Анкета

Колко време чакахте своето Rio?

Няколко дни
5 (38.5%)
1 месец
3 (23.1%)
2 месеца
0 (0%)
3 месеца
1 (7.7%)
4 месеца
1 (7.7%)
5 месеца
0 (0%)
6 месеца
1 (7.7%)
7 месеца
1 (7.7%)
повече от 7 месеца
1 (7.7%)

Общ брой гласове: 13

Автор Тема: Rio[UB] - първи впечатления  (Прочетена 84445 пъти)

BODUR_SD

• Разбирач ;)
  • Публикации: 155
Re: Rio[UB] - първи впечатления
« Отговор #60 -: Август 05, 2012, 12:11:06 pm »
Шума от гумите зависи много от вида на настилката. При добра настилка се появява шум при по-високи скорости, но не е болка за умиране.

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
  • Публикации: 933
« Отговор #61 -: Август 05, 2012, 12:32:12 pm »
От грайфера също, но като цяло в България настилките са много шумни.
За сравнение когато карам в Италия, все едно съм с друга кола.

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
« Отговор #62 -: Август 06, 2012, 05:25:45 pm »
Днес направих едно кръгче около КМБ с Rio 1.4 6MT, беше на някой клиент, който трябва да си я вземе тези дни. Имаха тестов 1.2, но аз държах да е 1.4 и затова взехме този.
Да знае на този който е колата, че не е пръднал първи на седалката  rofl rofl rofl

Пътищата около КМБ са хубави, а и теста беше кратък, но като цяло колата има стегната возия. Хареса ми!
Двигателят не се чува в купето. Обезшумяването като цяло е добро. Оборудването беше EX.

Колата си върви без проблем и на високи предавки в градско, но ако искате да сте по-бързи трябва да върнете 4 предавки назад  rofl и да я вкарате в обороти. Това е нещо нормално все пак, защото колата е бензин.
Това което усетих е, че малко тегаво набира, но от опита ми с нови коли до сега, не знам дали е до свикване, но след около 10-15000км колата все едно се отпушва и върви по съвсем друг начин, а и разхода пада малко.

Спирачките са много добри, трябва време за да се свикне със силата на натиска, за да не чупите таблото с глава  rofl
Електроусилвателят на волана върши чудесна работа и се усеща най-много в ниски скорости и когато сте на място, тогава волана е доста лек и приятен за въртене.

Това е като цяло, първото ми впечатление. Чакам си моята кола октомври-ноември по думите на дилъра  sorry
« Последна редакция: Август 06, 2012, 06:50:00 pm от coolman_kk »

rio

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 89
« Отговор #63 -: Август 06, 2012, 05:51:16 pm »
А шум от гумите усети ли?
KIA Rio 2012 (UB) 1.4 MPI CVVT 16V (Gamma engine), 6MT gearbox, 109hp - (EX  equipment)

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
« Отговор #64 -: Август 06, 2012, 06:14:21 pm »
Не, но все пак този тест драйв не може да е критерии.

rio

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 89
« Отговор #65 -: Август 06, 2012, 06:26:23 pm »
Мисля да проверя налягането....
KIA Rio 2012 (UB) 1.4 MPI CVVT 16V (Gamma engine), 6MT gearbox, 109hp - (EX  equipment)

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
« Отговор #66 -: Август 06, 2012, 06:43:35 pm »
Това го дават по книжка - 2.2kg/cm2 + 0.07kg/cm2

duini

• Новак
  • *
  • Публикации: 40
« Отговор #67 -: Август 07, 2012, 04:01:59 pm »
Днес направих едно кръгче около КМБ с Rio 1.4 6MT, беше на някой клиент, който трябва да си я вземе тези дни. Имаха тестов 1.2, но аз държах да е 1.4 и затова взехме този.
Да знае на този който е колата, че не е пръднал първи на седалката  rofl rofl rofl
Между другото ако знам, че моята кола е тествана от друг преди мен няма да ми е никак приятно. Не говори добре като професионализъм от страна на КМБ. Както и да е. Искам да споделя впечатления от алармата. Според мен е голям боклук. За багажника видях, че вече е коментирано. И при мен е така. Днес спирам за малко, гася двигателя без да вадя ключа, след което запалвам да потегля и алармата се включи. Не знам дали е дефект но се издразних много. Освен това пиука много силно като отключваш и заключваш. Направи ми впечатление и в отсега на двигателя, че са омотани с изолирбанд неграмотно сума кабели, не вярвам това да е оригинално, според мен е от алармаджиите.

kpacu

• Новак
  • *
  • Публикации: 8
« Отговор #68 -: Август 07, 2012, 04:17:38 pm »
Честно казано, и аз имам впечатление, че гумите са шумни.

