Автор Тема: Компютърна диaгностика  (Прочетена 1194 пъти)

predator7676

• Новак
  • *
  • Публикации: 19
  • Kia Carnival 2000 /2.9/126/ Skype-predator7676
Компютърна диaгностика
« -: Юни 22, 2010, 07:56:17 am »
някой би ли ми обеснил какво точно е Компютърна диaгностика .Благодаря

alman67

• Новак
  • *
  • Публикации: 6
Re: Компютърна диaгностика
« Отговор #1 -: Юни 24, 2010, 03:16:08 pm »
Майче е когато компютър ти диагностицира колата ;D ok

jorko.b67

• Почетен член
  • Spammer
  • Публикации: 820
« Отговор #2 -: Юни 24, 2010, 10:34:27 pm »
Това е когато се отиде в сервиза при майстор , той в една специална букса си закача неговия компютър , почва да цъка по клавиатурата и на екрана се вижда какво я "боли" колата...
След това поставя диагнозата , въз основа на показаното и обявява какво да се прави , с какви части , за колко време и на каква цена. Да не се забравя да се пита за гаранция по работата на майстора....
Успех !

Христов

• Новак
  • *
  • Публикации: 15
« Отговор #3 -: Февруари 09, 2011, 12:15:55 am »
Здравейте искам да попитам относно ABS-a,
Забелязал съм че на доста ванове Carnival свети идикатора за ABS,
Включително и моят та искам да попитам мога ли да открия проблема без да ходя на компютър  да я закачам има ли такова нещо като да проверя датчиците на колелета та видими ли са .

jorko.b67

• Почетен член
  • Spammer
« Отговор #4 -: Февруари 09, 2011, 01:57:13 am »
Категорично НЕ - не можеш - ABS е съвкупност от много , сложни и скъпи части !!!
Задължително се ходи на "лекар" !

LusilSorel

• Новак
  • *
  • Публикации: 17
« Отговор #5 -: Февруари 09, 2011, 09:32:03 am »
Аз миналата седмица ходих да ми правят такава диагностика заради това, че ми свете лампата "ЧЕК". Интересното, е че компютърът нищо не отчете. Диагностикът каза, че направо се чуди от какво е, въпреки че изказа три проблема, които два ги изключихме и стигнахме до изводът, че е от катализаторът. Смених го с резонатор. Пак качихме колата на компа, но отново не се изчисти тази грешка, а компа не показа нищо като болежки по колата. Сега колата не дава да и се натисне педала на газта. Направо се изтрелва като я докоснеш.  В неделя ходих и до Велико Търново и като я засякох на отиване и на връщане ми даде един и същ разход на горива 6,7 на 100, като не съм я изнасилвал колата, а съм я карал с 90-120 км. Така, че засега ще си я карам така с тази лампа пък по-нататък ще отида и в КИА, някой ден през седмицата когато съм свободен да видя дали и там ще ми кажат същото.

jorko.b67

• Почетен член
  • Spammer
« Отговор #6 -: Февруари 09, 2011, 10:33:44 am »
Щом диагностикът се чуди какво й е на колата...сменяй диагностика ok.

black horses

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #7 -: Март 06, 2011, 02:16:46 pm »
Колеги, аз се занимавам с диагностика, ако имате проблеми заповядайте, www.black-horses.eu

rockton

• Новак
  • *
  • Публикации: 8
« Отговор #8 -: Март 20, 2011, 10:03:42 am »
-Здравейте колеги, занимавам се с диагностика и ремонт на Азиатски автомобили!
Разполагам с фирменият скенер на дилърско ниво "CarMan Scan Vi" /Carman WI - номер едно за Японски и Корейски автомобили/ скенерът е производство на корейската фирма NEXTECH -фирмата която пише софтуера за HYUNDAI-KIA , а също така  произвежда диагностичното оборудване за дилърските им сервизи !
-За Карман няма тайни в азиатците....прави всичко ok -Ако ви потрябва помощ -обаждайте се ....
« Последна редакция: Март 20, 2011, 10:07:56 am от rockton »
Очите виждат всичко , но не виждат себе си.  0896 633459