Автор Тема: Kia Avelle Delta  (Прочетена 1994 пъти)

shantavdundi

• Разбирач ;)
  • Публикации: 112
Kia Avelle Delta
« -: Юли 22, 2008, 02:21:39 pm »
Здр. Правя темата, защото видях че въпросния модел на Kia липсва но съм виждал немалко такива из София , така че ако имате да споделите нещо пишете

jojo

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 56
Re: Kia Avelle Delta
« Отговор #1 -: Ноември 25, 2009, 05:45:54 pm »
колеги кажете на тва чудо от какъв автомобил става подлакътник за тая кия,сега взех един универсален ,аз винаги съм бил против,ама ми писна реших да пробвам ама много ме дразни ,взех го за 30,ако някой дава 15лв му го давам -това е модела:
http://maxspeed-bg.com/index.php?page=shop.product_details&category_id=22&flypage=shop.flypage&product_id=309&option=com_virtuemart&Itemid=26

нещо от мазда 323 няма ли да стане,нали и купетата били идентични,сега имам от С класа,скорпио,сиера ,ама всичките са големи и даже да се опитам да ги преправя пак няма да станат.

а оригинално се съмнявам да има,все пак нали колата е мини клас

дайте някъв акъл щото без тази глезотийка ми е много гадно,а то чуството е като да караш стептроник или типтроник из софийския център и после като се качиш на механичка ,само ръчка ти идва,ако уцелиш скоростите :) yahoo

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 3979
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #2 -: Ноември 25, 2009, 05:52:02 pm »
в ибей има оригинални

jojo

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #3 -: Ноември 25, 2009, 06:08:09 pm »
за този модел ако ме насочиш/покажеш кой отговаря ще съм благодарен.
защото за awella delta  :o  za sorento,ceed,magentis намерих ,ама за този модел  8-)

jojo

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #4 -: Януари 04, 2010, 08:07:49 pm »
хора вече даже се радвам на този модел на киа,въпреки оборудването му,и реших да си я карам,а и без това останах само с нея и с един форд с разход в София подобен на нещо 8 цилиндъра.Последните дни на 2009г бях само с киата,но последните няколко дни почти не слизах от една S-ка и въпроса за подлакътниче ме разпали отново.

Като се поогледах мисля ще имам късмет c nissan almera или mazda F. music

между другото за този модел на киа,намерих още едно средище за обмен на информация,особенно за хората ,които добре  "говорить" руски език,за жалост аз не съм един от тях:
http://www.kia-avella.ru/forum/
« Последна редакция: Януари 04, 2010, 11:49:53 pm от jojo »

jojo

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #5 -: Февруари 08, 2010, 05:27:58 pm »
остана ми малко време миналата седмица и реших да се справя с този мой косур с подлакътник и ето началния резултат,но ще си го пооправя още,въпреки че в момента си е с оригиналната визия в интериора.за жалост не е кой знае колко много по добре,но по бива,особенно предполагам за някъде на  дълъг път

« Последна редакция: Февруари 08, 2010, 05:29:34 pm от jojo »

jojo

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #6 -: Февруари 18, 2010, 08:41:25 pm »
колеги нещо напоследък имам голям проблем с авелата.
като времето е студено и влажно,и не мога да запаля двигателя,ток има,стартер върти на "сухо",гориво има и не знам нещо се мокри ли,кво става идея си нямам.
смених въздушен филтър,сега ще сменя бензинов филтър,свещи и даже мисля и дистрибутурна капачка(които има живот във всички посочени още).
но не знам нещо реле ли се мокри някъде,някой кабели ли,идея си нямам,а колата към 16:00 часа пали от раз.
но тази седмица 4 дни подред закъснявам сутрин и лошо..
кажете какъв проблем да търся,че така става,щото ще остана без нерви вече и въпреки,чесвикнах с тая кола,да я продавам вече ..

shantavdundi

• Разбирач ;)
« Отговор #7 -: Февруари 21, 2010, 10:06:56 pm »
Според мен има някакъв проблем с горивната смес както го описваш. Просто не мога да си представя тая кола да не пали, да чукам на дърво и да не трябва да си представям. Абсолютна ли изключваш възможността да и попаднала вода в горивото? Може и от горивния филтър да е, например ако маркуча се е нацепил и попада вода  вътре или да и спукан филтъра- друго наум не ми идва засега, ще пиша ако се сетя още нещо

jojo

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #8 -: Февруари 25, 2010, 09:36:42 pm »
колега благодаря,че се опитваш да помогнеш,но за горивото напълних резервоара до горе и същия ..й ,гледах и около вакуумите поне тези от горе,от долу не мога да видя.
сега само ако е валяло не ще да пали,вече навън като е топло,и има вече ток(темата вече я дублирам малко и за тва накратко),пали ,но ремъците и ролките вият като луди(нещо подобно на преебана (предполагам си забелязал как вият постоянно,особенно и при завой),а тук вие няколко сек.,и като натиска към 3500-4000 оборота се оправя и работи нормално и даже да се угаси веднага пали.
сега ми се върти  още една идея в главата и ако не мога да я продам,ще я реализирам.
като самата идея ,при ауди А8 и S8 ,поне за по новите имат пластмасови кори под цялата кола,като ако го правя това на киа-та да сложа от предницата до към предните врати на колата и отгоре на решетките,като недостатък може да се получи един вид загряване,но зависи и от материала,който се използва,друг недостатък ще се намали с малко клиренса,и ако се качва по бордюри има опция за спукване.
принципно ако ще разчитам на тази кола(ако не се продаде) ,това със сигурност бих го направил.и без тва съм си малко луд,и ако измисля някой идея докато не я направя(особенно ако виждам практическо приложение)със сигурност я изграждам като не се правя на супер инжинера,а само на занаятчия.

