Автор Тема: Проблем с ЦЕНТРАЛНОТО  (Прочетена 8232 пъти)

nibra

• Новак
  • *
  • Публикации: 3
Проблем с ЦЕНТРАЛНОТО
« -: Юни 02, 2012, 11:56:41 am »
Здравейте, имам проблем с централното заключване на Киа Соренто 2003г. 2,5CRDI не работи, каде ли не търсех проблема кабели,бушони и тн. приема команди ,светват светлините, но не заключва нито от дистанционното нито от бутона в вратата включително и бутана за задното стъкло не отключва.
Моля за вашата помощ
Благодаря ВИ. :o

kirilrz

• Разбирач ;)
  • Публикации: 214
  • още има да се учи
Re: Проблем с ЦЕНТРАЛНОТО
« Отговор #1 -: Юни 03, 2012, 04:25:06 pm »
изгоряло ти е главното управление за заключване поне аз така мисля.то като не работи не подава информация за другите врати.доколкото съм запознат те са два вида централни - електронни и и компресорни т.е. едните се задвижват със електромоторче другият вид  се задвижват със силата на въждуха и заключват.и едните и другите имат недостатъци-електроморчетата се развалят а на компресорните им се пукат маркучите като поостареят.поне така ми обясни за видовите централни заключвания едн автоеладжия докато оправяше на  предишната ми кола централното
да имаш девствена жена и девствена кола е най хубавото нещо на света :-)

nibra

• Новак
  • *
« Отговор #2 -: Юни 03, 2012, 04:57:58 pm »
Благодаря ще си купя да праобвам yahoo

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
  • Публикации: 1870
« Отговор #3 -: Юни 03, 2012, 07:28:16 pm »
И аз имам такива проблеми през 2-2,5 години...
Сменям батерията на дистанционното и нещата се оправят...
Това , че батерията ти е по-нова , не означава , че не е "свършила".
Първо пробвай с това , че е по-евтино...

kirilrz

• Разбирач ;)
  • Публикации: 214
  • още има да се учи
« Отговор #4 -: Юни 03, 2012, 10:08:13 pm »
ако ти работи ключалката пробвай с ключа и ако не заключва-значи не е от дистанционното има нещо развалено във вратите.кой бутон на вратата пробва откъм шофьорската ли?пробвай като влезеш вътре и затвориш тогава го натисни.има и едни малки бутончета при отворена врата на самата кола не на вратите пусни плафониерата да свети при отворена врата а като се затвори да изгасне(сменяш позицията) и при затворени врати не ти изгасне плафониерата значи някой бутон е заминал аз така на предишната ми кола като е пусната плафониератана отворена врата като го пусна бутона и затворя вратата се отключва явно е с цел защита да не се заключат ключовете ако са вътре
да имаш девствена жена и девствена кола е най хубавото нещо на света :-)

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
  • Публикации: 1870
« Отговор #5 -: Юни 04, 2012, 09:16:58 am »
Аз с ключа си заключвах , но само вратата на водача - другите врати оставаха отключени и пак беше от батерията... А тя е само 2-10 лева при някой часовникар....
Нещо не се разбира за тази "защита" с плафона - не виждам логиката %)  - кога ще знаеш , че ще си забравиш ключовете , та да минеш на такъв режим на плафона ???
Ако се смени режима на работа на плафона , той никога (докато има акумулатор) няма да угасне...
Извинявай - ще обясниш ли пак , че аз май нещо не те разбрах - и моля те , този път с по-кратки изречения , че се губи мисълта... Все пак , четири реда за едно изречение са си много...
Предварително ти благодаря !
« Последна редакция: Юни 04, 2012, 09:20:04 am от jorko.b67 »

nibra

• Новак
  • *
« Отговор #6 -: Юни 04, 2012, 07:34:43 pm »
Благодаря, на всичките за помоща ,но с батерики пробвах то всичко си работи перфектно без да заключва,дори и от ключа и от бутона вътре не става , свалих модула и сега търся в мномента в който го монтирам новия ще ви уведомя дали е решен проблема.
П.С. тоя анти-спам е много як  ;D