Автор Тема: МИРИШЕ НА ФЕРОДО  (Прочетена 4203 пъти)

sertaki

• Новак
  • *
  • Публикации: 19
МИРИШЕ НА ФЕРОДО
« -: Април 30, 2012, 09:17:44 pm »
При каране извънградско,без често натискане на спирачката мирише от време на време на феродо.Дали не е от съединителя.Откакто е купена,вече 58000 км.имам странен стържещ шум на заден ход при определено ниво на педала на съединителя.От сервиза вдигат рамене.Дали не е от това,не знам.

smirn0ff

• Master of KIA
  • Публикации: 1731
  • Шеф диригент
    • Inspire Communications LTD
Re: МИРИШЕ НА ФЕРОДО
« Отговор #1 -: Април 30, 2012, 09:53:12 pm »
е как така от сервиза ще ти вдигат рамене, докато не я оправят не си я вземаш
Hyundai Genesis 2015 3.8 V6 AWD
KIA VENGA 1.6 CVVL EX 4AT
[ex]KIA CEED 1.0 T-GDI GT LINE
KIA VENGA FL 1.6 CVVL EX 6AT
[ex]KIA OPTIMA 2.0 CVVL EX 6АТ
[ex]KIA CEED 1.6 CRDI LX 5MT

aris

• Spammer
  • Публикации: 817
  • Sportage 4 1.6 GTDI automatic
« Отговор #2 -: Април 30, 2012, 09:54:30 pm »
Явно не "знаят" от сервиза просто каква е причината какво толкова  :-* Иначе това не е хубаво отиди в Пазарджик

gog

• Новак
  • *
  • Публикации: 34
« Отговор #3 -: Април 30, 2012, 09:56:48 pm »
е от сервиза ако не знаят, кой да знае ?
просто така им е по-лесно, да се правят на ударени

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
  • Публикации: 1870
« Отговор #4 -: Април 30, 2012, 10:13:39 pm »
Недей така , колега !
Отиваш в сервиза и искаш да ти се отстрани проблема. То , с дигане на рамене колата не се оправя - ако трябва ще я разглобят , ще разгледат , ще видят - не може да си скърца/свири/трещи и да е нормално. Ако трябва ще отворят книги , каталози , ще звъннат до Корея , Словакия и т.н. , но трябва да отстранят това стържене...
Само не знам колко ще ти струва, защото ако е съединител (така , както описваш проблема най-вероятно е това) , май той се води консуматив и ще е за твоя сметка....
Но ако си от София (или околността) - поне отскочи до Пазарджик (ей го къде е ) , та да си наясно какъв точно ще излезе  проблема , колко ще ти струва , колко време ще отнеме...И така.
Успех !

smirn0ff

• Master of KIA
  • Публикации: 1731
  • Шеф диригент
    • Inspire Communications LTD
« Отговор #5 -: Май 01, 2012, 06:18:08 pm »

Само не знам колко ще ти струва, защото ако е съединител (така , както описваш проблема най-вероятно е това) , май той се води консуматив и ще е за твоя сметка....

Съединителя е консуматив както са накладките това е 100% сигурно
Hyundai Genesis 2015 3.8 V6 AWD
KIA VENGA 1.6 CVVL EX 4AT
[ex]KIA CEED 1.0 T-GDI GT LINE
KIA VENGA FL 1.6 CVVL EX 6AT
[ex]KIA OPTIMA 2.0 CVVL EX 6АТ
[ex]KIA CEED 1.6 CRDI LX 5MT

vanselot

• Разбирач ;)
  • Публикации: 159
  • pro_cee'd 1.6 benz
« Отговор #6 -: Май 02, 2012, 06:18:55 pm »
Абе той консуматив, ама ако причината да си замине е някакъв дефект по скоростната кутия ти какво си виновен? Такъв беше случаят при мен - дефектен (наранен) вал, от там не добро уплътнение и диска на съеденителя беше омазан с масло. От там боксуване и миризма. Всичко (включително и съеденителя) мина гаранционно, ама бяха големи гимнастики, щото вала никакъв го нямаше в Европа и колата стоя 1 месец в сервиза точно по нова година. В крайна сметка - всичко ОК. Бях писал за моя случай.. дано не е същото при теб. На външен вид се забелязва много леко сълзене на масло от скоростната кутия, погледни я внимателно отдолу ако ти се отдаде възможност. В КИА казаха че моят случай бил единствен до сега. Дано не си втория. Успех!