Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгубил си
активационния е-мейл
?
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:
Добре Дошли във Форума
Начало
Forum
Помощ
Вход
»
Модели автомобили
»
Други модели.
»
Kia Avelle Delta
« назад
напред »
Формат за разпечатване
Страници:
1
[
2
]
Автор
Тема: Kia Avelle Delta (Прочетена 17261 пъти)
jojo
Обичам да пиша ;)
Публикации: 77
Re: Kia Avelle Delta
«
Отговор #15 -:
Август 03, 2010, 03:14:27 pm »
колега засега да чукна на дърво и аз нямам проблеми.
нали подмених свещи,дистрибутурна,филтри..т.н. от горе,и след това и бензинова помпа и сега се радвам и се возя.
в момента единствения кусур ми е че,понякога ми вият ремъците,но за около 10-20 сек. и не знам от какво е,мислех че е нещо по климатика ,лагера или компресора,ходих на сервиз,разглобяваха гледаха и викат тук няма проблем.
и това се чудя и мая от къде е ,като ми завият,но се надявам да са самите ремъци някви такива,иначе са опънати
Активен
morphy
Новак
Публикации: 5
«
Отговор #16 -:
Януари 26, 2011, 08:19:15 pm »
Здравейте,
Чудя се дали някой е имал проблеми с датчика на дроселната клапа на такава кия.
От доста време не ми държи свободни обороти и няма да казвам колко проблеми ми създава. Тестваха я и излезна гореспоменатият датчик.
Проблема е, че не се продава отделно, а трябва да купя комплект със въздуховодите и т.н., който струва повече от колата.
Някой да е намирал тази част отделно, или да знае дали пасват от мазда 323 или 121?
Приемам каквито и да са съвети как да се справя с проблема?
Активен
morphy
Новак
«
Отговор #17 -:
Януари 30, 2011, 06:23:54 pm »
та да допълня какво стана - намерих цялата дроселна клапа със сензора(нови) не са чак толкова скъпи - 300 лв., така че като ги сменя ще кажа какво се получи.
Активен
morphy
Новак
«
Отговор #18 -:
Февруари 26, 2011, 08:05:55 pm »
От няколко дни и аз страдам от проблем със запалването, както описват колегите малко по-горе. Когато е влажно(вали дъжд, дори и да не е карана колата) не мога да я запаля изобщо. Миналият ден изхабих 2 акумулатора без никакъв успех. На следващият ден, като поизсъхна времето - запали от раз. Смених кабелите, свещите, изчистих дистрибуторната капачк, закарах я на кварталния сервиз - там провериха всички клеми, но за жалост нищо не помогна.
Чудя се какво да и сменям. Можеби ще пробвам първо с почистване на всички кабели, както някой беше предложил по-горе.
Ако някой може да даде съвет с удоволствие го чакам. Тази кола е супер икономична, почти никакви ремонти не съм и правил за 10 г. и много и се радвам, само този малък проблем да го оправя и ...
Активен
jojo
Обичам да пиша ;)
«
Отговор #19 -:
Март 08, 2012, 11:30:01 pm »
Колеги на авелата ремъците вият непрекъснато още при палене а и в движение и ми е много гадно.
особенно като е натоварена,фарове,музика,вентилация е доста продължително и трябва да я вкараш в 5000об за да спре.Ремъка от водната помпа е здрав,шайбата на климатика обаче не съм сигурен дали не идва от нея проблема.
Дайте някакъв съвет какво да погледна,че така е доста досадно.
Активен
jojo
Обичам да пиша ;)
«
Отговор #20 -:
Април 20, 2012, 03:08:45 pm »
за горната тема...да смених и бобина(единстевената в Бълагария над 30 магазнина нямаше и в централен склад за цяла България имаше 1 бр.) ,и кабели и свещи ,но в големи локви пак си заглъхва ,особенно и ако скоростта е по ниска от 80 си и гасне поне при мен.
Имам и друг як проблем ,не мога да намеря спирачки маркучи никъде...в кия ми казаха 120 лв/ на брой ,което е ненормално ...това все пак не е S8 2011 .
Дайте някъв съвет ,нещо от хюндай не е ли същото ?
Активен
morphy
Новак
«
Отговор #21 -:
Април 21, 2012, 01:30:47 am »
Здрасти колега! Моята авела вече почва да сдава багажа. За сега съм я оставил да си седи пред блока.
