Автор Тема: ЗА или Против газовите уредби  (Прочетена 106980 пъти)

dani

• Administrator
  • Експерт
  • Публикации: 675
  • i30 rider
Re: ЗА или Против газовите уредби
« Отговор #75 -: Ноември 20, 2012, 10:23:15 am »
Мисля, че тия доказват обратното:

http://www.yellow333.com/opencms/opencms/menu/bg/autopark/Zapochni_sobstven_biznes/

Едва ли ще се вкарват за над 1000 таксита на газ, ако имаше сериозни проблеми. Последно като бях в КМБ сервиза в София, им доставяха последните стари сиидове налични в словакия 2-3 автовоза.

Ами като гледам линка, тука отношение и мнение може да даде един от собствениците на тези таксита. Мисля, че от време се подвизава тука във форума, даже беше и на 1 среща.

Поздрави
Love is suicide!

Ronin

• Разбирач ;)
  • Публикации: 331
  • Kia Ceed 1.4 Hundai Galloper 2.5 TDI Kawasaki 650
« Отговор #76 -: Ноември 20, 2012, 08:42:43 pm »
Във фирмата имаме около 20 Сеед-а,всичките са газифицирани от около 50 К,някои от тях досега са на над 150 К без какъвто и да е проблем,имаме няколко много пострадали по друг повод,и след отваряне на двигателя се оказва че хлабините на изпускателните клапани е на 0.3 Което е максималното допустимо в горната граница и това след 100 к на газ.Има няколко места на които могат да направят регулировка на клапаните без да се сменят пуловете с гаранция 70 к,парите са смешни за операцията !Вече се намират втора употреба оборудвани глави с CVVT-то и двата вала за 500-600 лв. ! Слагаш нова гарнитура и караш !Ако не бях сглупил досега аз и само аз освен че карам нова от магазина сеед и бях сложил газ още от началото щях да съм спестил около 6000-8000 лв. от разликата досега...догодина цената на моята ще е под 12 к.След още 5 к ,с икономията мога да си купя цял мотор от кмд с гаранция и стария да го подаря,обаче мисля да го покарам поне още 100к живот и здраве....и да не кажеш че не съм те предупредил !

п.п А ако говорим за кола за 2к .....За 6-7 ходиния до София от Пловдив избиваш парите за колата и газовата !
« Последна редакция: Ноември 20, 2012, 08:49:36 pm от Ronin »

pool

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 97
« Отговор #77 -: Декември 04, 2012, 01:23:22 am »
Колега, не се изказвай неподготвен, защото така заблуждаваш всички тези, които желаят да получат коректна и адекватна информация по обсъждания въпрос! Проблема на този мотор е не, че хлабините стават големи, а че клапаните потъват в леглата на главата и хлабината изчезва! Това първо, а второ - не ми е ясна все още технология, която позволява да се прави регулировка на клапаните на този мотор, без да се сменят пулове със съответния размер! Ако такава същесвува можеш спокойно да я предложиш на производителя под формата на съответния технически бюлетин и да станеш много богат. Трето не знам кой ще свали капака на клапаните, страничния капак на веригата, ремъци и шайби, самата верига, двата вала, като преди това направи точно замерване на хлабините на всеки един от 16-те клапана, след това да сметне, колко хлабина да добави или отнеме към всеки един от тях, да постави и стегне валовете и замери отново това, което е станало и така отново иотново, докато всичко стане ОК, да сглоби всичко по обратния ред и това да стане за "смешни пари" - просто такъв филм няма. Проблема в коментара ти е, че прекалено опростяваш нещата, а те за съжаление не са толкова прости и ако се опиташ да вникнеш в това, което съм ти написал ще разбереш, че проблема с газта обхваща доста повече системи, и създава доста повече проблеми отколкото можеш да си представиш!   

Ronin

• Разбирач ;)
« Отговор #78 -: Декември 05, 2012, 11:19:10 pm »
Отговарям ти персонално !

1.Нямаш си и на представа колко съм подготвен
2.Технологията е ясна и не е необходимо да я измисляш наново,всеки бакшиш с кия или хюндай я знае !Как ти е убягнала на теб и аз незнам !
3.Въпреки че знам технологията ,богат не съм станал,като се замисля ,мисля че и за в бъдеще переспективата е подобна !
4.Като незнаеш кой ще свали клапаните ,аз знам,ти да не си мислиш че всички пулове ще са на един размер,естествено че се мерят !Цялата процедура като труд струва 80 лв.Мога да ти дам тел. и адрес !
5.Имайки предвид че не съм си позволил по ничий адрес да бъда рязък и нападателен ти казвам следното: Прави се на интересен ако може в друга тема,и по възможност не се обръщай към мен по този начин,предвид непознаването на реалноста разбирам че си лаладжия ,въпреки това ако имаш нужда от помощ,пиши !

