Автор Тема: Проблем при палене  (Прочетена 15738 пъти)

Oxus

• Новак
  • *
  • Публикации: 3
Проблем при палене
« -: Май 23, 2011, 12:42:03 pm »
  Здравейте, имам проблем с Киа Спортейдж 97г. С мобилайзер е и преди да даде на контакт се натиска и гасне чекинга, и тогава пали, а сега не гасне чекинга, само върти, а не пали  :o
   Благодаря предварително  :o

ninja_1

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 57
Re: Проблем при палене
« Отговор #1 -: Май 25, 2011, 01:03:03 am »
Като натиснеш копчето на имобилайзера,трябва да се чува цъкане на реле.Цъка ли?

Oxus

• Новак
  • *
« Отговор #2 -: Май 25, 2011, 10:00:36 pm »
Не, не се чува.

ninja_1

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 57
« Отговор #3 -: Юни 10, 2011, 01:57:16 am »
Има реле,което управлява ИММО-то.Може да е изгоряло,лош контакт,нещо такова.Трябва да цъка като натиснеш копчето.Търси проблема някъде там.

Oxus

• Новак
  • *
« Отговор #4 -: Юни 10, 2011, 02:20:17 am »
Благодаря за помощта

Delane

• Новак
  • *
  • Публикации: 8
« Отговор #5 -: Юни 21, 2011, 11:41:40 pm »
Моя проблем е същия с Кларуса...
Фабричния имобилайзер за съжаление не може да се махне по лесния начин,а само да се прекъсне по компютърен път(поне това е заключението на компетентни хора)
Та за премахване на фабричен имобилайзер ми обявиха 160лв в Колос МС(при условие че компютъра ми е БОШ-ако не е,нямали дата кабел и не могат да ми помогнат)На друго място ми дадоха гаранция че могат да го сторят срещу 240лв
За момента просто когато откаже да запали - не я мъча и да пробва...Оставям я за около 30 -40мин релето охлажда(явно прегрява преди това) и си цъка нормално... :o ???
Kia Clarus 1.8 16v SX 116hp 1997

ivannlbc

• Експерт
  • Публикации: 464
« Отговор #6 -: Юни 22, 2011, 12:32:13 pm »
Добре дошъл първо в клуба с един от рядко срещаните модели.

Интересно ми е за твоя проблем колко ли ще е офертата от сервиза в Пазарджик да ти я оправят?! Препоръчвам ти да проведеш един разговор и после да споделиш.
KIA Clarus SLX combi 116 hp 1,8 l

Delane

• Новак
  • *
  • Публикации: 8
« Отговор #7 -: Юни 22, 2011, 08:59:24 pm »
Благодаря колега.Добре заварил!

Ще проведа разговора и ще споделя резултат веднага.
Днес се консултирах и с ключари които по компютърен път премахват или активират отново ако е наложително централно,имобилайзери,фабрични аларми и какво ли още не...
Отговора им бе като на колегите от Колос МС:
-Ако системата ти е Бош - ще опоравим проблема ако не е иди в Киа Сервиз но там ще те одерат...

Та това е.Ще пиша до няколко дни резултат от Пазарджик ;)
Kia Clarus 1.8 16v SX 116hp 1997

smarfcho

• Новак
  • *
  • Публикации: 32
« Отговор #8 -: Юли 02, 2011, 10:48:10 am »
Здравейте колеги и аз имам проблем с паленето!
Колата ми беше загаснала и подадохме ток от друга кола и на следващия път не искаше да пали. Само да кажа, че и преди време съм подавал ток от друга гола ток, но съм нямал проблеми. Преди да стане това имаше странност в поведението на колата. Сигнализацията за забравени пуснати фарове ту работеше, ту не. Часовника ми от време на време не гаснеше , след загасне на двигателя, а преди гаснеше и др. ...
Кия Кларус 1997 г. , 2.0 , 133 к
Kia Clarus 1997, 2.0 GLX 16v 98 kW /133 k.c./

ivannlbc

• Експерт
  • Публикации: 464
« Отговор #9 -: Юли 03, 2011, 05:43:37 pm »
Здравейте колеги и аз имам проблем с паленето!
Колата ми беше загаснала и подадохме ток от друга кола и на следващия път не искаше да пали. Само да кажа, че и преди време съм подавал ток от друга гола ток, но съм нямал проблеми. Преди да стане това имаше странност в поведението на колата. Сигнализацията за забравени пуснати фарове ту работеше, ту не. Часовника ми от време на време не гаснеше , след загасне на двигателя, а преди гаснеше и др. ...
Кия Кларус 1997 г. , 2.0 , 133 к

Намирисва ми на компютър, пълен с грешки. Отивай да ти го преинсталират.
KIA Clarus SLX combi 116 hp 1,8 l

tocho

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
« Отговор #10 -: Юли 23, 2011, 07:47:02 pm »
Здравейте,
Прочетох тука за проблем с паленето, при което релето на имобилайзера не цъка. Имам същият проблем,но при мен няма бутон за изключване на имобилайзера, а при подаване на контакт, се чува цъкане двукратно, след което двигателят върти, а не иска да запали. Лампата на чекинга свети непрекъснато. Автомобила е KIA SPORTAGE 2000г 2000 TDI. Предварително благодаря!

qgoar

• Новак
  • *
  • Публикации: 17
« Отговор #11 -: Юли 25, 2011, 10:09:04 pm »
Здравейте,
Прочетох тука за проблем с паленето, при което релето на имобилайзера не цъка. Имам същият проблем,но при мен няма бутон за изключване на имобилайзера, а при подаване на контакт, се чува цъкане двукратно, след което двигателят върти, а не иска да запали. Лампата на чекинга свети непрекъснато. Автомобила е KIA SPORTAGE 2000г 2000 TDI. Предварително благодаря!
От къде си колега?

ivan kozev

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 84
« Отговор #12 -: Август 27, 2011, 10:20:35 pm »
В тая връзка за трудно палене да попитам и аз как става при вас паленето . Колата ми е 2000 година двигателя е турбодизел 2000 кубика . Когато е студена пали много бързо на третото превъртане на коляновия вал . Обаче когато е загряла и река пак за запаля вече трябва минимум 6 завъртания на коляновия вал . Та питането ми е при вас колеги  които карате коли с такъв двигател при колко оборота на коляновия вал пали колата . В спомените ми е че съм виждал Мазда 623 с такъв двигател да пали на второто завъртване на коляновия вал. Възможно е при мен да имам проблем с някоя дюза или нещо друго . :(

rockton

• Разбирач ;)
  • Публикации: 123
« Отговор #13 -: Август 29, 2011, 08:28:34 am »
Кадърна диагностика с подходяща апаратура и всичко ще се изясни, тогава ще се решава какво трябва да се направи за подобряване на паленето при топъл двигател!
"четенето на грешки" - не е диагностика , "изтриването на грешки" - не е ремонт!  0896 633459 /autoelectronic/