Автор Тема: Kia Avelle Delta  (Прочетена 1999 пъти)

jojo

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 56
Re: Kia Avelle Delta
« Отговор #15 -: Август 03, 2010, 03:14:27 pm »
колега засега да чукна на дърво и аз нямам проблеми.
нали подмених свещи,дистрибутурна,филтри..т.н. от горе,и след това и бензинова помпа и сега се радвам и се возя.
в момента единствения кусур ми е че,понякога ми вият ремъците,но за около 10-20 сек. и не знам от какво е,мислех че е нещо по климатика ,лагера или компресора,ходих на сервиз,разглобяваха гледаха и викат тук няма проблем.
и това се чудя и мая от къде е ,като ми завият,но се надявам да са самите ремъци някви такива,иначе са опънати ;) apple

morphy

• Новак
  • *
  • Публикации: 4
« Отговор #16 -: Януари 26, 2011, 08:19:15 pm »
Здравейте,

Чудя се дали някой е имал проблеми с датчика на дроселната клапа на такава кия.

От доста време не ми държи свободни обороти и няма да казвам колко проблеми ми създава. Тестваха я и излезна гореспоменатият датчик.

Проблема е, че не се продава отделно, а трябва да купя комплект със въздуховодите и т.н., който струва повече от колата.

Някой да е намирал тази част отделно, или да знае дали пасват от мазда 323 или 121?

Приемам каквито и да са съвети как да се справя с проблема?

morphy

• Новак
  • *
« Отговор #17 -: Януари 30, 2011, 06:23:54 pm »
та да допълня какво стана - намерих цялата дроселна клапа със сензора(нови) не са чак толкова скъпи - 300 лв., така че като ги сменя ще кажа какво се получи.

morphy

• Новак
  • *
« Отговор #18 -: Февруари 26, 2011, 08:05:55 pm »
От няколко дни и аз страдам от проблем със запалването, както описват колегите малко по-горе. Когато е влажно(вали дъжд, дори и да не е карана колата)  не мога да я запаля изобщо. Миналият ден изхабих 2 акумулатора без никакъв успех. На следващият ден, като поизсъхна времето - запали от раз. Смених кабелите, свещите, изчистих дистрибуторната капачк, закарах я на кварталния сервиз - там провериха всички клеми, но за жалост нищо не помогна.

Чудя се какво да и сменям. Можеби ще пробвам първо с почистване на всички кабели, както някой беше предложил по-горе.

Ако някой може да даде съвет с удоволствие го чакам. Тази кола е супер икономична, почти никакви ремонти не съм и правил за 10 г. и много и се радвам, само този малък проблем да го оправя и ...