iwanst

• Новак
  • *
  • Публикации: 4
« Отговор #79 -: Декември 07, 2012, 08:33:44 am »
Чета, чета, чета, пет страници чета и накрая не издържах и реших да попитам тези, които имат намерение или са си монтирали газ на този мотор, тета енджин май се казваше, не се ли сетихте преди това да прочетете, че с газта в такъв филм ще се вкарате, че всичката икономия, та и повече, ще я похарчите впоследствие по ремонти! Проблеми при тези мотори, карани на газ са потъване на клапани, стапяне на катализатора, вградена в моторния компютър самоодаптация и от тук проблеми при смяна на горивата, постоянно светене на чека и авариен режим, проблеми със бубини и т.н. . По мое скромно мнение не е създаден още газовия инжекцион, който може да работи безпроблемно с моторния компютър на сеед.  И като последно, ако сте решили въпреки това да си потрошите колата помислете че един регулировъчен пул е около 35лв, катализатора е комплект с колектора - 1700лв, бубина около 160лв и ремонт на глава с керамични легла - незнам вече колко! Не ме разбирайте погрешно, твърдо съм за газ, но в този случай това е загубена кауза! Да не кажете после, че не сте били предупредени! Успех на всички решили се на тази авантюра!!! bye

Ако е така как може да ги продават официално с монтирани газови в Горубляне в техния сервиз с 10 години гаранция това за 1.4 90 коня.
Или като се счупи казват некачествено гориво няма гаранция и готово да съм си я карал на бензин нали...:))))

joreti

• Новак
  • *
« Отговор #80 -: Декември 08, 2012, 12:35:27 pm »
Колеги, не си струва да се слага газ. Имам газова уредба от 3 години и редовно трябва да се правят клапани.

mmk

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 50
« Отговор #81 -: Декември 08, 2012, 03:00:26 pm »
Колеги, не си струва да се слага газ. Имам газова уредба от 3 години и редовно трябва да се правят клапани.
Колега, дай подробности - на каква кола, уредба, къде е монтирана и в какво се състои ремонта на клапани, колко често (на какъв пробег), цена и др.
RIO 1.2 LX, АГУ 2013г.

joreti

• Новак
  • *
« Отговор #82 -: Декември 08, 2012, 05:28:55 pm »
колата е про сиид 1.6 и на 20000 трябва да се правят клапаните

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
« Отговор #83 -: Декември 09, 2012, 12:25:24 pm »
Колега какво разбираш под "правят се клапаните" ?
Регулиране на хлабини, сваляне на глава и шлайфане на легла, смяна на клапани, смяна водачи, смяна уплътнения (от по високата температура на изгаряне) ... ?
Дай повече информация моля.

pool

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 97
« Отговор #84 -: Декември 11, 2012, 01:28:48 am »
Истината май започва да излиза наяве!!!!
« Последна редакция: Декември 11, 2012, 07:59:16 pm от pool »

Ronin

• Разбирач ;)
« Отговор #85 -: Декември 14, 2012, 12:17:33 pm »
Истината май започва да излиза наяве!!!!

На нашите коли на 170 000 км. с газ монтирана на около 50 000 ...вече 120 000 км. пробег още не се е показала ....!Сигорно към 200 000 км.ще чакаме !

mitkopitko

• Почетен член
  • Разбирач ;)
  • Публикации: 263
« Отговор #86 -: Януари 21, 2013, 04:39:47 pm »
Съфорумци,

Някой има ли актуална информация за цените и модела газови които се монтират в сервиза в София? Чудя се дали има промяна от преди година...

Опитах да звънна 2-3 пъти на централата за информация ама все няма свободни оператори  krivogled

Поздрави,
Митко

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #87 -: Януари 21, 2013, 05:02:57 pm »
Адашче,що не  се обади?
Телефона ли ми загуби,или загуби твоят?
Утре май ще съм в сервиза,да си взимам моята и на другаря Пепи някои неща,та мога да питам на място.
Колко литрово ти беше лебедчето?

mitkopitko

• Почетен член
  • Разбирач ;)
  • Публикации: 263
« Отговор #88 -: Януари 21, 2013, 05:16:38 pm »
1.4 бензин, цвят хладилник - от бързите!  crazy

Ще съм благодарен за малко инфо от извора - та току виж и съм почерпил  8-)

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #89 -: Януари 21, 2013, 05:18:40 pm »
1.4 бензин, цвят хладилник - от бързите!  crazy

Ще съм благодарен за малко инфо от извора - та току виж и съм почерпил  8-)
Ама разбира се.Щом е за ниско летящият лебед  rofl
чудно,защо,чак сега се навиваш за газ?