Автор Тема: Пастиране,полиране и ваксиране на автомобили!  (Прочетена 1140 пъти)

exteriorcardetailing

• Новак
  • *
  • Публикации: 5
  • Перфектен блясък за вашият автомобил!
Здравейте!
  Ето малко филмчета от моята работа:
http://www.youtube.com/user/exteriorcardetailing
« Последна редакция: Май 16, 2012, 10:34:57 pm от exteriorcardetailing »
мнението и профила е с комерсиална цел!

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 4166
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
Колега,помолих те,темата да не превишава 3-4 мнения 8-)
Пак го обърна на грамадна реклама!
Да не става като по другите форуми,да ти заключвам темите!

exteriorcardetailing

• Новак
  • *

aris

• Експерт
  • Публикации: 738
  • Pro Cee'd / Audi A1 TFSI S-tronic 7 automatic
Това е мойта красавица, определено мога да кажа че съм супер доболен от резултата. Бая драскотини се махнаха и колата взе перфекния блясък и е все едно идва от завода!
Препоръчвам човека на всеки който иска уникално полиране-пастиране на автомобила си.  Удоволствието струва 170лв с 3М и Сонакс пасти и работа ден и половина.  bravo Иванееее , скоро другия месец очаквай и OPC то..  music

ogata

• Новак
  • *
  • Публикации: 37
Айде запалихте ме и мен с това полиране и пастиране  bravo.След доста четене почти се навих да мина джипчето на ръка да видим какво ще стане.Имам питане ,какво мислите за пастите на 3М доста ги хвалят ?

aris

• Експерт
  • Публикации: 738
  • Pro Cee'd / Audi A1 TFSI S-tronic 7 automatic
Айде запалихте ме и мен с това полиране и пастиране  bravo.След доста четене почти се навих да мина джипчето на ръка да видим какво ще стане.Имам питане ,какво мислите за пастите на 3М доста ги хвалят ?

Човека точно с тези пасти работи 3М , еми 3М си е 3М най добрите пасти на пазара в момента

exteriorcardetailing

• Новак
  • *
Радвам се , че колата ти хареса, настина стана впечатляващо!
Карнаубата която ти поставих накрая придава дълбок блясък и така наречения WET LOOK ефект!
Относно пастите, да, 3М са най- дорите в световен мащаб, но това са продукти за професионална употреба и работа с машина на ръка не става или ако пробва с някоя паста на ръка ефекта ще е минимален и много краткотраен.Всяка една паста работи на определени обороти с машината и съответна гъба.Без тези неща просто си хабиш времето и пастата, по добре си вземи някоя паста-вакса за хоби употреба и мажеш на воля, но това е само залъгващ ефект, за да се изпъне лака и да станат точките на лампите отразени в капака,  като на КИАТА на колегата трябва доста работа и то машинна и професионална.Неподходящата паста в неподходящи ръце може да доведе и до по големи поражения, примерно пастата 50417 Fast Cut Plus на 3М е с голяма абразивност и така ще надереш, че ти е бедна фантазията, на aris съм я обработил с три пасти на 3М, което ще рече:абразивана, за да сваля драскотините, полираща- за да изпъна лака, и ултраполираща- за да лиша повърхността и от най-малките дефекти, след което съм запечатал колата и перфектната полировка с 100 % карнауба вакса втрита с длани, тази вакса пък е най-дорбата и най-скъпата на БГ пазара и е на СОНАКС.Това което си решил да правиш ръчно се прави за да подържаш блясъка получен след машинно пастиране, но ако си решил да го прескочиш, може да си вземеш една вакса на Сонакс, има ги по бензиностанциите  в комплект с гъба за мазане в кутията, а ако искаш нещо по- скъпо можеш да си вземеш 100 % карнауба на Сонакс директно от вносителя, тъй като я няма в магазинната мрежа, тя е с цена 147 лв. за кутия 200 мл., но повърхността трябва да е добе изчистена преди да нанесеш, има върху лака оксидация и налепи който не се махат с миенето а само с полиране, тогава ваксата е най-трайна, но ако си решил за 3М, там всяка паста работи над 1500 до 2500 оборота на машината, ако го направиш на ръка-браво!
Нека ако имате интерес да научите повече неща относно пастирането публикувам линк към моят сайт, без да се счита от Митето за реклама, просто там съм написал доста неща за това кое как става и вие като заинтересовани хора, грижещи се за вашите автомобили може да научите, а имам и доста клипове за направи си сам, като този за фаровете, това са неща написани лично от моят опит натрупан с времето https://sites.google.com/site/exteriorcardetailing/home/pastirane-i-polirane-pogled-pod-mikroskop
« Последна редакция: Май 19, 2012, 01:22:01 pm от exteriorcardetailing »

ogata

• Новак
  • *
  • Публикации: 37
ЕВАЛА колега ;D ;D.Много полезна информация и благодаря bravo.А да те питам ,понеже ще имам идване към края на месеца към софия и гледам в сайте че си в бъкстон,а и аз съм там,трябва ли да ти звънна предварително да се уговорим да ти остаявя сорентото да го обработиш цялото.По моему няма фрапиращи забележки но ти ще си предцениш.Само от зад зажулих леко един мерцедес и се чудя дали ще може да се скрие на десния ъгъл на бронята.черен металик е.И ако може някаква ориентировъчна цена да ми кажеш или ще трябва да го видиш?
« Последна редакция: Май 19, 2012, 02:47:35 pm от ogata »