Автор Тема: Горещо моля за съвет !!!  (Прочетена 4824 пъти)

gorogeorgiev

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
Горещо моля за съвет !!!
« -: Януари 23, 2011, 04:29:03 pm »
Здравейте, искам да су купя нова кола и взех да обикалям автокъщите и се натъкнах на следната кола:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11289306635685555&f1=details

И неизбежно визникнаха няколко въпроса, за който искам да попитам.

1. Значи търговеца ми каза, че автомобила има международна гаранция, но  как мога да съм сигурен, че ще ми  я признаят в българския сервиз? 2.Колата има сервизна книжка от Австрия, но аз не им вярвам на тези автоджамбази. Та се питам, дали може по-номера на рамата да се провери някъде онлайн, дали този автомобил е на реалните километри и дали тази гаранция не е отнета  по-някаква причина ?
3.Какво ще кажете за този автомобил и дали си заслужава  покупката?
4. Колко ще дължа за данък и приблизително, на каква цена се оценява от застрахователите?
« Последна редакция: Януари 23, 2011, 06:45:08 pm от gorogeorgiev »

dani

• Administrator
  • Експерт
  • Публикации: 675
  • i30 rider
Re: Горещо моля за съвет !!!
« Отговор #1 -: Януари 23, 2011, 05:08:11 pm »
Ами данък ти за София е около 300лв (и малко повече).
А за гаранцията, хубаво е да отидеш и да питаш в КИА България дали ще ти я признават.
Цената - виж как вървят цените в КИА България на употребяваните автомобили, но мисля че тази цена е реална за кола 2008г за директна продажба, даже ми се струва малко ниска  %)
А относно другите неща, някой друг да се включи.
Love is suicide!

Pro style

• VAG група
  • Експерт
  • *
  • Публикации: 574
  • Kia Pro_Ceed 1.6 CVVT EX
« Отговор #2 -: Януари 23, 2011, 05:49:11 pm »
Като гледам колата от снимката, не ми прилича никак да е с високото ниво на оборудване и да има 10 еърбега, по-скоро е с 6 еърбега.
Опитай се да вземеш номера на шасито и дая провериш в Кия България.
Пък ако се решиш да я купуваш, задължително я закарай в сервиза да я погледнат, и да разбереш би ли имало проблем с гаранцията.

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
  • Публикации: 1870
« Отговор #3 -: Януари 23, 2011, 11:37:04 pm »
Не разбрах какво ниво на оборудване е , защото :
- ел. стъкла 2 (LX - базово ниво) или 4 (ЕХ - високо ниво) ?
- 105кс ? Не са ли 109 ?
- няма лети джанти = LX
- климатик (LX -базово ниво) или климатроник (EX - високо ниво)
- дръжките на вратите не са в цвета на купето = LX
- няма фарове за мъгла - това да не е "куцата" серия в която няма и борд-компютър , а само часовник и е с 15" гуми?
Вземи номера (на предното стъкло под винетката) и провери колата в КИА - би трябвало да имат информация.
Би трябвало да има и сервизна книжка (както и втори ключ) - все пак , ако колата е гаранционна , собственика за 30 000км да е изгубил книжката и втория ключ...малко ме съмнява...
Преди няколко дни я видях на Околовръстното в една автокъща тази кола - над разклона за Горна баня - утре , ако минавам от там ще спра да я огледам и ще пиша.
Абе , ако съм аз бая ще се пазаря за тази кола/цена...
Успех !

bongo

• Експерт
  • Публикации: 423
« Отговор #4 -: Януари 24, 2011, 09:37:57 am »
Като гледам колата от снимката, не ми прилича никак да е с високото ниво на оборудване и да има 10 еърбега, по-скоро е с 6 еърбега.
Пък ако се решиш да я купуваш, задължително я закарай в сервиза да я погледнат, и да разбереш би ли имало проблем с гаранцията.

Ако имаш пред вид "високо ниво" на оборудване EX, то и по-ниското LX е с 10 AIRBAG!...не знам кое ниво е с 6 AIR BAGS....може би L?

dani

• Administrator
  • Експерт
  • Публикации: 675
  • i30 rider
« Отговор #5 -: Януари 24, 2011, 09:53:01 am »

Ако имаш пред вид "високо ниво" на оборудване EX, то и по-ниското LX е с 10 AIRBAG!...не знам кое ниво е с 6 AIR BAGS....може би L?
Абе има и едно още по ниско оборудване, много орязано. Специално направено по поръчка. Даже в България беше пуснато по едно време. И вече мога да кажа със сигурност, че 15к лева са много за него като втора ръка. За 15к може да си купиш LX от човек, който иска да я продава. (btw KIA ги изкупуват някъде около 10-12к при buy-back).
« Последна редакция: Януари 24, 2011, 09:56:03 am от dani »
Love is suicide!

gorogeorgiev

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #6 -: Януари 24, 2011, 10:46:03 am »
Здравейте, много благодаря на всички за отговорите.
Взех VIN  номера и се питам, дали по него може да се провери нивото на оборудване? И при каква цена е изгодна покупката за тази кола?
VIN номер - ХХХХХХХХХХХХХХХХ
« Последна редакция: Октомври 25, 2012, 10:11:48 am от Митето »

aris

• Spammer
  • Публикации: 817
  • Sportage 4 1.6 GTDI automatic
« Отговор #7 -: Януари 24, 2011, 10:49:15 am »
Много съм съгласен с Дани. LX вариянт от човек можеш да я намериш между 15-17000лв като нова с гаранция,даже си замислям да ти предложа моята  :)

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #8 -: Януари 24, 2011, 11:06:04 am »
Здравейте, много благодаря на всички за отговорите.
Взех VIN  номера и се питам, дали по него може да се провери нивото на оборудване? И при каква цена е изгодна покупката за тази кола?
VIN номер - ХХХХХХХХХХХХХ
такам,
с този вин отиваш в сервиз/представител на киа!
Питаш каквото те интересува,но най-важното е гаранцията!
100% съм сигурен,че киа могат да ти предложат нещо по-изгодно!
Съвета ми е:
Отиваш в шоурум и казваш какво искаш 8-)
Тук можем само да си пишем за тази кола и оборудването и

Модель   Линейка автомобилей   Дата выпуска   Завод   Внешняя окраска   Внутренняя окраска   Кузов   Двигатель   Engine Type   Топливо   Transaxle   Тип Управления
BSW5D1615   CEED (2006-)   20.08.2008   A   HR   ED   WAGON-5DR(5)   1.4L-GAMMA   DOHC-MPI   GASOLINE-UNLEADED   5MT 2WD   LHD
« Последна редакция: Октомври 25, 2012, 10:12:04 am от Митето »