Та по темата. Има едно магазинче тука в София, което страшно ме изненада всякакви части на авелата ми намират, дори такива, които в сервиза не можаха да издирят.
Не помня точно адреса - намира се на бул. Хр. Ботев от източната страна, в близост към Сливница. Имам едно телефонче което мие е зписано в GSM-a но не съм сигурен дали е точно то. Записал съм го под кодовото име "Kia Sofia chasti"
, но на 80% съм сигурен че е точно това което ти трябва. 028323081 Звънни им тия дни и ако не е това телефона, пиши и ще мина покрай магазина да ги питам. То е на 2 мин от нас и ми е по път за работа.
Айде успех и пиши после какво става.
Активен
jorko.b67
Почетен член
Master of KIA
Публикации: 1870
«
Отговор #22 -:
Април 21, 2012, 03:33:02 pm »
Е , тук се намира това "магазинче" (то си е бая магазинище) - мисля , че точния адрес е бул. "Хр. Ботев" № 106-108 (така се води , с два номера). Има и голям надпис от рода на "Части за корейски автомобили" и са показани няколко марки коли.
http://www.bgmaps.com/map/sofia
Много добре работят там - само препоръчвам да си носите талона на колата , та да се ориентират по-бързо за съответните части по номера на рамата и двигателя.
Иначе и цени , и асортимент , и обслужване са "на ниво"...
Активен
jojo
Обичам да пиша ;)
«
Отговор #23 -:
Април 21, 2012, 05:40:50 pm »
Първо благодаря,че сте съпричастни.
За посочените места , да знам ги питах но ми казаха че може с поръчка и за около месец и половина.Сравнение с представителството казаха доста по нормална цена, но отново малко по-висока от колкото са конкурентните марки,но като цяло е приемливо.
За момента е "закрепено" положението ,като се извърши "българска работа" (навремето му викахме цигански истории..ама сега..друга тема) като се нагряха с доста висока температура и от едната страна се откачи всичко,което не е добре да се случва и да се сложи същото..но как и да е.
Сега има леко нагряване на джантата,но преди няколко дни дори и на таса можеше да си свариш нещо.
Факт е , че колите от Азия имат проблем със спирачките,но на мен вече ми се случва на всеки 4 ри месеца профилактика заради блокирали препарати.Ако търся ремонтен комплект ,което нз дали и ще намеря първо и дали ще се оправи веднъж завинаги,че това да имаш проблеми със спирачки и особенно да караш на спирачки постоянно е абсурд.
За магазини за корейски и японски части знам около 30 в София и още 5-6 склада,но наистина частите за този модел са доста трудни за намиране.Има няколко добри магазина,но при тях налични нямат и все с поръчка става и това да чакаш над месец е доста изнервящо.
Активен
madison9
Новак
Публикации: 1
«
Отговор #24 -:
Май 07, 2012, 07:26:34 pm »
здравейте.наскоро ми разбиха колата,модела е въпросния КИА Делта.Та си търся две ключалки.Ако някой може да помогне ще бъда благодарен.Благодаря предварително
Активен
jojo
Обичам да пиша ;)
«
Отговор #25 -:
Май 07, 2012, 09:23:34 pm »
http://www.kolos-ms.net/category/1068/avtochasti-kia-delta-avela.html?page=3
http://www.car24.bg/pcgi/car.cgi
Пробвай и тези ,ако те устройват като цени.
Активен
jojo
Обичам да пиша ;)
«
Отговор #26 -:
Май 12, 2012, 04:50:40 pm »
кажете за авела някаква алтернатива за спирачните бутала и гумички и пръстени към тях , защото никъде не намирам..само на едно място се навиват с поръчка и то от 3 месеца...
От мазда 121 ,321 ..някоя лантра да имате идея дали са същите...че минат се 100 км и блокират и сега карам на постоянно натиснати спирачки...вече дисковете започнаха да ми занимават ,а са на 4 месеца и не повече от 6000 км .
А така не става да се кара,че и лагер и главина и накладки ще идат ...ако карам още има няма 500 км
Активен
Формат за разпечатване
Страници:
1
[
2
]
« назад
напред »
КИА Клуб България- фен форум на КИА
»
Модели автомобили