благодаря още един път,че се опитвате да помогнете и че ми четете и глупостите write

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 3979
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #9 -: Февруари 25, 2010, 09:39:47 pm »
ха,кво казваш.Вият ремъците :) ,значи са хлабави и превъртат music
Къде си напълнил резервоара казваш? Шел ли music

jojo

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #10 -: Февруари 26, 2010, 12:27:48 am »
хлабави не бих казал че са,на мен даже доста опънати ми се видяха,но би трябвало да са така,притеснява ме помпата на хидравликата,да не би да тръгва да си заминава,че като гледам за едни консомативи колко време чаках/чакам си представям за нещо по така и кой знае каква цена ще ми кажат.иначе гориво зареждах на лукойл и то с 98 бензин тоя път.
и понеже явно нещо се мокри и от там ми почват мъките с колата,но не мога да разбера,гледах кабели,има нещо като датчици ,оглеждах ги нещо дали са влажни и нищо не можах да открия.
а сега се сетих че преди около 10  дни влязох в една локва и там угаснах и 15 мин нямаше шанс да запаля,и накрая запали,а проблеми имам някъде от около 7 дена.
ще я огледам и отдолу,ама да стане по хубаво времето ,че сега е ужас и сега ако реша трябва да използвам крика от колата,а ако го дигна колко да влезе човек отдолу преплъзга и преди за малко да имах неприятна случка.

jojo

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #11 -: Март 06, 2010, 05:57:48 pm »
е проблема уж го реших.разбира се пробвах се за продажба,ама добре ченикой не се нави в тая седмица дето много се бях нервирал,защото на тази кола наистина всичко и е обслужено и така,но поне вече си набавих всичко квото ми трябваше.
смених доста неща,свещи(два пъти,че единия път ми бяха дали  уж за  паджеро и работеше,ама пак се замисляше,сега с по хубави,щото накарах един познат да ми намери),дистрибутурна капачка,филтрите всичките,други кабелчета облепих малко,защото и преди са били оплепвани,но се бяха протрили,направих и кори за отдолу,но понеже не търсих специални листове и ги правих за около 1.30 час,но ги махнах,че бяха много недодялани и наистина дигаше температурата бързичко.за другата зима може да направя наистина някакви по хубави.
дано само ръжда не ми избие,че тогава яд,на единия заден панел се появиха три точки,но дано до лятото не се появи повече,че да мога да я намажа.

shantavdundi

• Разбирач ;)
« Отговор #12 -: Март 08, 2010, 09:51:09 pm »
Браво, че си решил проблема ама аз само малко за хидравличната помпа да допълня. И такава повреда се е случвала сега като се замисля  :-*
Сигурен ли си че е от ремъка виенето , защото може и да е някой от лагерите на помпата. ако е паднала циментацията отам нататък вече трудно ще се върти, а оттам и по трудно ще пали понеже стартера ще трябва да преодолява и съпротивлението на разваления лагер.
Най- искрено се надявам да не е така, просто случайно се сетих че може и този да е проблема

jojo

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #13 -: Март 08, 2010, 11:52:59 pm »
мерси колега,да и аз имах съмнение още като купувах колата ,че в тази област (и то хидравликата) ,че има някакви косури,но след като смених ремъците и ролката(която беше пред блокиране) ,но това първоначално,сега като имах проблеми с "паленето" ,само при мокро време нали и запалеше ли ремъците виеха ужасно първоначално и аз се надявах проблема да не го търся там.
сега като подмених още голяма част консумативи ,рядко се чува този потресаващ звук и се надявам и да не го чувам.

и аз като теб се надявам в тази област на колата,да нямам проблеми(че съм се занимавал с автомобили и знам каква мъка е с тези хидравлични помпи,особенно и цените им{въпреки подозирам ,че на този модел на киа ,и този елемент има огромна вероятност да е идентичен с мазда 323 или 121}) но както каза да не се налага

Avella

• Новак
  • *
  • Публикации: 4
« Отговор #14 -: Август 03, 2010, 03:01:01 am »
колеги нещо напоследък имам голям проблем с авелата.
като времето е студено и влажно,и не мога да запаля двигателя,ток има,стартер върти на "сухо",гориво има и не знам нещо се мокри ли,кво става идея си нямам.
.................................... и въпреки,чесвикнах с тая кола,да я продавам вече ..

Здравейте, колеги,
Много рядко влизам във форума... просто за 10 години и 250 хил. км. няма кой знае за какво да се оплача или да търся помощ.

По проблема с паленето - темата е стара и сигурно си го оправил отдавна, но наскоро в проливните дъждове и аз си изпатих, а опитът ми може да е в помощ и на други:
С две думи - при силна влага, замърсени и стари кабели, дистрибутор и палец, искрата започва да прескача между корпуса на бобината и гумената й лула за ВН /трябваше да го видите - искри по 1см!/. След старателно обезмасляване и почистване на всички кабели и лули ВН със спирт, както  и изстъргване нагара по пъпките на дистрибуторната капачка /тя също е на 250к/, проблемът изчезна и вече си пали кат`кибрит. Може да се наложи и подмяната им с нови, стига да не са ментета, при мен се оправи с малко профилактика.
Поздрави и много безаварийни километри!
KIA Avella на метан
Alfa Romeo JTD на нафта
Lancia Lybra на бензин/газ