Автор Тема: Газов инжекцион  (Прочетена 2634 пъти)

biggore

• Новак
  • *
  • Публикации: 32
Газов инжекцион
« -: Юни 30, 2008, 10:17:07 am »
Какво ще кажите по въпроса?

biggore

• Новак
  • *
Re: Газов инжекцион
« Отговор #1 -: Юни 30, 2008, 10:31:15 am »
Вече си запазих дата 22.07. След много мислене и пресмятане ще слагам LOVATO FAST.  :)

Пешо

• Administrator
  • Spammer
  • Публикации: 899
« Отговор #2 -: Юни 30, 2008, 12:16:07 pm »
Ще кажеш как е, че ми е интересно

ninja_1

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 57
« Отговор #3 -: Юни 30, 2008, 11:43:59 pm »
Ловато е стара марка.Но доста закъсняха с инжекционите и сега наваксват.Нищо особено не е ФАСТ-а.
Този тип уредби работят на един прицип-преработване на инжекторното време на дюзите така,че да е подходящо за друг вид гориво,в случая пропан/бутан или метан.Най-важно е газовото ECU.И точно тук е тънкостта.Има уредби,които СТАВАТ и такива,които каквото и да правиш,все не е както трябва.Ама понеже си я сложил вече...
РенцоЛанди-ОмеГаз.Става за всички бензинови двигатели,при които дюзите НЕ работя накуп-Full Group.В комбинация с японски дюзи(Кей-Хин) е уникална.На две коли вче съм с такава.Най-доброто...
ФОБОС-българска уредба с италянски или японски дюзи и ECU,разработено и сглобено тук.СТАВА.
БРЦ-проблеми.Несъвместимост с повечето бензинови ECU-та.
СтарГаз,БиГаз,Бардолини,Стефанели-чувал съм добри отзиви,но не съм тествал.
Успех!!!

biggore

• Новак
  • *
« Отговор #4 -: Юли 01, 2008, 11:23:33 am »
ninja_1 мерси за инфото но още не съм я сложил на 22.07. Аз имам и Ауди 80 с РензоЛанди от 6 години и горе долу си имам понятие за газта Ландито си го ремонтирах и настроивах сам. Имам познат с Honda Accord 2.4 V-TEC и си сложи LOVATO и е много доволен вече е на 5000 км. Аз ще ходя в сервиза на Орион той е специализиран и основен доставчик на LOVATO за БГ.

ninja_1

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #5 -: Юли 01, 2008, 10:42:48 pm »
Виж ся,в момента имам Голф3 Синхро, 2.0л,115коня и е с РенцоЛанди-ОмеГаз,с японски дюзи.Аз съм си я настройвал на комп-а(щото знам как).Има различни вариянти,като съм си избрал най-близкото до бензина и въпреки това на газ върви малко повече.Особено във високите обороти.А разхода е идентичен с бензиновия като литри...Та,затова кавам... ::)

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 4166
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #6 -: Юли 01, 2008, 10:48:44 pm »
Виж ся,в момента имам Голф3 Синхро, 2.0л,115коня и е с РенцоЛанди-ОмеГаз,с японски дюзи.Аз съм си я настройвал на комп-а(щото знам как).Има различни вариянти,като съм си избрал най-близкото до бензина и въпреки това на газ върви малко повече.Особено във високите обороти.А разхода е идентичен с бензиновия като литри...Та,затова кавам... ::)
поредния голфаджия :)
добре дошъл у фв ваг :)

ninja_1

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #7 -: Юли 02, 2008, 07:18:08 pm »
Хи-хи,не е точно така,но мерси.
Голфа го ползвам за универсална кола.За на всякъде,без изключително тежък офроуд.Наджипил съм си го така,че да ми харесвам на мен.В този си вариянт не представлява интерес за голфаджиите(пробвал съм).Те имат други разбирания за тунинг...
Ето виж какво съм си спретнал.

Сметни,че е 4х4 и отдолу има 30см...

Embezzler

• Почетен член
  • Експерт
  • Публикации: 357
  • началник
« Отговор #8 -: Юли 13, 2008, 03:30:44 am »
http://www.kia-forums.com/kia-ceed-forum/43697-fuel-consumption-5.html
Тук прочетох, че дилърът на Киа в Сърбия предлага газировка за 1050 EUR. Ако тук предложат същатата услуга, но на по-човешки пари, бих се замислил сериозно.

Иван

• Administrator
  • Разбирач ;)
  • Публикации: 315
« Отговор #9 -: Юли 13, 2008, 01:14:41 pm »
Тук прочетох, че дилърът на Киа в Сърбия предлага газировка за 1050 EUR. Ако тук предложат същатата услуга, но на по-човешки пари, бих се замислил сериозно.

Погледни как е в Германия: http://www.kia.de/showroom/lpg/prices.aspx.
За 1.4 е 2699 евро.

Другото което знам за дачия логан например един бакшиш ми каза е си е сложил ГИ без да пада гаранцията за 1900 лева. Дори и да може да се слага при нас едва ли ще е евтино.   :o

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #10 -: Юли 13, 2008, 05:02:02 pm »

Погледни как е в Германия: http://www.kia.de/showroom/lpg/prices.aspx.
За 1.4 е 2699 евро.

Другото което знам за дачия логан например един бакшиш ми каза е си е сложил ГИ без да пада гаранцията за 1900 лева. Дори и да може да се слага при нас едва ли ще е евтино.   :o
ама за Ги си е нормална тая цена бре Ванка :)

Иначе тва в германия си е за фабричен,но както знаеш,винаги има начин да заобиколиш сервиза :)

Друга бира е дали подходяща колата за газифициране :-*

Иван

• Administrator
  • Разбирач ;)
  • Публикации: 315
« Отговор #11 -: Юли 13, 2008, 07:39:14 pm »
lilo аз казвам къде колко струва, не я коментирам цената. А дали е подходяща колата за ГИ само някой който му разбира и се занимава с това може да каже..

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #12 -: Юли 13, 2008, 10:34:30 pm »
lilo аз казвам къде колко струва, не я коментирам цената. А дали е подходяща колата за ГИ само някой който му разбира и се занимава с това може да каже..
ама то за ставане,става.Другото е дали си привърженик на газифицирането :D

Лично аз съм 1000% за,защото знам колко е икономично и ако е поставено както трябва,няма ядове.Обаче,но колко места в БГ слагат читаво газовото е друга приказка :D

biggore

• Новак
  • *
« Отговор #13 -: Юли 24, 2008, 12:00:17 pm »
Много сам доволен от ГИ / поне за сега / колата се даржи еднакжо и на газ и на бензин няма никаква разлика. Още не знам колко ще гори но в събота ще разбера. Иначе много културно е сложена неможеш да разбереш че имаш газ. Доволен сам. ;D  ;D  ;D  ;D  ;D

biggore

• Новак
  • *
« Отговор #14 -: Септември 02, 2008, 03:51:50 pm »
Да докладвам първите 400 км гореше 12.5 след това разхода падна на 11 кам 1500 за малко колата гореше 10 а сега пак 11. Вече сам минал 2000 на газ и трябва да отида за донастроиване. Поне така ми казаха от сервиза че това е нормално и след 2000 км за донастроика. Иначе сега се появи един проблем с паленето. Колата вече пали от 2-3 пат :(. След сервиза още инфо.