Автор Тема: Имали KIA CARNIAVL 2.9 с двигател на Мерцедес?  (Прочетена 2279 пъти)

LusilSorel

• Новак
  • *
  • Публикации: 18
 Много търговци в МОБИЛЕТО пишат с двигател на МЕРЦЕДЕС.
 Има ли КИА с такъв дизелов мотор или е само дребен маркитингов трик за да се продават автомобилете им?

carnival

• Новак
  • *
  • Публикации: 29
Re: Имали KIA CARNIAVL 2.9 с двигател на Мерцедес?
« Отговор #1 -: Януари 21, 2011, 04:40:42 pm »
2.9 на Карнивал и Теракан не е двигател на Мерцедес. Повечето автоджамбази приемат по инерция идеята , че щом е 2.9, значи е на Мерцедес. 2.9 на Мерцедес се влага в друг кореец - Ssang Yong.
« Последна редакция: Януари 21, 2011, 04:44:42 pm от carnival »

LusilSorel

• Новак
  • *
« Отговор #2 -: Януари 21, 2011, 04:52:06 pm »
Не съм много вещ, но този Теракан е нявакаква модификация на двигателят ли?

dani

• Administrator
  • Експерт
  • Публикации: 531
  • i30 rider
« Отговор #3 -: Януари 21, 2011, 05:45:22 pm »
Теракан е модел на Хюндай, нещо като джип.
Love is suicide!

LusilSorel

• Новак
  • *
« Отговор #4 -: Януари 21, 2011, 06:52:05 pm »
След като се влага на друг автомобил, ще завъртя въпросът си така.
Възможно ли е да бъде сложен двигател на Мерцедес на Карнивала и да се продават такива коли с такъв мотор?
Харесъл съм си такъв автомобил и по обявите пише, че е с мотор на Мерецедес та ми е спешно да знам дали наистина е възможно.

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 4166
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #5 -: Януари 21, 2011, 09:19:26 pm »
ако е за онази която ме питаха още 2-ма човека(все от фв клуба),не я взимай 8-)

LusilSorel

• Новак
  • *
« Отговор #6 -: Януари 23, 2011, 09:02:45 am »
Вчера си КАРНИВАЛА и като първи впечатления съм очаравон от интериор и возия. Тепърва започват главоблъсканиците по сервизи, купуване на части и т.н. Има проблем с предницата и се усеща едно тресени над 130 км и като се набие рязко спирачката се усеща по-същият начин.
Имам и един друг проблем. На таблото ми свети една червена лампа и пише ЧЕК, някой може ли да ми обясни за какво е тя или да пусне схема на сигнализиращите лампи на таблото, които има моделът от 2002 година?
Предишният собственик ми каза, че е светнала като е сменил акумулаторът на колата.

jorko.b67

• Почетен член
  • Spammer
  • Публикации: 973
« Отговор #7 -: Януари 23, 2011, 10:56:10 am »
Щом тресе при спиране - може да е само за смяна на накладки (ефтиния вариант) или за смяна на спирачни дискове (по-скъпия вариант), или смяна на дискове и накладки (най-скъпия , но и най-правилния вариант).
За светеща лампа ЧЕК - може да е от смяната на акумулатора (но малко вероятно). Пробвай да откачиш акумулатора (и двете клеми) , изчакай 2-3 минути и пак го закачи - може  светенето (след запалване, разбира се) да изчезне. По-вероятно е с течение на времето компютъра на двигателя да е натрупал грешки и е нужно задължително поне да закачиш двигателя на стенд , за да се види по каква причина са възникнали грешките , да се отстранят и да се отремонтира евентуално причината за натрупаните грешки.
Ако не ходиш в оторизиран сервиз на КИА за стенда , попитай майстора дали е работил с такива двигатели - все пак КИА е по-слабо разпространена марка.
На твое място (ако си от София) , бих отскочил до сервиза на КИА в Пазарджик - човека е печен и ще ти излезе доста по-ефтино от софийския сервиз. Други свестни сервизи са Пловдив , Стара Загора , Шумен , В.Търново , Бургас.
Успех !
« Последна редакция: Януари 23, 2011, 11:01:12 am от jorko.b67 »

dani

• Administrator
  • Експерт
  • i30 rider
« Отговор #8 -: Януари 23, 2011, 11:16:05 am »
На твое място (ако си от София) , бих отскочил до сервиза на КИА в Пазарджик - човека е печен и ще ти излезе доста по-ефтино от софийския сервиз. Други свестни сервизи са Пловдив , Стара Загора , Шумен , В.Търново , Бургас.
Има и други сервизи, които поддържат извънгаранционни КИА и са на добро ниво и имат техниката за тези проверки. Така, че не е задължително да влизаш в сервиз на официалния дистрибутор на КИА
Love is suicide!

jorko.b67

• Почетен член
  • Spammer
« Отговор #9 -: Януари 23, 2011, 11:49:40 am »
Да - и аз това имах предвид - първо да се "огледа" колегата и тогава да се "хвърля" на майстори. ok

LusilSorel

• Новак
  • *
« Отговор #10 -: Януари 23, 2011, 11:57:52 am »
Да, от София съм. Колата ми я препоръча един познат и колега от работа и също кара такава само, че неговата е 2001 година. Той си ремонтира всичко в продължение на 4 години само в един сервиз, не е оторезираният на КИА и е много доволен от тях. Мисля предницата да я видят там и да отстраня проблемите и там. Чух и едно леко чукане като се завърта кормилота на празният ход и може и кормилна рейка да излезне. Ще видим за сега. После като мине и на реглаж на предницата ще я закарам или тука в КИА или в Пазарждик както ми препоръчахте да видят пък от там за този CHECK.  ;D

LusilSorel

• Новак
  • *
« Отговор #11 -: Януари 23, 2011, 12:00:07 pm »
АААААА, забравих да спомена, че CHECK лампата при запалване и при каране ту свети, ту не свети, но в повечето случаи е светната.

jorko.b67

• Почетен член
  • Spammer
« Отговор #12 -: Януари 23, 2011, 01:28:54 pm »
Лекото причукване на волана при празен ход може да се оправи със затягане на една гайка/болт (май е с ключ 10-12) за около 2 минути (но аз съм с КИА Сийд и имах този проблем еднократно). Това при мен го направиха отвътре , между педала на спирачката и съединителя. Дано и при теб този проблем да приключи така...

dani

• Administrator
  • Експерт
  • i30 rider
« Отговор #13 -: Януари 23, 2011, 01:29:51 pm »
По принцип би трябвало и в други сервизи да има PC диагностика за този CHECK. Провери в този сервиз дали имат тази техника, иначе аз бих те насочил в подобен сервиз с такава техника в София. (а пък може да говорим за един и същ сервиз)  :)
Love is suicide!

ivannlbc

• Разбирач ;)
  • Публикации: 348
« Отговор #14 -: Януари 23, 2011, 01:42:40 pm »
Аз имах тресене на предницата над 130 km/h. Пробемът беше - небалансирани гуми.
KIA Clarus SLX combi 116 hp 1,8 l 1998