Автор Тема: Помощ за избор на КИА  (Прочетена 529 пъти)

ivomirchev

• Новак
  • *
  • Публикации: 3
    • Иво Мирчев
Помощ за избор на КИА
« -: Септември 26, 2011, 02:04:35 pm »
Здравейте!

Харесал съм си една КИА в София. Предстои да присъствам на оглед и евентуално да я взема. Проблемът е, че нямам никакъв опит с КИА, но реших такъв да бъде следващият ми автомобил. Притеснявам се, че при покупката няма да мога да я тествам в сервиз, тъй като е в автокъща и без никакви номера. Чудех се има ли някой форумен майстор или човек на "ти" с тези автомобили, който да дойде и да ме консултира при покупката, а аз от своя страна ще заплатя някаква сума, която той определи, за тази услуга. Целта ми е да не купя кола на сляпо и после да си блъскам главата. Точният модел е KIA Ceed SW (Комби) - 2007г. - изглежда страхотно :) Предварително уговореният оглед на колата е насрочен за този уикенд.

Благодаря предварително на отзовалите се.

roa

• Новак
  • *
  • Публикации: 32
  • KIA RIO LS
Re: Помощ за избор на КИА
« Отговор #1 -: Септември 26, 2011, 02:28:09 pm »
Ако си решил, не се отказвай толкова лесно.
Това е правилния подход. Всяка автокъща си има платформа - колкото и да ти вземат пак ще е по-малко от щетите (ако нещо не е наред). А можеш и ти да си наемеш платформа.
По добре помисли къде ще я закараш да я прегледат - в КИА моторс на горубляне въобще не е евтино (за услугата която предлагат) ...
« Последна редакция: Септември 26, 2011, 03:45:04 pm от roa »

jorko.b67

• Почетен член
  • Spammer
  • Публикации: 974
« Отговор #2 -: Септември 26, 2011, 06:14:45 pm »
Molja za izvinenie za latinicata... Samo da pomogna na kolegata... Ako ne e minala kolata 150 000km ja vzimaj bez da se zamisljash , zashtoto kolata e v garancija , samo iskaj knijkata s pregledite. Ako tam vsichko e o.k.,to prosto ne se zamisljaj... Az na tymno ja vzeh mojata chisto nova... Ako iskash mi zvynni edin telefon i shte te konsultiram. 0899 88 67 55 ili 0892 46 65 95 . Uspeh...

ndg

• Разбирач ;)
  • Публикации: 122
« Отговор #3 -: Септември 26, 2011, 07:00:54 pm »
Щом е 2007, како ти е казал колегата - виж километрите и книжката с техническото обслужване. Ако километрите са под 150К и книжката е ОК (мисля че ако отидеш само с книжката в сервиза няма да ти откажат информация дали е редовна) - купувай смело- в гаранция е
Ако не е гаранционна - аз бих те посъветвал да си платиш във фирмен сервиз на КИА - може да не е евтино, но иначе може и по-скъпо да ти излезе :)
Успех с покупката!

ivomirchev

• Новак
  • *
    • Иво Мирчев
« Отговор #4 -: Септември 26, 2011, 08:17:39 pm »
Здравейте,
Благодаря за съветите. Само да вметна, че колата е внос от Швейцария и не знам дали важи гаранция тук. Колкото до това, че е 2007 година...все пак колата се намира на горублянския пазар и аз там подлагам на съмнение всеки един ред от табелата.

ivomirchev

• Новак
  • *
    • Иво Мирчев
« Отговор #5 -: Септември 26, 2011, 08:20:35 pm »
Всъщност ето за тази кола става въпрос
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11315569699379636&f1=details

dani

• Administrator
  • Експерт
  • Публикации: 532
  • i30 rider
« Отговор #6 -: Септември 26, 2011, 08:39:36 pm »
имаше 1 сайт, в който по ВИН номер ти даваше за колата всичко
мисля че бе6е www.ceedonline.ru или подобно, беше за части и трябва да го потърся.

И от там можеш да разбереш за година на производство, но не вярвам да лъжат за нея.

Иначе, най-добре е да отидеш до КИА и да видиш дали може да вземат оригинални данни от Швейцария (по принцип могат през централата), ама дали ще се навият незнам
Иначе може питаш Жорко за подобна кола, защото той кара същата, горе долу от същото време и на тия километри :)

Поздрави,

ПС
А гаранцията е уж международна, и би трябвало да важи, стига да не са нарушени правилата
Love is suicide!

ivannlbc

• Разбирач ;)
  • Публикации: 348
« Отговор #7 -: Септември 26, 2011, 09:28:06 pm »
Направи едно кръгче с нея, пробно, нарочно мини през всички възможни дупки, опитай да я изфорсираш малко, огледай под капака, огледай под калниците, евентуално отдолу по купето за евентуални удари...
на Митко от форума ако му се занимава, може да дойде с теб за консултация...а Мите?!  write

Огледай и вътре купето, личи си ако е пушено (въпреки че те ги мият преди продажба отвсякъде), гледай да няма захабено, скъсано и т.н.

В края на краищата, ако не откриеш някакви фрапиращи неща, затваряш очите и...скачаш с двата крака трупешката.

Аз така купих моя Кларус точно от Горубляне и нямам кой знае какви оплаквания - хората са по-скоро коректни, отколкото бандити.
KIA Clarus SLX combi 116 hp 1,8 l 1998

radkoDI

• Разбирач ;)
  • Публикации: 163
  • SOUL 1,6 бензин, МТ; SEAT Toledo - 1,8 LPG
« Отговор #8 -: Септември 26, 2011, 10:09:57 pm »
Здравейте!

Харесал съм си една КИА в София. Предстои да присъствам на оглед и евентуално да я взема. Проблемът е, че нямам никакъв опит с КИА, но реших такъв да бъде следващият ми автомобил. ...................

Хвърли един поглед на личните си съобщения

Treach

• Новак
  • *
  • Публикации: 4
« Отговор #9 -: Септември 28, 2011, 10:19:11 pm »
Благодаря за мненията и препоръките. С помощта на колегата ivomirchev, през чийто профил писахме предните дни, днес станах собственик на KIA Ceed. В раздела за Ceed съм дал подробности...