и колата "претупва"определено погледни тези две неща.
хубаво е да се сменят и филтри ,ако скоро не са подменяни(но това допълнителна опция).
бобина честно не ми се вярва много,а и казваш че пали на 2 рия 3 тия път,за това изключвам аз.дистрибутурна капачка също не ми се вярва да е свързана с главния проблем.
няма да е лошо да кажеш дали колата се тресе при палене и понякога при шофиране,и дали се случва оборотите да ги мени да речем от 500 и след малко на 2500 и ги държи известно време така,че да може по лесно да се носичим към решаване на проблема.
а това дали колата е стара или не няма значение и новите С-ки имат проблеми не рядко ;D.
ремъците(хидравличната помпа) вие ли много силно и продължително при стартиране на двигател?
пиши какво точно е забелязано в детайли,че да се опитаме да помогнем по бързо.

smarfcho

• Новак
  • *
  • Публикации: 32
« Отговор #5 -: Април 19, 2010, 02:33:05 pm »
В момента при мен го има същия проблем. При палене "киха" и губи обороти. Загрее ли малко няма проблем. Отивам да сменя свещите и ще ви кажа как е.  crazy
Kia Clarus 1997, 2.0 GLX 16v 98 kW /133 k.c./