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
« Отговор #69 -: Август 07, 2012, 04:24:36 pm »
Между другото ако знам, че моята кола е тествана от друг преди мен няма да ми е никак приятно. Не говори добре като професионализъм от страна на КМБ. Както и да е. Искам да споделя впечатления от алармата. Според мен е голям боклук. За багажника видях, че вече е коментирано. И при мен е така. Днес спирам за малко, гася двигателя без да вадя ключа, след което запалвам да потегля и алармата се включи. Не знам дали е дефект но се издразних много. Освен това пиука много силно като отключваш и заключваш. Направи ми впечатление и в отсега на двигателя, че са омотани с изолирбанд неграмотно сума кабели, не вярвам това да е оригинално, според мен е от алармаджиите.

Прав си, че не е приятно. Винаги има риск да стане ПТП и да почерня щастието на собственика, но както стана ясно и от други постове, не съм първия който го е правил.  :-* И май, по добре да не го повтарям повече, че ми стана неудобно.  sorry
Скоро гледах едно филмче как товарат колите по корабите, ако го намеря ще ви го покажа, но ще ви стане лошо  :(
В крайна сметка, това са едни ламарини  :-*

Аз успях да си издействам и няма да ми слагат от тяхната аларма, но и няма да съм на лизинг. Опитах да разбера какви са, но дилара ми каза, че не знае или по-скоро не искаше да ми каже. Изобщо не знам дали ще слагам, проблема е само при кражба, но ще го мисля.
Иначе автомобила има фабрична аларма, в Италия идва с такава, но не знам защо в България не.

Относно гумите, поне по тестовете се вижда, че не са от най-тихите, но ако тази зима слагате зимни гуми, ще имате база за сравнение.
Моята ще е с 17", а там марката е Continental с модел ContiSportContact и ще видя как ще е откъм шум.
« Последна редакция: Август 07, 2012, 05:02:54 pm от coolman_kk »

duini

• Новак
  • *
  • Публикации: 40
« Отговор #70 -: Август 07, 2012, 05:15:50 pm »
В крайна сметка, това са едни ламарини  :-*
Така е, аз не робувам на колите. Не че ще и стане нещо на колата, голяма работа. Аз коментирах, че не е професионално от страна на КМБ. Но това си е мое мнение и не искам да го натрапвам на никого.  write

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
« Отговор #71 -: Август 07, 2012, 05:34:02 pm »
Вината все пак е и моя, защото след като разбрах, можеше да откажа.
Докато има такива като мен, ще има и такива като КМБ  rofl

Stefan

• Новак
  • *
  • Публикации: 41
« Отговор #72 -: Август 07, 2012, 06:20:00 pm »
Между другото ако знам, че моята кола е тествана от друг преди мен няма да ми е никак приятно. ......
Споделям напълно това мнение! Колата я плащам аз и искам аз да и се радвам както трябва-дългосрочно. >:(
За да не звучи странно твърдението ми...при Ceed'а за разработването на двигателя в книжката пишеше нещо от типът(пиша го по спомен):
- да не надвишава 3000 оборота
- да не се кара дълго време на едни и същи обороти
- да не се кара дълго на една и съща предавка

Човек качил се да тества платения от мен автомобил..надали би се съобразил с правилното разработване на двигателя..а със сигурност би я "изръчкал" за да види как върви.
Странно отношение от КМБ и много грешно, нали затова са тестовите автомобили.

п.с. coolman_kk, нямам нищо лично към теб.просто политиката на КМБ е грешна.
« Последна редакция: Август 07, 2012, 06:23:20 pm от Stefan »
Hyundai i40

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
« Отговор #73 -: Август 07, 2012, 07:01:35 pm »
Сигурно нямате лоши чувства към мен, но аз се чувствам също виновен. Да не говорим, ако беше станало ПТП, каквото и да е дори и най-малката драскотина. Щях да се чувствам виновен цял живот. А собственика щеше да кара, преправяна кола след щета.  %)
Те и хората са го казали "не прави това, което не искаш да ти направят".  sorry

christian

• Разбирач ;)
  • Публикации: 188
  • Kia Sportage 2,0 CRDi AWD 6AT
« Отговор #74 -: Август 07, 2012, 10:38:00 pm »
 coolman_kk извинявай, че питам, ама за какъв ти беше този тест драйв? Вече си поръчал колата, правил си и преди тест. А този за какво ти беше?! Скучно ти е било сигурно.
п.п. Ще поръчваме ли чадърите?!  :)
2,0D 16V CRDi AWD 6AT